iPhone 14 en iPhone 14 Plus in geel

Gele iPhone 14 en iPhone 14 Plus vanaf nu verkrijgbaar: hier kun je terecht

De lente kleurt geel
Er is een nieuwe kleur voor de iPhone 14 bijgekomen. Apple kiest voor geel, een zonnige kleur die goed bij het voorjaar past. Na de pre-order van afgelopen vrijdag, is de nieuwe kleur nu officieel verkrijgbaar.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 14 in geel kopen

Elk voorjaar brengt Apple wel een nieuw kleurtje uit voor de bestaande modellen. De groene iPhone 13 (Pro) viel vorig jaar erg in de smaak en een jaar eerder kwam er een paarse iPhone 12 bij, die eerlijk gezegd wat meer naar lila neigde. Ook dit jaar is er een nieuwe tint: geel. Was dit de kleur waar je al lang op zat te wachten, dan is dit het moment om voor een gele iPhone te kiezen. Vanaf vandaag is dit toestel verkrijgbaar bij Apple en diverse andere winkels.


Dit zijn de adviesprijzen:

iPhone 14 geel

De iPhone 14-serie is verkrijgbaar bij deze winkels en providers:
Odido | Mobiel.nl | KPN | Vodafone | Belsimpel.nl

Verder kun je terecht bij deze aanbieders:
Amazon | Coolblue | Bol.com | Belsimpel.nl | Mobiel.nl | MediaMarkt

Bekijk ook onze iPhone aanbiedingen. Werken bovenstaande linkjes niet goed? Dan kun je het beste even je adblocker uitschakelen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 14 maart: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd voor de start van de verkoop van de gele iPhone 14.
  • 2023 - 10 maart: Artikel aangepast, nu de pre-order is gestart.
  • 2023 - 07 maart: Nu officieel aangekondigd.
  • 2023 - 07 maart: Artikel bijgewerkt dat nieuwe kleur mogelijk snel komt.

Iedereen die vanaf vrijdag 10 maart een pre-order geplaatst heeft, kan zijn of haar toestel vanaf vandaag verwachten. Bij andere winkels is de gele iPhone 14 ook vanaf nu te koop. Ben je niet toe aan een gele iPhone, dan kun je natuurlijk ook altijd voor een geel iPhone-hoesje kiezen.

Bekijk ook

Met deze gele iPhone-hoesjes krijg je zin in het voorjaar

Apple heeft een gele iPhone 14 aangekondigd, maar wat als je niet toe bent aan een nieuwe iPhone? Dan kun je (bijna) hetzelfde vrolijke effect bereiken met een geel iPhone-hoesje. Extra pluspunt: je zit er niet voor langere tijd aan vast.

Technisch gezien is deze gele iPhone 14 exact gelijk aan de eerdere modellen. Er zit dezelfde hoeveelheid geheugen in en ook de componenten zijn precies gelijk. Alleen de kleur is nieuw. Qua aanschafprijs moet je ook rekenen op de iPhone 14 prijzen die al langer gelden: vanaf €1.016,- voor het standaardmodel met 128GB opslag en vanaf €1.166,- voor het grotere Plus-model met 6,7-inch scherm.

iPhone 14 en iPhone 14 Plus kleuren line-up voorjaar 2023 met geel

Ter vergelijking zie je hieronder de huidige prijzen van de al langer bestaande kleuren:



Kijk hier voor 256GB iPhone 14
Kijk hier voor 512GB iPhone 14

Gele iPhone 14, iPhone 11 en iPhone XR

Hoe geel is geel? Hierboven zie je ter vergelijking de iPhone 14 (2023), iPhone 11 (2019) en iPhone XR (2018). De iPhone XR is duidelijk het donkerst, terwijl de iPhone 11 het lichtst is. De iPhone 14 zit daar een beetje tussenin.

Een verrassing is deze nieuwe kleur overigens niet: er waren al geruchten dat Apple afgelopen week een persbriefing zou organiseren voor een nieuwe iPhone 14-kleur. Ook voorspelde Mark Gurman dat er een nieuwe kleur in de startblokken zou staan. Niet zo gek natuurlijk, als je bedenkt dat er de afgelopen jaren elk voorjaar wel een nieuwe kleur bij komt.

Bekijk ook

iPhone 14 kopen in Nederland: dit zijn de actuele prijzen

De iPhone 14 is in vier varianten verkrijgbaar en de prijzen zijn in de loop van de tijd iets verlaagd. Wat zijn de huidige iPhone 14 prijzen in Nederland en uit welke modellen kun je kiezen? Je leest het op deze pagina!

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 14 maart: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd voor de start van de verkoop van de gele iPhone 14.
  • 2023 - 10 maart: Artikel aangepast, nu de pre-order is gestart.
  • 2023 - 07 maart: Nu officieel aangekondigd.
  • 2023 - 07 maart: Artikel bijgewerkt dat nieuwe kleur mogelijk snel komt.

Actuele iPhone 14 deals

iPhone 14

De iPhone 14 is de 6,1-inch iPhone van 2022. Het is de opvolger van de iPhone 13. De iPhone 14 heeft een verbeterde camera voor foto's bij weinig licht en een nieuwe frontcamera. Hij is beschikbaar in zes kleuren: blauw, paars, middernacht, sterrenlicht, rood en sinds voorjaar 2023 in geel. Je kunt kiezen voor een losse iPhone 14 of alles via je provider laten regelen met een iPhone 14 abonnement. Of misschien heb je liever een refurbished iPhone 14? Lees meer over de 2022 iPhone line-up. De iPhone 14 werd in 2023 opgevolgd door de iPhone 15 maar bleef nog wel even in het assortiment bij Apple.

iPhone 14

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.