Ming Chi Kuo

Wie is Ming-Chi Kuo, de beste Apple-analist ter wereld?

Ming-Chi Kuo is uitgegroeid tot de meest betrouwbare Apple-analist ter wereld. De Taiwanees voorspelt vaak correct, maar toch weten we relatief weinig van hem.

Apple-analisten hebben nogal eens een slechte reputatie. Ze kramen onzin uit of praten geruchten na die al lang op Apple-websites hebben gestaan. Eén analist is de uitzondering op de regel: Ming-Chi Kuo. Deze analist is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de meest betrouwbare Apple-voorspeller. Wat Ming-Chi Kuo in zijn glazen bol ziet, blijkt opvallend vaak te kloppen. Wie is deze man eigenlijk?

Ming Chi Kuo

Wat Kuo zegt, klopt bijna altijd

We weten opmerkelijk weinig over Kuo, die een track record heeft waar je akelig van wordt. Kuo voorspelde de 12-inch MacBook, de 4,7- en 5,5-inch iPhone 6 (Plus), de derde generatie iPad mini, de goedkopere iMac en de plastic behuizing van de iPhone 5c. Sinds 2011 heeft Kuo bijna 30 voorspellingen gedaan, die vrijwel allemaal correct bleken te zijn. Twee keer zat hij ernaast: de iPhone 5s kreeg geen bolle homeknop en de nieuwe Apple TV met bewegingsdetectie kwam ook niet in het najaar van 2014 uit. De rest van het lijstje klopt opvallend goed.

Ming Chi Kuo

Kuo werkte voor DigiTimes

Ming-Chi Kuo moet wel over goede contacten binnen toeleveranciers beschikken, om zo vaak correct te kunnen voorspellen. Mogelijk heeft hij contacten binnen Apple zelf. Maar we zien hem zelden op een podium en de foto hierboven, waarbij Kuo op een conferentie spreekt, is één van de zeldzame plaatjes dat op internet te vinden is. Wie goed kijkt, ziet dat Kuo een microfoon van DigiTimes in handen heeft. Dat klopt, want hij werkte in 2010 voor DigiTimes, de Taiwanese IT-nieuwssite met een wat wisselende reputatie. In 2011 ging Kuo aan de slag bij Concord Securities, een Taiwanese financiële firma. Sinds 2012 werkt Kuo bij KGI Securities, waar hij is uitgegroeid tot een ster. KGI Securities bestaat al dertig jaar en is de op één na grootste beleggingsfirma in Taiwan. Behalve over Apple doet Kuo soms ook voorspellingen over andere technologiebedrijven: zo voorspelde hij correct dat Amazon in 2014 een eigen smartphone zou uitbrengen.

Bronnen binnen Apple?

Hoe Kuo aan al die informatie komt, blijft een mysterie. Kuo is bijna net zo geheimzinnig als het bedrijf waarover hij schrijft: Apple. Een interview op DigiTimes uit 2010 wekt de indruk dat Kuo interne bronnen bij Apple heeft. Hij noemde daarin een codenaam die alleen binnen Apple bekend was.

Kuo’s nieuwste voorspelling was gisteren op iCulture te lezen: de iPhone 6s wordt dikker en is gemaakt van sterker aluminium. Het toestel gaat Force Touch ondersteunen, heeft een snellere A9-processor, een 12-megapixelcamera en is ook leverbaar in roségoud. Het is nog te vroeg om die voorspellingen als ‘correct’ af te vinken, maar hij zal er niet ver naast zitten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2015, 13:42
Categorie Geruchten
Onderwerp analist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.