Apple Watch hartslag meten

Gerucht: ‘Bloeddrukmeter in de Apple Watch op z’n vroegst in 2024′

Apple is van plan om de komende jaren nog meer nieuwe gezondheidsfuncties aan de Apple Watch toe te voegen. Er zou gewerkt worden aan een bloeddrukmeter in de Apple Watch, al is het dit jaar nog niet zover. Het zou zelfs nog meerdere jaren duren.

Update 12 april 2022: Er is weer eens wat nieuws over een mogelijke bloeddrukmeter in de Apple Watch. Volgens Mark Gurman van Bloomberg heeft Apple wat tegenslagen bij de ontwikkeling van deze functie, waardoor we het op z’n vroegst pas in 2024 hoeven te verwachten. Apple werkt aan zowel nieuwe softwarefuncties als nieuwe sensoren, die samen de bloeddruk van een gebruiker kunnen meten. Maar Apple zou tijdens het testen voor meerdere uitdagingen gestaan hebben, waardoor de ontwikkeling niet loopt zoals gehoopt. Apple zou de functie al voor minstens vier jaar op de planning hebben staan, maar het zou nu nog tot minstens 2024 duren.

De bloeddrukmeter op de Apple Watch zou iets anders werken dan een gewone bloeddrukmeter. In plaats van de exacte cijfers te geven, zoud e Apple Watch gebruikers alleen waarschuwen voor hypertensie, oftewel een hoge bloeddruk. Gebruikers krijgen dan dus een waarschuwing en advies om contact op te nemen met een dokter of om een normale bloeddrukmeter te gebruiken.

Verder zou Apple ook nog werken aan een glucosemeter, maar ook dat zou nog jaren duren. Functies die mogelijk wel gepland staan voor dit jaar, zijn de lichaamstemperatuurmeter. In de tussentijd werkt Apple wel aan nieuwe functies in watchOS 9, ook op het gebied van sport en gezondheid.

Bekijk ook

Deze superhandige watchOS 9 functies kun je nu al proberen

watchOS 9 is er en dat betekent dat je alle watchOS 9 functies nu zelf kunt proberen! In dit artikel nemen we je mee langs de belangrijkste verbeteringen én een paar handige ontdekkingen die we in watchOS 9 hebben kunnen vinden. Dit zijn de beste vernieuwingen voor de Apple Watch.

Update 1 september 2021, 21:00 uur: Volgens de doorgaans betrouwbare Mark Gurman van Bloomberg komt er nog geen bloeddrukmeter in de Series 7. “No chance” was zijn reactie. Wall Street Journal (zie hieronder) denkt ook dat het dit jaar nog niet komt.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel.

Met een ECG-app, saturatiemeter, hartslagsensor en meer, kan de Apple Watch al allerlei gezondheidsmetingen doen. Maar er is ook nog een aantal metingen die de Apple Watch níet kan doen. Eén daarvan is het meten van je bloeddruk en daar zou Apple wat aan willen doen. Volgens The Wall Street Journal wordt er bij Apple gewerkt aan een bloeddrukmeter in de Apple Watch.

‘Apple Watch krijgt bloeddrukmeter’

Je bloeddruk kan een goede indicatie zijn van allerlei vervelende klachten. Een hoge bloeddruk kan rusteloosheid en kortademigheid veroorzaken, terwijl een lage bloeddruk kan zorgen voor duizeligheid en flauwvallen. Volgens The Wall Street Journal werkt Apple aan een bloeddrukmeter in de Apple Watch, die aangeeft hoe je bloeddruk zich over een periode ontwikkelt. Het zou niet gaan om een directe meting, maar meer het weergeven van een patroon. Intern zou er wel discussie zijn over hoe zinvol zo’n meting is.

Bekijk ook

Bloeddrukmeters voor je iPhone - deze zijn met HealthKit

Wil je je bloeddruk meten met de iPhone? Wij geven meerdere tips voor bloeddrukmeters die je metingen doorsturen naar de iPhone en HealthKit.

Eerder deze week beweerde Nikkei dat de Apple Watch Series 7 een bloeddrukmeter zou krijgen. Die uitspraak was opmerkelijk, aangezien er nog niet eerder concrete geruchten over gingen. Andere betrouwbare bronnen waren dan ook duidelijk: de Apple Watch Series 7 krijgt geen bloeddrukmeter.

Andere verbeteringen voor het bijhouden van je gezondheid met de Apple Watch, zijn volgens The Wall Street Journal een upgrade voor de slaapfuncties en het in de gaten houden van een eventueel onregelmatige hartslag. De toekomstige Apple Watch zou daarmee een slaappatroon kunnen bijhouden en zelfs slaapapneu kunnen vaststellen. Momenteel zijn de slaapfuncties van de Apple Watch redelijk beperkt. Het horloge ziet wanneer je slaapt en wanneer je wakker bent en houdt je hartslag en saturatie in de gaten.

Bekijk ook

Slaapfuncties op de Apple Watch: is Apple's smartwatch de ideale bedpartner?

De Apple Watch heeft diverse slaapfuncties. Hoe het werkt zie je in deze gids, waarin we alles langslopen: van het instellen van je slaapschema tot het bekijken van je slaapfasen. Dit moet je weten over slapen met de Apple Watch!

Tot slot voorspelt The Wall Street Journal dat de Apple Watch op z’n vroegst volgend jaar je temperatuur kan meten. Dit zou gebruikt kunnen worden om vrouwen helpen zwanger te worden en te plannen. Al eerder gingen er geruchten dat de Apple Watch in 2022 je lichaamstemperatuur kan meten. Andere geruchten die eerder gingen was de komst van een glucosemeter in de Apple Watch, ook in 2022.

Bekijk ook

'Apple Watch krijgt in 2022 bloedglucosemeting'

De Apple Watch krijgt mogelijk in 2022 een sensor om je bloedsuikerspiegel te meten. Dit blijkt uit documenten van het Britse bedrijf Rockley Photonics, dat Apple tot de grootste klanten rekent. Nu zouden ook toeleveranciers met onderdelen bezig zijn.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 12 april: Artikel bijgewerkt met nieuwe info over bloeddrukmeter.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.