IKEA rolgordijn bedienen

HomeKit voor IKEA-rolgordijnen uitgesteld voor Europa

Vanwege technische problemen

De HomeKit-ondersteuning voor de rolgordijnen van IKEA zal pas later dan gepland in Europa verschenen. IKEA heeft de update uitgesteld vanwege problemen in de VS.

De HomeKit-ondersteuning voor IKEA-rolgordijnen kwam onlangs al beschikbaar in de VS. Je kon het ook in Europa installeren door een VPN te gebruiken en de firmware-update binnen te halen. Maar in Europa zullen we langer moeten wachten. Volgens IKEA UK zijn er technische problemen met de HomeKit-update in de VS, die eerst moeten worden opgelost. Daardoor zal de release in de Europese landen worden uitgesteld, zodat gewerkt kan worden aan een oplossing. IKEA wil zich niet vastpinnen op een datum waarop de HomeKit-update wel zal verschijnen. “Maar ons team werkt eraan”.

Sommige Amerikaanse gebruikers van de IKEA-rolgordijnen merkten dat door de update hun HomeKit-configuratie om zeep werd geholpen. Waarschijnlijk is dit ook de reden waarom IKEA de HomeKit-update voor Europa nu uitstelt. Van alle grote bedrijven die met HomeKit bezig zijn is IKEA tot nu toe het meest ongelukkig. Producten worden soms meermaals uitgesteld en moeten uiteindelijk zonder HomeKit-ondersteuning op de markt komen. Daarna kan het nog maanden of weken duren voordat het wel werkt. Een extra complicerende factor daarbij is dat producten wereldwijd vaak op verschillende momenten worden uitgebracht. Nieuwe smart home-producten die in België al in de winkel liggen, komen pas maanden later in Duitsland of Frankrijk.

Tot de update verschijnt kun je je IKEA-rolgordijnen bedienen met de meegeleverde afstandsbediening of vanuit IKEA’s eigen app. Maar je kunt het niet meenemen in je HomeKit-automatiseringen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2020, 11:02
Categorie Accessoires
Onderwerpen homekit, ikea, smart home

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.