WhatsApp backup: zo zit het met de beveiliging.

Is mijn WhatsApp backup beveiligd in iCloud? Zo zit het

WhatsApp maakt gebruik van end-to-end-encryptie, maar hoe zit dat eigenlijk met de backup van je gegevens? In deze tip lees je alles over de beveiliging van je WhatsApp backup.

WhatsApp gebruikt op de iPhone al een hele tijd end-to-end encryptie van de berichten die je naar anderen stuurt. Tot oktober 2021 werden je backups echter niet op dezelfde manier versleuteld. In dit artikel lees je hoe het zit met de WhatsApp backup beveiliging.

WhatsApp backup beveiliging in iCloud

Zodra je in WhatsApp een backup maakt, kun je als iPhone-gebruiker niet kiezen waar deze backup opgeslagen wordt. WhatsApp maakt gebruik van je iCloud-opslag en dat neemt daarom ook ruimte in beslag op je account. Het maken van een backup gebeurt automatisch en je kan zelf kiezen hoe vaak WhatsApp dit doet. In onze aparte tip lees je precies hoe je een WhatsApp-reservekopie maakt.

De end-to-end-encryptie van WhatsApp geldt voor alle vormen van communicatie, dus voor berichten, foto’s, video’s, audioberichten, (video)gesprekken en meer. Tot oktober 2021 gold dit alleen voor de onderlinge communicatie. Inmiddels kun je ook een backup beveiligen.

End-to-end versleuteling WhatsApp backup uitschakelen

Je kunt zelf een wachtwoord kiezen voor je backup. Dit wachtwoord wordt niet automatisch ergens opgeslagen, dus zorg ervoor dat je hem onthoudt. WhatsApp biedt ook de optie om een 64-bit beveiligingssleutel in te stellen. Bewaar deze sleutel goed zodra je hem krijgt. Het is niet mogelijk om op een ander toestel jouw backup terug te zetten zonder je wachtwoord.

Wat kan ik zelf doen om de beveiliging te verbeteren?
De end-to-end encryptie voor backups dien je zelf in te schakelen. Hoe je dat doet, lees je in onze tip over WhatsApp backups. In dit proces zal WhatsApp een nieuwe backup maken die meteen versleuteld is.

In onze tip lees je welke andere stappen je kan nemen om WhatsApp te beveiligen. Daarmee voorkom je dat anderen toegang krijgen tot jouw gegevens. Zo kan je Touch ID of Face ID voor WhatsApp instellen. Krijgt iemand toegang tot jouw ontgrendelde iPhone, dan kan hij of zij niet door je gesprekken bladeren.

Bekijk ook

Zo maak je een (extra veilige) WhatsApp-backup

Wil je je WhatsApp-gesprekken niet kwijtraken? Lees hoe je een backup van WhatsApp maakt, waarbij de reservekopie wordt bewaard op iCloud. Zo kun je er vanaf elk toestel weer makkelijk bij. Ook laten we zien hoe je de backup extra veilig kunt maken met end-to-end encryptie.

Lees meer over de privacy en beveiliging van WhatsApp. Voor meer WhatsApp tips check je ons grote overzicht.

Bekijk ook

Het ultieme WhatsApp tipsoverzicht

We hebben alle WhatsApp-tips voor je op een rij gezet, van het gebruiken van WhatsApp Status tot het uitzetten van de blauwe vinkjes.

Informatie

Laatst bijgewerkt
oktober 2021
Onderwerp
Categorie
Apps

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp