iPhone 12 doos

Reacties voor: Dit zit er in de doos bij de iPhone 12 (en ook bij vorige iPhones)

Geen stekker en oordopjes, maar wat wel?
Bij de iPhone 12 krijg je minder accessoires meegeleverd dan je gewend bent. Ook bij vorige modellen, zoals de iPhone SE 2020, krijg je nu minder accessoires. Dit is de inhoud van de doos bij de iPhone 12.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:
30 reacties
 1. Het grappige hieraan vind ik dat ze dit verkopen onder het mom dat ze zo het milieu sparen. Zo kunnen ze ook de verpakking kleiner maken. Wanneer je dan natuurlijk oortjes en een stekker apart moet kopen zit er daar ook verpakking rond waardoor hun inspanningen wegvallen. Maar ze krijgen natuurlijk wel de naam groen te zijn en ondertussen blijft hun winstmarge hetzelfde of wordt deze zelfs groter.

 2. Hmm ze doen dit voor het milieu, maar als je de adapter en EarPods of AirPods apart gaat kopen heb je toch ook terug de verpakking en een hoop afval lijkt me 🤔

 3. Op mijn nachtkastje (en van de rest van het gezin) ligt al een tijdje een draadloze oplaadmat voor iPhone en AirPods en dus ik vindt dit een prima oplossing. Ik heb al een flinke stapel nieuwe EarPods en ongebruikte stekkers liggen dus voorlopig zal ik ze niet missen!

 4. En ook de 11 serie zonder adapter en EarPods!

 5. Het milieu? Right.

  Apple claimt dat ze de oplader uit de doos laten om zo afval te besparen en het e-waste probleem aan te pakken.

  Leuk en aardig, maar ze gooien toch echt hun eigen glazen in door vervolgens de nieuwe iPhone niet over te laten stappen op USB-C en ook nog eens de Lightning-kabel te veranderen waardoor deze incompatible is met alle vorige iPhone-opladers.

  Dus nu krijg je de situatie waarin mensen óf hun oude kabel en lader moeten gebruiken bij een nieuwe telefoon (precies het argument dat Apple gebruikt om het weglaten van de oplader goed te praten maar wat blijkbaar niet van toepassing is op de kabel) óf mensen moeten nu allemaal een nieuwe oplader gaan kopen, wat alleen maar zorgt voor extra verpakkingsmaterialen, verzendkosten én uitstoot.

 6. @Tomac: ja dat klopt niet met elkaar, onnozel snoer krijg je er nu bij, ik heb niks in huis met usb C . Ze hadden dit al veel eerder moeten doen natuurlijk plus we hadden maar 1 aansluiting gehad moeten hebben voor alle gsm s Android en Apple en Microsoft toen dat er nog was, had al minstens 15 zo moeten zijn geweest.

 7. Op zich ok. Kan gewoon de lader van mijn iPad gebruiken. EarPods heb ik toch niks aan. Nieuwe kabel kan dus gewoon in de doos blijven zitten.

 8. Ik zag op de franse online Apple Store dat ze wél nog de Earpods met lightning connector leveren in de doos van de iPhone (12(pro) en ouder). Is daar enige reden voor?

 9. @Leo: Dan had de iPhone dus jarenlang micro usb moeten gebruiken? Lijkt me een slecht idee

 10. Kan er niet zo mee zitten dat de EarPods en laad blok er niet inzitten. Heb best wat kabels liggen en oplaaddock staan. EarPods heb ik nooit gebruikt.

  Lijkt beetje op dezelfde discussie als toen de koptelefoonaansluiting ging verdwijnen.

  Maar misschien was een soort voucher een idee geweest, heb je er behoefte aan dat je er daarmee er toch een kan afhalen.

 11. Alleen de mensen met een recente Macbook of iPad Pro hebben een USB C lader liggen. Ik vermoed dat de majority dat niet heeft, en iedereen dus een nieuwe lader moet kopen. Daar hoor je Apple natuurlijk niet over.

  Ik zag overigens dit. Ben je voor 5 euro klaar

 12. Origineel geplaatst door Alexander
  Ik zag op de franse online Apple Store dat ze wél nog de Earpods met lightning connector leveren in de doos van de iPhone (12(pro) en ouder). Is daar enige reden voor?

  Dat komt vanwege de franse regelgeving.
  De reden:
  “ Because of accessibility/disability laws, phones are required to come with headphones in some parts of the world. “

 13. Wordt er nu effectief een telefoon geleverd zonder een manier om hem op te laden?
  een verloopkabel is geen oplaadkabel.

 14. Ik zou nog even snel bij iBood kijken. Daar zijn ze nu in de aanbieding (USB-C 29W, 61W en 87W). Verder denk ik dat veel mensen langzamerhand overstappen naar draadloos opladen. Ik was daar erg sceptisch over, maar heb inmiddels een Belkin op mijn thuiswerkplek liggen.

  Qua koptelefoon begrijp ik het ook wel. Je kunt nog wel even vooruit met je Apple oortjes, maar als je tzt een nieuwe koopt, kiezen de meeste mensen toch voor draadloos. De meegeleverde oortjes zouden dus in de doos blijven zitten.

 15. @Tomac: fijn, weer een verloopje, net als met 3.5mm audio Jack headphones.

  Apple neemt een loopje met al hun verloopjes

 16. @Thomas: Nee hoor, de oplaadkabel zit er gewoon bij. Bij de meeste apparaten zit alleen een oplaadkabel.

 17. Stel je voor dat bij de volgende reeksen MacBooks ook geen lader zit en je deze apart moet kopen , als het maar geld opbrengt .

 18. Apple weet als het de prijzen van de iPhone nog verder laat oplopen, dat dan wel eens het punt zou kunnen bereikt zijn waar de mensen gaan afhaken en de verkoop flink zal dalen. Dus om de winstmarges hetzelfde te houden, gaat men gewoon minder geven voor dezelfde prijs. De oordopjes kan ik nog enigszins begrijpen, heel veel mensen gebruiken deze niet omdat ze draadloze hebben. Maar de stekker uit de doos weren? Je koopt dus een product en je kan er niet direct vanuit de doos mee aan de slag want je kan hem niet opladen??? Je kan inderdaad genoeg stekkers voor enkele euro’s kopen, maar het gaat om het principe. Vraag me af wat de consumenten moesten zeggen als ze een tv kopen, maar voor je hem kan gebruiken moet je er eerst een stekker laten aanzetten, want dat wordt niet mee geleverd. Als er natuurlijk een stekker bij de iPhone 12 zou zitten, gaan er niet veel mensen geneigd zijn om de MagSafe oplader te kopen, dus ik denk dat dit ook wel een reden zou kunnen zijn. En zoals eerder gezegd zullen er wel verschillende mensen zijn die geloven dat ze dit doen om het milieu te beschermen.

 19. Samen met de stickers en boekjes blijven die dingen bij mij ongebruikt in de doos. Wat mij betreft een goed idee om die weg te laten.

 20. Ik wil niet heel erg zuur overkomen en vind het een goede beslissing ookal is het meer economisch dan dat het milieu technisch is maar toch.

  Ik vraag mezelf af als dit wel mag? Zeker de EU is een zeurpiet hierin. Mag je een product leveren dat niet compleet is? Je koopt een product maar als de accu leeg is dan moet je hem in een USB apparaat stoppen.

  En nogmaals het is heel erg zeurderig en niet waar ik zelf achter staat hoor hahaha.

 21. @Daan: mij niet! Was veel beter geweest , wat is precies het voordeel van lightning? Ja kan nooit op de kop zijn, nou dat zie ik wel bij micro usb. En die domme 30 pins had nooit mogen bestaan was dag 1 antiek mijn eerst Philips gsm had een modernere stekker dan dat ding. Bij dergelijke dingen vermoed ik ook opzet , eerst die 30 pins en dan over op lightning want dan is er wat “nieuws” sommigen willen dat direct en je kunt weer nieuwe snoertjes verkopen. Ziet dat met meer, bijv de Watch SE kan best always on maar is opzettelijk uit kunstmatig afstand creëren tussen de watch 6. Mogelijk als de Watch 7 komt zetten ze met een update a o alsnog aan en kan men de huidige Watch SE opnieuw leuk qua marketing brengen

 22. Prima dat de adapter en oordopjes er niet meer bij zitten, maar waarom is de iphone 12 meer dan € 100,00 duurder dan de iphone 11 rekeninghoudend dat er minder accessoires bij worden geleverd. Heeft niks met milieu te maken maar met de portemonnee van Apple.

 23. Dit geldt “… met terugwerkende kracht ook voor alle andere modellen…”.
  Dus, heb je net een iPhone 11 gekocht met een oplader en oortjes? Inleveren!
  Of werd er ‘vanaf nu’ bedoeld in plaats van ‘met terugwerkende kracht’. Ik vond het hilarisch in ieder geval.

 24. Vind het dan wel vreemd dat ze bij de nieuwe ipads wel nog een oplader voegen en bij de nieuwe iphones niet.

 25. @Marc: en de iphone is ook nog veel duurder dan een ipad

 26. Het is voor Apple gewoon erg lucratief of vanaf nu geen opladers meer mee te leveren. De meeste mensen hebben immers thuis een 5watt lader liggen met normale USB.

  Nu Apple helemaal (erg laat) is overgestapt op snelladers gaan ze deze niet meer meeleveren en mag je dus extra gaan betalen voor die snellader. Oordopjes same story.

  De prijs van de iPhone is niet verlaagd. Deze zet zorgt voor miljarden extra omzet, over de rug van de consument!
  Iets weglaten, de oude prijs aanhouden en vervolgens datgene
  in rekening brengen! GENIAAL!

  Ik vind het prima dat Apple geen oplader en oordopjes meer meelevert, maar verlaag dan op zijn minst de prijs!

  Uiteraard allemaal voor het milieu! Marketing marketing!

  Iedereen trapt er met open ogen in, en klapt zich suf!

  (Voor de aandeelhouders!)

 27. Boring. De 12 is eigenlijk een 4. Echt vernieuwend. Nog steeds die notch en geen touchid in het scherm. Apple loopt achter.

 28. Wat een onzin, het milieu! Als ik een Apple product koop gaat het vanuit waalwijk eerst naar DHL Eindhoven, vanuit dat knooppunt gaat het naar Brussel en dan gaat het pas naar het DHL kantoor in of dichtbij je woonplaats. Dat lijkt me ook niet milieuvriendelijk 😉

 29. Samen met de lichtnet adapter lijkt de (als we de geruchten mochten geloven) gevlochten kabel ook te zijn verdwenen

 30. @Alexander: In Frankrijk is het wettelijk verplicht dat ze een device mee leveren waarmee handsfree gebeld kan worden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.