watchOS 10 specs

Deze Apple Watches zijn geschikt voor watchOS 10

Later dit jaar verschijnt watchOS 10, maar welke toestellen zijn eigenlijk geschikt? In dit artikel lees je meer over de compatibiliteit van watchOS 10 en de geschikte modellen.

Geschikte toestellen watchOS 10: deze modellen krijgen de update

watchOS 10 is de grote nieuwe update voor de Apple Watch van 2023. De update brengt belangrijke en grote nieuwe functies naar de Apple Watch, maar je vraagt je misschien af: is mijn Apple Watch geschikt voor watchOS 10? Het goede nieuws is dat alle modellen die watchOS 9 ondersteunen, ook geschikt zijn voor watchOS 10.

Vorig jaar viel de Apple Watch Series 3 al af bij de komst van watchOS 9, ondanks dat Apple dit model op moment van aankondiging van de update nog wel verkocht. Zo’n situatie hebben we dit jaar gelukkig niet: alle modellen die Apple nu verkoopt krijgen de update naar watchOS 10. Maar hoe zit het met de wat oudere modellen die al jaren niet meer in Apple’s assortiment zitten? Ook daarvoor is er goed nieuws. Dit zijn de toestellen die geschikt zijn voor watchOS 10:

Naast deze bestaande modellen, komt watchOS 10 ook beschikbaar op de modellen van dit jaar. Vooralsnog lijkt het erop dat Apple in 2023 nog maar één nieuwe Apple Watch gepland heeft en dat is de Apple Watch Series 9. Deze zal standaard uitgerust zijn met watchOS 10.

Hou er ook rekening mee dat je voor watchOS 10 een iPhone met iOS 17 nodig hebt. Als je dus een oudere iPhone hebt die niet geschikt is voor iOS 17, kun je alsnog je Apple Watch niet updaten naar watchOS 10, zelfs als je Apple Watch wél geschikt is.

Bekijk ook

Deze iPhones en iPads krijgen de update naar iOS 17 en iPadOS 17

Benieuwd welke toestellen je nodig hebt om iOS 17 en iPadOS 17 te kunnen installeren? In dit artikel zetten we op een rijtje welke iPhones en iPads de updates krijgen en welke dit jaar afvallen.

Meer weten over watchOS 10? Lees dan onze round-up van watchOS 10. Deze zomer brengt Apple beta’s van watchOS 10 uit. De definitieve versie verschijnt later dit jaar voor iedereen met een geschikte Apple Watch.

Bekijk ook

watchOS 9: alles over de grote Apple Watch-update van 2022

watchOS 9 is de grote update voor de Apple Watch in 2022 en is voor iedereen met een geschikte Apple Watch te downloaden. Benieuwd welke functies erin zitten? Wij laten het je zien!

watchOS 10

watchOS 10 is de grote update voor de Apple Watch, die in het najaar van 2023 verschijnt. watchOS 10 is aangekondigd tijdens de WWDC 2023 en bevat veel grote en belangrijke verbeteringen en nieuwe functies. Zo zijn er nieuwe widgets en een slimme stapel, is de bediening vernieuwd met het Bedieningspaneel bij de zijknop, hebben bijna alle standaardapps een nieuwe look gekregen en nog veel meer. In ons overzicht met de beste watchOS 10-functies, lees je er veel meer over. De update verschijnt voor de Apple Watch Series 4 en nieuwer. Hier lees je alles wat we al weten over watchOS 10 en lees je meer over het besturingssysteem voor de Apple Watch.

watchOS 10

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.