Reacties voor: Opinie: zo staat Apple er anno 2017 voor

Apple begint 2017 met indrukwekkende kwartaalcijfers, die een goede indruk geven hoe de rest van 2017 zal verlopen. Daarom 10 punten om vooruit te kijken.
Lees het complete artikel → Opinie: zo staat Apple er anno 2017 voor
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Check hooi mooi die  Watch is op dat plaatje… wanneer die aan (blijft) staan.

    Ppppfff ik vrees dat een ‘always on mode’ nog lang niet gaat komen… tot die tijd denk ik niet een  Watch te gaan kopen…

  2. Bijna 70% heeft 2 jaar geleden, toen de iPhone 6 uitkwam, gedacht die moet ik hebben omdat die iPhone destijds een redesign was t.o.v. de iPhone 5s. De meeste mensen sloten een 2 jarig contract af en aangezien dus voor vele, bij de release van de iPhone 7, hun 2 jarig contract afliep denk ik dat dat misschien wel de reden kan zijn voor het meevallen van de verkopen. Stel je voor dat Apple bij de iPhone 7 ook nog is een redesign had geven, ik denk dat ze dan echt aardig wat miljarden erbij hadden verdiend.

  3. @Ilyesien: Hij is altijd aan als je erop kijkt. Is dus helemaal niet storend dat ie niet altijd aan is. Alleen maar goed voor de batterij.

  4. @Daan: Jij weet als Apple watch bezitter waarschijnlijk net zo goed als ik dat de Apple watch 6 van de 10 keer niet aan gaat als je er op kijkt. Blijf het zelf nog steeds een beta product vinden die heel eerlijk gezegd niet zoveel toevoegt behalve activiteit meten gedurende de dag. Voor de rest pak ik altijd mijn iPhone SE erbij.

  5. Dit is een mooi artikel om te lezen. Een van de betere in lange tijd.

  6. Waarom wordt er nu altijd gesproken over “in cash”.
    Voor mij betekent cash dat je het contant hebt.

  7. Zolang er voor de Apple Watch geen aparte verkoopcijfers uitgebracht worden kan Apple lullen wat het wil over ‘beste kwartaal ooit’. Zolang deze verzwegen worden kan je niet besluiten dat het een succes is, dan zou eenderwelk bedrijf er als de kippen bij zijn verkoopcijfers te publiceren. Meer kan er niet over gezegd worden, punt.

  8. @Jean-Paul Horn: Ik heb inderdaad ook geen problemen. Ik zou zeggen dat het minstens 99/100 keer goed gaat.

  9. .@Daan: Het gaat er bij mij niet alleen om of ie aangaat als ik ernaar kijk. Ik zie de apple watch ook als mode accessoire. Een horloge met een zwart scherm om mijn pols vind ik niet mooi. Sterker nog, ik vind het lelijk, echt spuuglelijk. Vooral als het een rechthoekige vorm heeft. Het ziet er dan zo “geeky”uit. Een (mooie) watch-face met een mooi wijzerplaat is een van de dingen waar de meeste, zo niet alle, mensen naar kijken bij het kopen van een normaal (digitaal) horloge. Het is namelijk onderdeel van het design, onderdeel van het geheel. Dus ik snap eigenlijk niet dat daar totaal niet naar wordt gekeken bij een smart watch. Tenzij het jou uiterst en alleen gaat om de functies erin. Voor mij is het meer dan dat, de functies, maar het dient er ook nog als (een “normaal”) horloge uit te zien. En dat het sommige niet boeit dat snap ik. Maar niet iedereen kijkt op dezelfde manier naar een smart watch.

  10. Voorspelling: volgend jaar 100 miljoen iPhones in het 4e kwartaal.

    iPad: met de steeds hogere prijzen lijkt Apple zich bewust te richten op zoveel mogelijk verdienen met iPads, in plaats van zoveel mogelijk exemplaren verkopen. Bedrijven zijn dan interessanter dan particulieren. Door de hoge klanttevredenheid komen kopers vroeg of laat terug voor een nieuwe iPad.

  11. Origineel geplaatst door Daan
    @Jean-Paul Horn: Ik heb inderdaad ook geen problemen. Ik zou zeggen dat het minstens 99/100 keer goed gaat.

    Maak daar maar 175 van de 100 keer van 😉
    Nee, geen Trumpiaanse grootspraak, maar mijn ervaring is dat ‘ie ook héél vaak onnodig aangaat als je met je arm een heel andere beweging maakt dan de geijkte klokkijk beweging – die ze pretenderen zo goed te herkennen 🤔
    En dát is natuurlijk níet goed voor de accuduur.
    _

    OT: bij puntje #2 en #3 wordt gemakshalve wel vergeten dat ze juist rond de verschijning van de 7’s een enorm kado hebben gehad van de grootste concurrent met diens batterygate, waar vooral de plus veel profijt van heeft gehad.

    Voor een inventarisatie waar ze nu écht, ook op iets langere termijn, staan had dat wel even meegenomen mogen worden, dat was een (hoogstwaarschijnlijk) slechts éénmalige meevaller…

  12. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @Richard: Dan is er vermoedelijk toch iets niet goed in jouw Apple Watch, want mijn Apple Watch gaat consistent 10/10x aan als ik erop kijk. Heb je al eens contact opgenomen met Apple hierover? Wellicht een defecte gyroscoopsensor.

    Inderdaad. Hier ook geen enkel probleem mee.

  13. Origineel geplaatst door Joren
    Zolang er voor de Apple Watch geen aparte verkoopcijfers uitgebracht worden kan Apple lullen wat het wil over ‘beste kwartaal ooit’. Zolang deze verzwegen worden kan je niet besluiten dat het een succes is, dan zou eenderwelk bedrijf er als de kippen bij zijn verkoopcijfers te publiceren. Meer kan er niet over gezegd worden, punt.

    Integendeel. Zo goed als geen enkel bedrijf geeft verkoopcijfers vrij. Apple is daarin de enige.
    Als je al iets vindt over verkoopcijfers van andere producten dan zijn het berekende gokjes van analisten, maar zelden (zeg maar gerust nooit) harde cijfers van het bedrijf zelf.

  14. Het was direct al te merken dat de iPhone 7 – en dan vooral de 7 Plus – enorm werd verkocht. Er ontstonden niet voor niets lange wachttijden. Het aflopen van 2-jarige contracten kan een reden zijn, maar de iPhone 7 en 7 Plus zijn ook gewoon prima iPhones, met nieuwe functies als verbeterde camera en nieuwe opties daarin en bijvoorbeeld waterdichtheid. Ook werkte het goed dat er een nieuwe ‘kleur’ werd geïntroduceerd: de jet black zorgde voor een enorme run op deze bijzondere kleur.

    Wat de Apple Watch betreft: aantrekkelijke Keynote voor de nieuwe ‘Series 2’ en vernieuwde en voordeliger ‘Series 1’ zorgde voor hogere verkopen. Daarbij heeft Apple eindelijk ingezien dat ze de Apple Watch niét moeten verkopen als fashion horloge, want dat is het niet.
    Het wordt m.i. niet gekocht door mensen met grote mode interesse. Het is en blijft een gadget, een mini-computertje om je pols.

    Om dit jaar door de stoten zal Apple met een platter model Apple Watch moeten komen, nieuwe en belangrijker health functies moeten toevoegen en idd ervoor zorgen dat er continue iets aanblijft op het scherm. Al is het maar de tijd. Dat kost echt geen batterij. Mijn eerste digitale lcd horloge, Seiko in 1975, had altijd de tijd aan staan en deed een jaar met z’n batterij. Nou kon die ook niet veel anders. Maar continue beeld moet kunnen!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.