HomeKit-accessoires in HomePass.

Nieuwe HomePass-app is een soort kluis voor al je HomeKit-codes

Is je HomeKit-verzameling inmiddels zo groot geworden dat je overspoeld wordt door HomeKit-codes? Met de HomePass-app verzamel je deze codes allemaal overzichtelijk bij elkaar, zodat je ze niet kwijt kunt raken.

Om HomeKit-accessoires aan je eigen huis toe te voegen, heb je de bijbehorende HomeKit-code nodig om de verlichting, thermostaat of camera aan de Woning-app toe te voegen. Heb je net je eerste HomeKit-accessoire in huis gehaald, dan is het bewaren van deze code niet het grootste probleem. Maar als je inmiddels meer dan tientallen HomeKit-spullen in huis hebt, stapelen de verschillende codes zich in rap tempo op. Ontwikkelaar Aaron Pearce, die eerder ook al de Homecam-app gemaakt heeft, heeft hier iets op bedacht. HomePass laat je de codes in één centrale app bewaren.

HomePass: nieuwe app voor al je HomeKit-codes

HomePass is anders dan andere HomeKit-apps. In tegenstelling tot de meeste apps voor HomeKit, kun je in HomePass geen accessoires bedienen. HomePass is dus geen alternatief voor de Woning-app. In plaats daarvan is het opslaan van de codes het enige doel. Deze HomeKit-codes heb je niet alleen nodig voor de eerste installatie, maar ook als je bijvoorbeeld gaat verhuizing. Deze codes vind je normaal gesproken in de doos, maar in sommige gevallen ook op het accessoire zelf.

HomePass toegang geven tot je woning.

Het toevoegen van codes aan HomePass is een fluitje van een cent. Je kan op twee manieren producten toevoegen: handmatig of op basis van je reeds gebruikte HomeKit-accessoires. Je moet daarvoor toestemming geven tot je woning, maar daarna herkent HomePass automatisch alle accessoires waar een code voor nodig is. Dat geldt dus voor slimme stekkers, maar niet voor elke Hue-lamp. Voor bijvoorbeeld Philips Hue heb je alleen een code nodig voor de bridge en niet voor elke lamp.

Accessoires en code toevoegen aan HomePass.

Nadat je een accessoire toegevoegd hebt, moet je de bijbehorende code nog wel zelf invoeren. Dit kan door de code over te tikken, maar ook door deze te scannen. Eventueel kan je nog een extra notitie toevoegen, bijvoorbeeld waar in huis je de originele code bewaard hebt. Om de app extra veilig te maken, kun je hem vergrendelen met Touch ID of Face ID, waardoor alleen jij je HomeKit-codes kan bekijken. De app laat je verder nog een CSV-bestand aanmaken met daarin een overzicht van al je codes, zodat je dit op je computer kan bewaren. Tot slot ondersteunt de app een donkere modus die wisselt op basis van tijdstip of schermhelderheid.

HomePass kost €3,49 en is de moeite waard voor fanatieke HomeKit-gebruikers. De app werkt op de iPhone en iPad en synchroniseert je gegevens via iCloud.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 maart 2018, 13:32
Categorie Apps
Onderwerp homekit
Devices iPad, iPhone
Software iOS
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.