Mondkapje en Face ID gaan niet samen

Draag je een mondkapje? Je Apple Watch kan straks je Face ID iPhone ontgrendelen

In iOS 14.5
Heb je een iPhone met Face ID en draag je een Apple Watch? Dan is er goed nieuws in iOS 14.5. De nieuwste versie, die nu in beta is, voegt een optie toe om je iPhone te ontgrendelen met je Apple Watch.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Een veelgehoorde klacht van bezitters van een iPhone met Face ID is dat je de iPhone niet kan ontgrendelen als je een mondkapje draagt. Apple voegde in iOS 13.5 wel een verbetering toe, waardoor de toegangscode meteen in beeld kwam zodra er een mondkapje herkend wordt. Maar in iOS 14.5 gaat Apple een stap verder. Je Apple Watch kan dan namelijk je iPhone ontgrendelen als je een mondkapje draagt.

iOS 14.5 voegt iPhone ontgrendelen via Apple Watch toe

De functie is opgedoken in de huidige beta van iOS 14.5. In de Face ID en toegangscode-instelling is nu een optie voor Unlock with Apple Watch. Je kan hier de schakelaar aan zetten (mits de Apple Watch bijgewerkt is naar watchOS 7.4, die nu ook in beta is), zodat het ontgrendelen van je iPhone makkelijker wordt. Zodra de iPhone ziet dat je een mondkapje draagt, ontgrendelt de Apple Watch je iPhone. Het werkt alleen op iPhones met Face ID en je Apple Watch moet aan een aantal voorwaarden voldoen.

iPhone ontgrendelen via Apple Watch bij dragen van mondkapje.

Zo moet de Apple Watch in de buurt zijn, om te voorkomen dat iemand zomaar jouw iPhone kan pakken en ontgrendelen. Ook moet de Apple Watch op je pols gedragen zijn, ontgrendeld zijn en beveiligd zijn met een toegangscode. Of er nog speciale hardwareeisen zijn, is nog niet duidelijk. Apple zou hiervoor bijvoorbeeld de U1-chip in de Apple Watch Series 6 kunnen gebruiken om de afstand tussen de iPhone en Apple Watch nauwkeuriger te meten.

iPhone ontgrendelen via Apple Watch.

De functie werkt vooralsnog alleen voor het ontgrendelen van je iPhone. Bij het gebruik van Apple Pay of het inloggen bij apps die Face ID ondersteunen (zoals de app van je bank), kan de Apple Watch niet helpen.

Bekijk ook

Face ID met mondkapje gebruiken? Zo werkt het

Moet of wil je een mondkapje dragen? Het dragen van een mondkapje kan voor wat ongemak zorgen als je Face ID op je iPhone of iPad wil gebruiken. Gelukkig zijn er manieren om je iDevice toch te ontgrendelen, zelfs met mondkapje op. En met iOS 15.4 is dit nog veel makkelijker dan ooit.

Om deze functie te kunnen gebruiken, heb je dus in ieder geval iOS 14.5 en watchOS 7.4 nodig. Beide versies zijn nog in beta. De definitieve versies verwachten we ergens dit voorjaar, vermoedelijk in maart.

Bekijk ook

Release Candidates van iOS 14.5 en iPadOS 14.5 verschenen (ook publiek)

De Release Candidate voor de nieuwste iPhone- en iPad-update is verschenen! Apple is bezig met het testen van de beta's voor iOS 14.5 en iPadOS 14.5. We verwachten een reeks nieuwe functies, bugfixes en meer. De definitieve versie verwachten we in april 2021.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone 11 deals

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch
22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.