iPhone 12 geruchten

Gerucht: ‘6,1-inch iPhone 12 wordt populairste model’

Wat moet je kiezen als Apple straks de iPhone 12-familie aankondigt? De meeste mensen zullen voor het 'standaardmodel' met 6,1-inch scherm gaan, denkt analist Ming-Chi Kuo.

6,1-inch iPhone 12 meest populair

Over een paar dagen weten we precies welke iPhone 12-modellen Apple gaat aankondigen. Veel details zijn de afgelopen dagen al gelekt, maar er zullen ongetwijfeld ook nog wel wat verrassingen zijn. Volgens Ming-Chi Kuo zal de standaard 6,1-inch iPhone 12 goed zijn voor 40 procent van alle verkopen. De kleinere 5,4-inch iPhone 12 mini zal zo’n 20 procent van de kopers trekken en de twee iPhone 12 Pro-modellen zullen elk ook 20 procent voor hun rekening nemen. Een grote verrassing is dat niet, want het instapmodel is vaak het meest populair.

Dat betekent overigens niet dat de iPhone 12 ook meteen het populairste toestel van 2020 zal worden. Dit loopt meestal een jaar achter. Zo was in 2019 de iPhone XR de bestverkochte smartphone, volgens cijfers van Omida. Een paar maanden later bleek de iPhone 11 de populairste wereldwijd. Volgens Omdia is het succes van de iPhone 11 vooral te verklaren door het dubbele camera-systeem en de lage instapprijs. Het is dus niet zo gek dat de 6,1-inch iPhone 12 het ook goed gaat doen.

iPhone 12 modellen

Volgens Kuo is de iPhone 12 mini de goedkoopste optie, maar het scherm is te klein om de massamarkt aan te spreken. Dit wordt een toestel voor een heel specifieke groep mensen. Volgens gelekte informatie gaat de iPhone 12 mini $699 kosten en moet je voor de grotere variant $799 betalen. Dit is $100 meer dan de huidige iPhone 11. De prijzen gaan dus in feite omhoog.

Het is te hopen dat Apple dit goed gaat maken met flink wat meer functies. Er wordt gesproken over een OLED-scherm op alle modellen, een nieuw design met platte zijkanten en dubbele camera’s aan de achterkant. Ming-Chi Kuo denkt niet dat 5G een groot effect zal hebben op de keuze. Hij verwacht niet dat Apple dit jaar nog 80 miljoen stuks kan verkopen, vooral omdat de toestellen dit jaar later in de winkel liggen.

Dinsdagavond 13 oktober weten we meer. Dan gaat het iPhone 12-event van start, waar we vanaf 19:00 uur de aankondiging van de nieuwe toestellen verwachten. iCulture is natuurlijk van de partij en doet verslag van alle belangrijke nieuwsontwikkelingen, zodat jij het eerste op de hoogte bent!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2020, 20:16
Bron Bron 9to5Mac
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iphone 12, Ming-Chi Kuo
Devices iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max

Actuele iPhone 12 deals

iPhone 12

De iPhone 12 is de nieuwste smartphone die Apple in najaar 2020 uitbrengt. De iPhone 12 is de opvolger van de iPhone 11 en heeft een 6,1-inch scherm, ondersteuning voor 5G, een nieuw design en een verbeterde camera. Lees alles over de iPhone 12 kopen, prijzen en specificaties.

iPhone 12

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.