Belkin MagSafe Battery

MagSafe-powerbank van Belkin: groter en goedkoper dan die van Apple

Belkin heeft een goedkoper alternatief voor Apple's MagSafe Battery Pack. Maar hij is wel vrij fors.

MagSafe powerbank van Belkin

De MagSafe-powerbank die Belkin heeft uitgebracht is MagSafe-compatible, maar heeft geen MFi-certificering. Voor €60,- plak je deze Belkin-accu achterop je iPhone om te laden en dat is bijna de helft van de prijs die Apple vraagt. Hij heeft bovendien een veel hogere capaciteit: 10.000 mAh, goed voor tweemaal volledig opladen van een iPhone 13. De accu van Apple belooft een tot 60% langere gebruiksduur (exacte specificaties geeft Apple niet), maar volledig opladen haal je niet. Er was eerder al een magnetische MagSafe-batterij van Belkin, maar die heeft slechts een capaciteit van 2500 mAh.


Deze Belkin-accu heeft echter wel een nadeel: hij is een flink stuk groter dan die van Apple. Met 14,3 x 7,1 x 2,1 centimeter is hij niet alleen langer en breder, maar ook bijna twee keer zo dik. Dat was te verwachten vanwege de veel hogere capaciteit, maar wel iets om rekening mee te houden als je je powerbank graag in je broekzak meeneemt.

Belkin MagSafe batterij

Een andere factor om rekening mee te houden is dat je niet op topsnelheid kunt opladen. De MagSafe Battery Pack van Apple kan op maximaal 15 Watt laden als de omstandigheden gunstig zijn en je iPhone niet te veel warmte ontwikkelt, terwijl Belkin tot 7,5 Watt vermogen kan leveren. Het duurt dus iets langer om op te laden.

MagSafe accu Belkin

Al met al kan de Belkin-accu toch een goede oplossing zijn als je graag magnetisch wilt opladen. Kies je voor een niet-magnetische powerbank, dan heb je veel meer keuze en ben je veel goedkoper uit.

Bekijken: Belkin MagSafe powerbank voor €59,95 bij Amazon. Bij Amazon Duitsland kun je deze powerbank nog iets goedkoper aanschaffen, namelijk voor 37 euro.

Bekijk ook

De beste powerbanks voor iPhone, iPad en MacBook

Er zijn talloze powerbanks waarmee je je iPhone of iPad kunt opladen. De extra zware varianten zijn zelfs geschikt voor je MacBook. In deze gids bespreken we enkele goede powerbanks voor onderweg, vakantie en festivals, waarmee je nooit meer met een lege accu zit. Zorg dat je altijd een reservebatterij bij je hebt!

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 07 maart: Gecorrigeerd dat de batterij MagSafe-compatible is, maar niet MFi-gecertificeerd.

MagSafe

MagSafe is een magnetische aansluiting voor het opladen van je device. Er zijn twee varianten: MagSafe op de iPhone is een magnetische schijf om accessoires vast te plakken en om je toestel draadloos op te laden op 15 Watt, terwijl MagSafe 3 op de Mac een magnetische kabelaansluiting is. Dit voorkomt dat je MacBook op de grond valt als er iemand over de kabel struikelt. Apple maakt kabels met MagSafe-aansluiting voor de Mac en voor de iPhone zijn er allerlei accessoires zoals de MagSafe Charger. Alle uitleg over MagSafe vind je hier!

MagSafe

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.