Homecam voor HomeKit-camera's

Met de Homecam-app bekijk je alle HomeKit-camerabeelden tegelijk

Homecam laat je meerdere camerabeelden tegelijk bekijken op je iPhone, iPad of Apple TV. Nieuw is de mogelijkheid om per kamer details te bekijken van je HomeKit-accessoires.

Homecam voor HomeKit-camera’s

Je ziet wel eens dat beveiligers een scherm hebben waarop meerdere camerabeelden tegelijk te bekijken zijn. Wil jij dat thuis ook, maar dan liefst wel met ondersteuning voor HomeKit, dan is er de app Homecam. Deze handige HomeKit-app voor iPhone, iPad en Apple TV laat je meerdere videostreams tegelijk bekijken. En in de nieuwste versie van de app krijg je bediening per camera en nieuwe datalagen in de Apple TV-versie.


Wil je iets aan Homecam hebben, dan moet je beschikken over een beveiligingscamera met HomeKit-ondersteuning. Het gaat dan om bijvoorbeeld de Logi Circle 2 (€169, alleen de versie met kabel) en de D-Link Omna 180 HD (€229), die we eerder op iCulture hebben besproken. Apple biedt zelf niet de mogelijkheid om via de Woning-app om de beelden simultaan te bekijken, maar gelukkig heeft een ontwikkelaar hier een speciale app voor gemaakt: Homecam.

Camerabeelden op je Apple TV

Deze app zorgt er op de Apple TV voor dat het beeld niet uitschakelt, zodat je continu op de tv kunt kijken. Met Homecam zie je een overzicht van alle camerabeelden tegelijk. Je hoeft dus niet te bladeren of te schakelen en er zijn maar weinig apps waarmee dat kan. Ook kun je op een camera tikken om beeldvullende livebeelden te zien, mocht er iets gebeuren. Ook kun je een camera toevoegen aan de Vandaag-widget. Dat laatste is indrukwekkend want je krijgt een livebeeld te zien zonder dat je de app hoeft te openen. De app werkt via Wi-Fi of via het mobiele netwerk.

Homecam voor HomeKit-camera's

De nieuwste versie van Homecam is dat je per kamer de details van accessoires kunt zien en bedienen. Druk je enige tijd op de Siri Remote, dan krijg je een menu te zien met knoppen om sensoren, schakelaars en lampen te bedienen in de kamer waar de camera staat. Zo kun je bijvoorbeeld in de babykamer kijken en vervolgens de lampen nog wat extra dimmen, als blijkt dat de baby rustig slaapt. Ook kun je op afstand kijken of een bepaald apparaat is ingeschakeld en welke waarden er worden gemeten. Dit werkt bijvoorbeeld bij sensoren: je kunt de temperatuur, luchtvochtigheid of luchtkwaliteit aflezen en vervolgens acties ondernemen. Dit zijn zogenaamde datalagen. Schakel je een ventilator uit, dan kun je via de camera zien of het inderdaad gelukt is. Het is te hopen dat deze functies snel naar de iOS-versie van de app komen; de ontwikkelaar heeft dat in ieder geval al beloofd.

Ook nieuw is dat je de app nu automatisch kunt laten wisselen tussen camera’s, zodat het er nog professioneler uit ziet. De nieuwe versie heeft ook een verbeterde interface op de Apple TV.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 februari 2018, 20:55
Categorie Apps
Onderwerpen camera, homekit
Device Apple TV
Software tvOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.