Snapcode van iCulture in Snapchat.

Snapchat laat je nu Snapcodes maken van elke willekeurige website

Snapchat heeft een nieuwe functie, waardoor je Snapcodes kunt maken van elke willekeurige website. Zo maak je bijvoorbeeld een Snapcode van je website, maar ook van je Facebook- of Twitter-account.

Snapchat heeft een kleine nieuwe functie toegevoegd die bij iedereen wel van pas kan komen. Je kunt met de app van Snapchat nu namelijk Snapcodes maken voor elke willekeurige website. Door deze te scannen met de Snapchat-app, kun je door de website bladeren vanuit Snapchat zelf.

Snapcode van iCulture in Snapchat.

Snapcodes als QR-codes voor websites

De Snapcodes van Snapchat zijn een handige manier om snel contacten toe te voegen aan je eigen Snapchat-account. Naast het delen van een persoonlijke Snapchat-link, zijn Snapcodes de handigste manier om snel vrienden te worden met andere gebruikers. Met ingang van de nieuwste versie van de Snapchat-app zijn deze Snapcodes ook te gebruiken bij elke willekeurige website. Hierdoor kun je een code scannen en de achterliggende website bekijken via de Snapchat-app zelf.

Om een Snapcode aan te maken van een website, doe je het volgende:

  1. Open Snapchat en veeg op het camera-scherm naar beneden.
  2. Tik rechtsboven op het tandwiel en kies voor Snapcodes.
  3. Tik op Snapcode creëren.
  4. Vul de website in en kies voor Maken.
  5. Tik op het spookje om nog een afbeelding van de website toe te voegen.

Snapcodes maken voor Snapchat.

Vervolgens kun je een Snapcode opslaan in je foto-album of delen via allerlei bekende kanalen. Om de code te scannen, open je de Snapchat-app en richt je je iPhone met het camera-scherm open op de te scannen code. Vervolgens hou je je vinger op de code ingedrukt om deze te scannen. Je kunt daarna de website bekijken in Snapchat zelf via een in-app browser. Het handige van deze optie is dat je op die manier ook een Snapcode kunt maken van je Twitter- of Facebook-account.

Met de nieuwe functie lijkt het erop dat Snapchat haar gebruikers meer binnen de app wil houden, in plaats van dat gebruikers wisselen naar bijvoorbeeld Safari op de iPhone. Als je de website bekijkt via Snapchat, is er namelijk geen directe mogelijkheid om de site in Safari te openen. Het enige wat je kunt doen, is de desbetreffende link kopiëren of doorsturen via bijvoorbeeld WhatsApp, iMessage, Twitter en Facebook.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2017, 13:34
Categorie Apps
Onderwerp snapchat

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deel. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, Alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.