macOS Monterey met iMac en MacBook.

Gerucht: ‘Apple test M2-chip in meerdere nieuwe Macs’

Apple gaat in 2022 minstens vier nieuwe Macs met M2-chip uitbrengen, zo bleek eerder al. Mogelijk zien we al snel de eerste Macs met M2-chip, want Apple zou de chip al druk aan het testen zijn in meerdere macOS-versies.

Update 7 maart 2022: Het leek er lange tijd op dat de M2-chip pas in de loop van het jaar onthuld zou worden, maar het zou zomaar kunnen dat we hem al eerder gaan zien. Mark Gurman schrijft dat Apple de afgelopen tijd meerdere nieuwe Macs met M2-chip aan het testen is. Deze informatie is afkomstig van ontwikkelaars. Op een zelfde manier werden eerder al sporen ontdekt van de M1 Pro en M1 Max-chip, afgelopen oktober.

De M2-chip zou een 8-core CPU krijgen (4 efficiency-cores en 4 performance-cores) en een 10-core GPU. De M1-chip heeft nog een 8-core GPU. Dat betekent dat de M2-chip vooral op grafisch aspect een boost krijgt. Apple zou de chip aan het testen zijn in macOS Monterey 12.3, macOS Monterey 12.4 en de grote macOS 13-update die in juni aangekondigd wordt.

Gezien het toenemende bewijsmateriaal voor het bestaan van de M2-chip, is het niet ondenkbaar dat deze versie van de Apple Silicon-chip zijn debuut maakt op het maart 2022-event. De grote kanshebber voor een snelle aankondiging is de nieuwe M2 MacBook Pro, als opvolger van de 13-inch versie. Mocht Apple de M2-chip (en de bijbehorende Macs) tijdens het event aankondigen, dan lees je daar meer over op iCulture.

Bekijk ook

Round-up: samenvatting van Apple's maart 2022-event met alle aankondigingen op een rij

Apple's maart event zit erop! Heb je het event gemist of wil je alle hoogtepunten lezen? Check dan hier onze samenvatting van Apple's maart 2022-event met de belangrijkste aankondigingen op een rij.

Apple gaat in 2022 veel Macs uitbrengen, zo kon je eerder al in onze vooruitblik lezen. Alle huidige modellen krijgen dit jaar een upgrade, maar een aantal daarvan maken in 2022 de overstap naar de M2-chip. In zijn wekelijkse nieuwsbrief verklapt Mark Gurman om welke modellen het gaat. Er zit zelfs een nieuwe versie van de 24-inch iMac bij.

M2-chip in 2022: minstens vier nieuwe Macs

Het gaat, zoals eerder bekend, in ieder geval om de compleet vernieuwde MacBook Air. De MacBook Air krijgt later dit jaar een van zijn grootste upgrades ooit, met een compleet nieuw design en dus de M2-chip. Een ander model dat eerder al bekend was, was de vernieuwde instap-MacBook Pro. Dit wordt de opvolger van de huidige 13-inch MacBook Pro met M1-chip uit 2020. De andere twee nieuwe M2-modellen hebben we nog niet eerder voorbij zien komen.

iMac 2021 nieuwe kleuren

Volgens de bron krijgt ook de 24-inch iMac een upgrade naar de M2-chip. Apple bracht de 24-inch iMac in april vorig jaar uit, met een compleet nieuw design, groter scherm en de M1-chip. Of Apple bij het 2022-model nog meer gaat vernieuwen dan alleen de chip, is niet duidelijk. Gezien de vele verbeteringen in het 2021-model, denken we dat Apple voor het 2022 model alleen een paar kleine aanpassingen zal doen. Het is dan dus meer een spec-bump dan een grote upgrade.

Een vierde model met M2-chip is een nieuwe instap-Mac mini. De huidige Mac mini met Apple Silicon-chip heeft een M1 uit 2020. Daarbij heeft Apple het design grotendeels hetzelfde gehouden als het voorgaande Intel-model. Of de Mac mini M2 in 2022 een nieuw ontwerp krijgt, is niet bekend. Maar de kans daarop is wel wat groter, aangezien er dit voorjaar een nieuwe high-end Mac mini met M1 Pro/M1 Max-chip komt. Dit model krijgt volgens geruchten wél een nieuw design. Apple kan dit ontwerp dus later dit jaar meenemen naar de M2 Mac mini.

Alle modellen met M2-chip worden pas later dit jaar verwacht. Dit zijn ze dus in het kort:

  • MacBook Air M2 (opvolger MacBook Air 2020)
  • MacBook Pro M2 (opvolger 13-inch MacBook Pro 2020)
  • iMac M2 (24-inch; opvolger iMac 2021)
  • Mac mini M2

In onze vooruitblik op de Mac in 2022 lees je nog meer over alle aankomende modellen en hoe het zit met de andere verbeteringen zoals design, scherm en meer.

Bekijk ook

Vooruitblik Mac in 2022: dit verwachten we van de verschillende modellen

In 2022 gaat Apple meerdere nieuwe Macs uitbrengen: van desktopmodellen zoals de iMac tot laptops zoals de MacBook Air. In dit artikel lees je overzichtelijk bij elkaar wat we van de modellen verwachten.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 07 maart: Artikel aangevuld met mogelijk bewijs naar nieuwe M2-chip.

Apple Silicon

Apple Silicon is Apple's eigen lijn chips voor de Mac. De M1-chip was de eerste Apple Silicon-chip, gebaseerd op de structuur van ARM. Daarna volgden de M2-chip, M3-chip en diverse varianten en opvolgers. Apple Silicon chips zijn door Apple zelf ontworpen en zorgen voor betere prestaties, batterijduur en meer. Macs met Apple Silicon hebben een aantal voordelen, maar er zijn ook wat nadelen die je ontdekt door onze artikelen te lezen.

Apple Silicon

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.