IKEA Rolgordijn bedienen

HomeKit voor IKEA-rolgordijnen voor Europa: uitrol is gestart

De HomeKit-ondersteuning voor de rolgordijnen van IKEA lijkt nu voor Europa ook weer te zijn gestart. IKEA stelde de update tijdelijk uit vanwege technische problemen in de VS.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 16 januari 2020: IKEA lijkt de HomeKit-uitrol voor de rolgordijnen in Europa toch te hebben gestart. Meerdere iCulture-lezers melden ons dat de Tradfri Hub een update naar 1.10.29 heeft ontvangen. In de changelog staat dat er ondersteuning voor rolgordijnen in combinatie met HomeKit is. Eerder rolde IKEA het al uit voor de Verenigde Staten, maar stuitte daarbij op technische problemen. Onderstaand screenshot werd ons toegestuurd door Dennis:

IKEA rolgordijnen update voor Europa

Hieronder volgt ons oorspronkelijke bericht van 16 januari.


De HomeKit-ondersteuning voor IKEA-rolgordijnen kwam onlangs al beschikbaar in de VS. Je kon het ook in Europa installeren door een VPN te gebruiken en de firmware-update binnen te halen. Maar in Europa zullen we langer moeten wachten. Volgens IKEA UK zijn er technische problemen met de HomeKit-update in de VS, die eerst moeten worden opgelost. Daardoor zal de release in de Europese landen worden uitgesteld, zodat gewerkt kan worden aan een oplossing. IKEA wil zich niet vastpinnen op een datum waarop de HomeKit-update wel zal verschijnen. “Maar ons team werkt eraan”.

Sommige Amerikaanse gebruikers van de IKEA-rolgordijnen merkten dat door de update hun HomeKit-configuratie om zeep werd geholpen. Waarschijnlijk is dit ook de reden waarom IKEA de HomeKit-update voor Europa nu uitstelt. Van alle grote bedrijven die met HomeKit bezig zijn is IKEA tot nu toe het meest ongelukkig. Producten worden soms meermaals uitgesteld en moeten uiteindelijk zonder HomeKit-ondersteuning op de markt komen. Daarna kan het nog maanden of weken duren voordat het wel werkt. Een extra complicerende factor daarbij is dat producten wereldwijd vaak op verschillende momenten worden uitgebracht. Nieuwe smart home-producten die in België al in de winkel liggen, komen pas maanden later in Duitsland of Frankrijk.

Tot de update verschijnt kun je je IKEA-rolgordijnen bedienen met de meegeleverde afstandsbediening of vanuit IKEA’s eigen app. Maar je kunt het niet meenemen in je HomeKit-automatiseringen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 26 januari: Update over de uitrol toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Nieuwe ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.