iPhone 14 Pro Max spacezwart

Kuo: ‘Veel vraag naar iPhone 15 Pro Max, productie loopt achter’

Volgens analist Ming-Chi Kuo is er behoorlijk wat vraag naar de iPhone 15 Pro Max, veel meer dan naar het 6,7-inch topmodel van vorig jaar. Dat heeft gevolgen voor de levertijden.

Veel vraag naar iPhone 15 Pro Max

Kuo denkt dat de leveringen zullen uitlopen naar november. Dat is bij sommige uitvoeringen al het geval: momenteel moet je voor wit en naturel titanium wachten tot november als je thuis geleverd wil krijgen. Uit onze poll bleek al dat er veel belangstelling is voor de naturel titanium uitvoeringen, terwijl wit veel minder populair is. Dat de levertijden voor wit opschuiven, zou ook te maken kunnen hebben met lagere productie-aantallen bij Apple. Daardoor zijn ze sneller uitverkocht.


In een bericht op Medium schrijft Kuo dat de vraag naar de iPhone 15 Pro Max dit jaar groter is dan de vraag naar de iPhone 14 Pro max vorig jaar. Tegelijk is er minder vraag naar de iPhone 15 Pro, in vergelijking met de iPhone 14 Pro. Dat heeft er volgens hem mee te maken dat meer mensen kiezen voor het Pro Max-model vanwege de betere camera-specs met 5x optische zoom.

iPhone 15 camera met periscopische lens

Kuo herhaalt in zijn bericht dat de iPhone 15 Pro Max later in massaproductie is gegaan dan de andere toestellen uit de iPhone 15 -familie. Dit draagt ook mee aan de langere levertijden. Er zou spraken zijn van meer problemen in de productieketen dan bij andere modellen. Wat de gewone iPhone 15 en iPhone 15 Plus betreft schat Kuo in dat de vraag ongeveer hetzelfde is als de modellen van vorig jaar.

Alle vier modellen liggen vanaf vrijdag 22 september in de winkel en dan worden ook de eerste exemplaren bezorgd bij klanten. Kuo houdt vast aan zijn voorspelling dat er in 2023 tachtig miljoen stuks van de iPhone 15-modellen worden verkocht.

Dit is de huidige iPhone line-up:

Bekijk ook

iPhone 15 reserveren is gestart (en hier kun je terecht!)

Wil je de iPhone 15 Pro kopen, of een van de andere modellen? Je kan vanaf nu reserveren bij Apple, diverse webshops en providers! Met onze pre-order tips ben je als eerste aan de beurt en met onze overzichten van prijzen en modellen weet je precies wat er te krijgen is.

Actuele iPhone 15 Pro Max deals

iPhone 15 Pro Max

De iPhone 15 Pro Max is het 6,7-inch topmodel van de 2023 iPhones, bedoeld voor veeleisende gebruikers. De iPhone 15 Pro Max heeft een 6,7-inch always-on display en verbeterde camerafuncties, waaronder een periscopische cameralens (tetraprisma) met 5x zoom. Je vindt dit alleen op de iPhone 15 Pro Max en niet ap de andere modellen uit de iPhone 15-serie. Ook nieuw zijn de titanium behuizing, actieknop en usb-c met Thunderbolt. Ontdek de iPhone 15 Pro Max abonnementen of oriënteer je op de iPhone 15 Pro Max prijzen voor een los toestel. Lees ook onze review van de iPhone 15 Pro Max.

iPhone 15 Pro Max

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.