Nest Cam IQ

Google verlaagt videokwaliteit van Nest-beveiligingscamera’s

Google heeft de standaard opnamekwaliteit van de Nest-camera's verlaagd, om bandbreedte te sparen. Dat heeft het bedrijf laten weten in een e-mail aan klanten.

Nest-camera’s in lagere resolutie

De maatregel wordt genomen omdat veel mensen thuis zitten en meer tijd online doorbrengen. De komende dagen zal de verandering in de app te zien zijn en Nest geeft ook een notificatie zodra je beeldkwaliteit omlaag gaat. Op zich zou er nu überhaupt minder dataverkeer moeten zijn, nu mensen thuis zitten en de beveiligingscamera minder vaak aan staat. Maar volgens Google heeft het ermee te maken dat lokale internetdiensten onder druk staan, waardoor videobellen niet meer lukt of het beeld bevriest. Je kunt de instellingen van je Nest-camera handmatig weer terugzetten naar een hogere videokwaliteit, zodat de beelden van indringers lekker scherp blijven.


Ook andere techbedrijven hebben hun bandbreedte verlaagd, zodat internetproviders de grotere vraag aankunnen. Dat geldt bijvoorbeeld voor Netflix, YouTube en Disney+. Zelfs Apple TV+ haalde de videokwaliteit omlaag en in de VS verlaagde Sony de snelheid van PlayStation-downloads.

Google Nest

Google’s oplossing is het eveneens omlaag brengen van het dataverbruik:

Amid these changes, we’re all straining local internet resources and causing slower internet connections, which are resulting in dropped video calls and frozen screens. To answer the global call to prioritize internet bandwidth for learning and working, in the next few days Nest will be making changes to lighten internet usage and keep people connected.

Chromecast Ultra

Lagere kwaliteit van Chromecast-foto’s

Google gaat ook bij andere producten wat aanpassingen doen. Zo zullen de diashows op de Nest Hub, Nest Hub Max, Chromecast en andere Cast-geschikte apparaten minder vaak verversen. Ook wordt de beeldkwaliteit van de foto’s iets minder. Als de crisis voorbij is zal Google de apparaten weer terug zetten naar de normale instellingen.

Nest had de afgelopen tijd te maken met storingen, waardoor notificaties en andere functies niet meer werkten. Voor een beveiligingscamera die altijd aan moet staan en waarbij je geen cruciale momenten wilt missen, is dat ongewenst.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit.

Smart Home
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.