Archief voor 'coronavirus'

CoronaMelder-app

Overheid stopt met CoronaMelder-app: zo kun je hem verwijderen

· De Nederlandse overheid stopt met de CoronaMelder-app, de app waarmee je gewaarschuwd kon worden als je lang bij een besmet persoon in de buurt geweest bent. De app verscheen anderhalf jaar geleden, maar de overheid ziet er nu geen nut meer in. Lees hier hoe je de CoronaMelder-app kan verwijderen.

Apps
CoronaCheck-app 1G controle

CoronaCheck-app aangepast voor 1G-toegangsbewijzen

· Vanaf vandaag gelden nieuwe regels voor coronabewijzen. De QR-code voor 3G-toegang tot evenementen werkt niet meer. In plaats daarvan moet je nu steeds testen om toegang te krijgen. De CoronaCheck-app is aangepast voor deze nieuwe 1G-regel.

Apps
QR-code bekijken in CoronaCheck

Vaccinatie- en herstelbewijs maken in de CoronaCheck-app

Zo maak je een QR-code voor toegang en reizen

Wil je een QR-code aanmaken in de CoronaCheck app? Heb je een vaccinatie of boosterprik gehad en heb je een toegangsbewijs nodig of ga je op reis binnen de EU? In deze tip lees je hoe je een vaccinatiebewijs met QR-code of een herstelbewijs maakt in de CoronaCheck-app.

Apps
Blootstellingsmeldingen corona in iOS 13.7.

Zo werkt de coronavirus-tracking van Apple en Google

Antwoord op al je vragen

In Nederland en België maken we gebruik van een methode voor coronavirus-tracking, dat gezamenlijk door Apple en Google is ontwikkeld. Maar hoe werkt het precies? Hoe zit het met de corona-app? Zijn de coronameldingen verplicht? Alles wat je moet weten lees je hier.

CoronaCheck-app scannen.

Zo werkt de CoronaCheck-app voor toegang en reizen [FAQ]

Antwoorden op al je vragen

Sinds 1 juli 2021 kun je met de CoronaCheck-app toegang krijgen tot evenementen en reizen binnen de EU. Met de QR-code in deze app kun je aantonen dat je gevaccineerd, hersteld of negatief getest bent op COVID. In deze FAQ over de CoronaCheck-app lees je alle veelgestelde vragen!

Apps