Aqara brengt Europese versie van wandschakelaars met HomeKit uit

Smart home-merk Aqara komt met de Europese versie van de wandschakelaar. Hierdoor kun je bijvoorbeeld niet slimme lampen via HomeKit bedienen. Het bijzondere is dat er ook een versie zonder nuldraad is.

Bekende smart home-merken hebben de afgelopen jaren al wandschakelaars op de markt gebracht, waaronder Eve en partners van Philips Hue. Maar die schakelaars werken vaak op basis van nuldraad, terwijl we in Nederland meestal geen nuldraad voor schakelaars hebben. Aqara heeft nu bekendgemaakt dat de Wall Switch H1 EU en Wireless Switch H1 in Europa beschikbaar komen.

Aqara Smart Wall Switch H1 EU en Wireless Switch H1

De nieuwe Aqara Smart Wall Switch H1 EU komt in twee versies: een versie met enkele knop en eentje met twee knoppen. Je bouwt deze schakelaar in in de muur, als vervanger van je traditionele wandschakelaar. Hij is geschikt voor zowel de ronde Europese wandcontactdozen als vierkante 86 millimeter versies. Zoals gezegd kun je kiezen voor een versie met en zonder nuldraad. De versie zonder nuldraad (no neutral) zal bij ons in Nederland het meest van pas komen.

Aqara Smart Wall Switch EU wandschakelaar met HomeKit.

De Wireless Switch H1 is een draadloze variant die je kan gebruiken om Aqara-apparaten en andere HomeKit-producten te bedienen. Deze ondersteunt zowel een enkele klik, dubbele klik, het ingedrukt houden van de knop en meer. In totaal zijn er zeven acties aan te koppelen. De draadloze variant heeft een batterijduur van vijf jaar. Beide schakelaars werken met het Zigbee 3.0-protocol, maar je hebt dan wel een Aqara-hub nodig die dit ondersteunt (zoals de M1S of de M2). In de komende maanden worden de schakelaars beschikbaar gesteld bij diverse verkooppunten van Aqara.

Helaas hebben wij begrepen dat bij de Nederlandse distributeur nog geen plannen zijn om de Europese wandschakelaars te verkopen, maar je zou altijd nog over de grens kunnen kijken (bijvoorbeeld in Duitsland). Sommige winkels verschepen ook naar Nederland. Via de website van Aqara kan je de verschillende verkooppunten vinden.

Wil je meer weten over Aqara en de verschillende producten, check dan onze Aqara-uitleg.

Bekijk ook

Alles over Aqara, het betaalbare smart home-platform met HomeKit

Je hebt er vast wel eens over gelezen: de smart home-accessoires van Aqara. We schrijven er op iCulture regelmatig over omdat ze ondersteuning voor HomeKit bieden. Er is heel veel keuze en de prijs ligt relatief laag. Aqara wordt vaak in verband gebracht met de merken Xiaomi en Mijia. Hier lees je hoe het zit en of Aqara de moeite is.

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.