Mophie 3-in-1 Travel MagSafe oplader voor iPhone, Apple Watch en AirPods.

Deze 3-in-1 MagSafe-lader van Mophie is terug in de verkoop

Update-kit nodig
Belkin en Mophie komen allebei met een nieuwe gecertificeerde MagSafe-lader. De 3-in-1 Travel Charger van Mophie is helemaal opvouwbaar, terwijl Belkin een standaard aan de lader toegevoegd heeft. Die laatste was al eerder aangekondigd, maar is inmiddels officieel te koop.

Update 1 augustus 2023: De oplader van Mophie is terug in de verkoop. Mophie belooft binnen 2 weken een firmware-updatekit uit te brengen voor huidige gebruikers. Deze bestaat uit een usb-c-dongle die je in de usb-c-poort van de oplader kunt steken. Het updaten duurt daarna ca. 2 minuten. Je krijgt een e-mail van Mophie met instructies. Mocht je geen e-mail hebben ontvangen, dan kun je e-mailen naar travelcharger@mophie.com om er eentje aan te vragen. Je hebt slechts één kit nodig, ook als je meerdere opladers hebt.

De Mophie-lader is weer bij Apple verkrijgbaar voor €179,95.


Update 18 juli 2023: Apple heeft de Mophie 3-in-1-oplader voor onderweg tijdelijk uit de Apple Store gehaald. Er zouden oplaadproblemen zijn. Je kunt de oplader ook niet meer kopen via de website van de fabrikant. Gebruikers in het Apple-discussieforum klaagden sinds eind juni over problemen, waarbij de lader niet continu meer laadde. Voorheen waren er nooit problemen. Heb je het accessoire bij de Apple Store gekocht, dan kun je je daar melden voor een refund.

Hieronder lees je ons oorspronkelijke artikel van 19 januari 2022.

De lijst van MagSafe-laders voor iPhone wordt alsmaar langer. Twee bedrijven die al meerdere MagSafe-gecertificeerde opladers gemaakt hebben, zijn Mophie en Belkin. Mophie heeft nu een interessante optie voor reizigers aangekondigd. De Mophie 3-in-1 Travel Charger met MagSafe (€179,95) is een soort uitgebreide versie van Apple’s MagSafe Duo Charger.

Mophie 3-in-1 Travel Charger met MagSafe

De oplader bestaat uit drie componenten: een MagSafe-lader voor de iPhone, een verstelbare Apple Watch-oplader en een Qi-deel voor het draadloos opladen van je AirPods. Deze laadpunten liggen naast elkaar en het unieke van deze lader is dat je hem helemaal kan opvouwen tot een vierkant blokje, vergelijkbaar dus met Apple’s MagSafe Duo-oplader. Maar terwijl die alleen bedoeld is voor één iPhone en een Apple Watch, kun je met deze van Mophie ook nog tegelijkertijd je AirPods-case opladen.

Mophie Magsafe Travel-set

Aan de buitenkant is deze lader met een stoffen bekleding afgewerkt. De oplader is officieel MagSafe-gecertificeerd, waardoor je een iPhone 12 en nieuwer op de maximale snelheid draadloos kan opladen (15W). De Apple Watch-oplader kun je dus plat leggen, maar ook rechtop zetten zodat je makkelijker ‘s nachts de tijd kan aflezen. De oplader wordt geleverd met een usb-c kabel en een stroomadapter voor in het stopcontact, dus je bent meteen klaar. Tot slot krijg je er een bijpassend tasje bij, waar je zowel de oplader zelf, de kabel als de stroomadapter in kan opbergen.

Deze opvouwbare MagSafe-lader van Mophie is inmiddels in de Nederlandse Apple Store verkrijgbaar. Voor €179,95 kan deze van jou zijn. Dat is veel geld, maar in vergelijking met Apple’s MagSafe Duo-oplader (met een adviesprijs van €149,-) krijg je veel meer waar voor je geld. De 3-in-1-lader is geschikt voor iPhone, Apple Watch en AirPods en is dus volledig opvouwbaar. Hij wordt geleverd met bijbehorend opbergtasje, kabel en stekker.

Belkin MagSafe-oplader met standaard nu te koop

Eerder dit jaar is Belkin begonnen met de verkoop van de nieuwe MagSafe-oplader met standaard. Ook dit is een gecertificeerde MagSafe-lader, die kan opladen met een snelheid van maximaal 15W. Het unieke van deze lader is dat er aan de achterkant van de MagSafe-puck een uitklapbare standaard zit. Je kan daardoor je iPhone tijdens het opladen schuin neerzetten, bijvoorbeeld om een filmpje te kijken. Bovendien is deze lader voorzien van een extra lange kabel van 2 meter, wat een stuk langer is dan Apple’s eigen MagSafe-lader. Ook is de kabel gevlochten.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De Belkin Boost Charge Pro draagbaar draadloos oplaadstation met MagSafe (zoals het accessoire voluit heet), heeft een verkoopprijs van €49,95. Dat is duurder dan die van Apple zelf, maar door de langere kabel en ingebouwde standaard kan het alsnog de moeite waard zijn. Je kan kiezen voor een witte en zwarte versie. De uitvoering die Apple zelf verkoopt is iets afwijkend. Mooi meegenomen: deze oplader is momenteel in de aanbieding bij Amazon voor rond de 30 euro.

Bekijk ook

De beste magnetische iPhone-laders die met MagSafe werken

Nu MagSafe wat langer op de markt is, is het tijd om eens naar officiële MagSafe-laders te kijken. Welke fabrikanten zijn ermee aan de slag gegaan? Welke officiële MagSafe-laders kun je kopen? Dit zijn je opties!

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 01 augustus: De lader is terug in de Apple Store.
  • 2023 - 18 juli: De Mophie-lader is (tijdelijk) uit de verkoop gehaald, we hebben het artikel aangepast.
  • 2022 - 04 mei: Artikel bijgewerkt na verkrijgbaarheid van de Mophie MagSafe-lader.

MagSafe

MagSafe is een magnetische aansluiting voor het opladen en bevestigen van je device. Er zijn twee varianten: MagSafe op de iPhone is een magnetische aansluiting om accessoires vast te plakken en om je toestel draadloos op te laden op 15 Watt, terwijl MagSafe 3 op de Mac een magnetische kabelaansluiting is. Dit voorkomt dat je MacBook op de grond valt als er iemand over de kabel struikelt. Apple maakt kabels met MagSafe-aansluiting voor de Mac en voor de iPhone zijn er allerlei accessoires zoals de MagSafe Charger. Er zijn ook MagSafe-autohouders, MagSafe-opladers, MagSafe-powerbanks en meer. Lees ook onze gids met officiële MagSafe-accessoires. Alle uitleg over MagSafe vind je hier!

MagSafe

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.