Belkin MagSafe-houder voor beeldschermen

Belkin MagSafe iPhone-houders voor videogesprekken nu te koop

Variant voor dikkere beeldschermen is er nu ook
Belkin heeft iPhone-houders met MagSafe uitgebracht, speciaal voor de functie Continuïteitscamera in macOS Ventura. Ze zijn te koop vanaf 35 euro in de kleuren wit en zwart. Er is ook een uitvoering voor dikkere beeldschermen.

Belkin iPhone-houders nu verkrijgbaar

Belkin heeft een serie MagSafe-houders voor de iPhone gemaakt, die ideaal zijn voor videobellen. Je plakt de MagSafe-houder achterop je iPhone en hangt deze vervolgens aan je beeldscherm. Er zijn twee varianten:

De houder voor MacBooks was al een tijdje verkrijgbaar; je kunt er in onze Review Belkin iPhone-houder voor MacBooks meer over lezen. De houder voor dikkere beeldschermen is nu ook verkrijgbaar in de Nederlandse en Belgische Apple Store. Dit accessoire dook al eerder op in de Amerikaanse Apple Store, maar is daar nog steeds niet te koop. Gelukkig kun je in de Europese landen nu wel je bestelling plaatsen.


Je kunt deze houders gebruiken om je iPhone als webcam voor je Mac te gebruiken, zodat je een betere beeldkwaliteit hebt. Bovendien komt het van pas als je wilt videobellen met Center Stage of als je iemand wilt laten meekijken op je bureau met behulp van Desk View.

De iPhone is zowel in staande als liggende stand te gebruiken. De kijkhoek is aanpasbaar tot 25 graden naar beneden en hij kan ook op een statief met 1/4″ schroefdraad worden bevestigd. De houder voor beeldschermen is breed genoeg om bijvoorbeeld op een Studio Display vast te maken.

Belkin MagSafe-houder voor Mac-scherm

Waarom is zo’n houder handig?
Apple heeft al jaren een functie genaamd Continuïteitscamera voor de Mac en iPhone. In macOS Ventura wordt deze functie flink uitgebreid, met onder andere de mogelijkheid om iemand op je bureau te laten meekijken. In foto’s van Apple is te zien hoe je dit bijvoorbeeld kunt gebruiken bij het uitkiezen en kleuren of stalen voor meubelstoffen. Om je iPhone goed te kunnen bevestigen heeft Belkin de iPhone-houders met MagSafe gemaakt. Daarmee hang je je iPhone aan je scherm.

Belkin iPhone-houder als stand

Er waren al wat alternatieve oplossingen verschenen waarmee dit ook mogelijk is, waarvan sommige zelf met een 3D-printer te maken waren. Maar deze klemmen hebben vaak maar één functie: het ophangen van je iPhone. De Belkin-houder voor MacBooks heeft nog twee andere toepassingsmogelijkheden als je niet zit te videobellen.

Belkin iPhone-houder in de hand

De eerste is dat je je iPhone ermee rechtop kunt zetten als je een film aan het kijken bent. De tweede is dat je meer grip hebt als je bijvoorbeeld je hand moet uitstrekken om een selfie te maken. Je steekt dan gewoon je vinger door de ring en hebt minder kans dat de iPhone uit je hand glipt. Dit is alleen aanwezig bij de Belkin-houder voor laptops. De variant voor dikkere beeldschermen heeft weer een ander pluspunt: die heeft een schroefverbinding voor statieven.

Belkin-houder voor iPhone

Je hebt geen speciaal gereedschap nodig om deze houder te kunnen gebruiken en hij ziet er in het dagelijks gebruik ook niet uit als een technisch hulpmiddel, maar meer als een handige stand. Het gebruiken van je iPhone-camera als webcam is niet eens zo’n gek idee. Je iPhone heeft van alle Apple-apparaten immers de beste camera, terwijl Macs erom bekend staan dat de webcam vaak maar 720p is. Op nieuwere Macs probeert Apple op dit punt een inhaalslag te maken met een 1080p webcam, maar daar beschikt nog niet iedereen over.

Bekijk ook

Continuïteitscamera en Desk View: gebruik de iPhone als camera voor je Mac

Met de functie continuiteïtscamera (Continuity Camera) gebruik je de iPhone als camera voor je Mac. Je kunt dit gebruiken voor het maken van foto's, maar vanaf iOS 16 is het ook mogelijk om de iPhone als webcam voor je Mac te gebruiken. Anderen kunnen met de functie Desk View zelfs meekijken op tafel.

Check onze review van de Belkin iPhone-houder met MagSafe voor MacBooks om te ontdekken of het iets voor jou is.

Bekijk ook

Review: Belkin iPhone-houder met MagSafe voor MacBooks

Belkin heeft een MagSafe-houder uitgebracht die speciaal bedoeld is voor videobellen. Maar deze houder is veelzijdiger en is op drie manieren en in twee standen te gebruiken. In deze review van de iPhone-houder met MagSafe voor MacBooks lees je over onze ervaringen.

Prijs en verkrijgbaarheid Belkin iPhone-houder

De iPhone-houder voor MacBooks is momenteel alleen te krijgen bij de Apple Store. We hebben ze nog niet gezien bij andere Apple-retailers. Het is goed mogelijk dat Apple dit MagSafe-accessoire exclusief houdt voor de eigen verkoop.

Dit zijn de prijzen:

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 16 december: Toegevoegd dat de Mac- en beeldschermversie is opgedoken in de Apple Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

MagSafe

MagSafe is een magnetische aansluiting voor het opladen van je device. Er zijn twee varianten: MagSafe op de iPhone is een magnetische schijf om accessoires vast te plakken en om je toestel draadloos op te laden op 15 Watt, terwijl MagSafe 3 op de Mac een magnetische kabelaansluiting is. Dit voorkomt dat je MacBook op de grond valt als er iemand over de kabel struikelt. Apple maakt kabels met MagSafe-aansluiting voor de Mac en voor de iPhone zijn er allerlei accessoires zoals de MagSafe Charger. Alle uitleg over MagSafe vind je hier!

MagSafe
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.