Archief voor 'google'

Apple Store-medewerker

Vertrekkende Apple-werknemers stappen vaak over naar Google

Van de Apple-werknemers die toe zijn aan een nieuwe uitdaging in de techindustrie, stappen de meeste over naar concurrent Google. Dat blijkt uit een analyse van LinkedIn-profielen van voormalig Apple-werknemers. Ook Google-werknemers gaan soms bij Apple aan de slag, maar meestal zijn ze afkomstig van drie andere bedrijven.

Google Maps met Immersive View

Zo gebruik je de Immersive View in Google Maps

Google Maps heeft een zogenaamde 'Immersive View' waarbij je in 3D kunt rondkijken op locaties. Locaties worden daarbij zo realistisch mogelijk weergegeven. Op deze plekken kun je gebouwen en bekende locaties in Nederland en Belgiƫ bekijken!

Google zoekmachine op iPhone.

Google betaalt Apple tot $20 miljard per jaar als standaard zoekmachine

We wisten al dat Google enorme bedragen betaalt om de standaard zoekmachine op de iPhone te zijn. Beide bedrijven willen geen bedragen noemen, maar nu worden bedragen genoemd die veel hoger liggen dan aanvankelijk gedacht. De betalingen van Google zijn goed voor 14% tot 16% van de jaarlijkse winst van Apple.

Google Bard diensten

Google kondigt 'Assistent met Bard' aan voor iOS

Google heeft vandaag tijdens een event de Pixel-telefoons en -smartwatch aangekondigd. Maar er is ook nieuws voor Apple-gebruikers: er komt een Assistent met Bard aan voor iOS. Na zeven jaar krijgt de Google Assistent er een extra hulpje bij.

Safari browser andere standaard zoekmachine

Standaard zoekmachine op de iPhone instellen in Safari en Chrome

In Safari op de iPhone kun je de standaard zoekmachine Google vervangen door een andere aanbieder, namelijk Microsoft Bing, Yahoo, DuckDuckGo of Ecosia. Maar er zijn ook nog andere manieren om te zoeken zonder Google. Daarnaast kun je in Chrome voor iOS een andere standaardzoekmachine kiezen.

Google Maps lijsten

Zo gebruik je de lijsten in Google Maps voor bijzondere plekken

Als je een reis gaat maken, kan het van pas komen om een lijst aan te leggen van plekken die je wil bezoeken. Wat is er dan handiger dan dit direct in Google Maps te doen zodat je meteen de weg weet? In deze tip leggen we je uit hoe je lijsten maakt in Google Maps.

Google Find My met Chipolo One Point

Google's Find My-netwerk uitgesteld tot eind 2023 (en het komt door Apple)

Google gaat de functie Find My Device uitbreiden. Het wordt binnenkort mogelijk nog veel meer apparaten en accessoires terug te vinden met hulp van anderen. Dat klinkt als Apple's Find My-netwerk... en dat is het ook. De plannen werden aangekondigd tijdens Google I/O, het grote voorjaarsevenement.