watchOS 10 beta V2

Beta 2 van watchOS 10.5 nu te testen voor Apple Watch

De nieuwste beta van watchOS 10.5 is vrijgegeven voor testers. De komende maanden gaat Apple verder met het testen van deze aankomende update.

watchOS 10 was een drastische update met vele grote veranderingen, maar sindsdien is het relatief stil. Er zijn weinig nieuwe grote functies toegevoegd. Gaat dat met watchOS 10.5 veranderen? Dat weten we hopelijk binnenkort, naarmate de beta van watchOS 10.5 vordert. In dit artikel houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Nieuwste watchOS 10.5 Beta

watchOS 10.5 Beta 2

16 april 2024 – De tweede beta van watchOS 10.5 is beschikbaar voor ontwikkelaars. Mocht er nog wat nieuws ontdekt zijn, dan werken we dit artikel bij met de nieuwste informatie.

watchOS 10.5 beta downloaden voor ontwikkelaars en testers

Ontwikkelaars kunnen de beta nu installeren via iPhone. Je hebt geen betaprofiel nodig om beta’s voor de iPhone en Apple Watch te installeren. In plaats zet je een schakelaar om in de instellingen om beta’s te installeren. Dit doe je voor de iPhone via Instellingen > Algemeen > Software-updateen voor de Apple Watch in de Watcha-app via Mijn Watch > Algemeen > Software-update. Zorg ervoor dat je ingelogd bent met een Apple ID die geregistreerd staat als ontwikkelaar.

De publieke beta van watchOS 10.5 komt later beschikbaar. Daarvoor moet je je aanmelden via Apple’s website voor betatesters. In ons artikel lees je hoe het aanmelden en installeren van de publieke beta werkt. De nieuwste publieke volgt altijd een aantal dagen na de nieuwste ontwikkelaarsbeta en zijn identiek aan elkaar.

Zo installeer je de publieke beta van iOS 17.4 en meer

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Tijdlijn watchOS 10.5 beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de watchOS 10.5-beta’s. watchOS 10.5 wordt in voorjaar 2024 voor iedereen met een geschikte Apple Watch uitgebracht.

  • watchOS 10.5 Beta 2: 16 april 2024 (verschenen; buildnummer 21T5555d)
  • watchOS 10.5 Beta 1: 2 april 2024 (verschenen; buildnummer 21T5545f)
  • watchOS 10.5 definitief: april/mei 2024 (verwacht)

Over watchOS 10.5

watchOS 10.4 wordt de vijfde aanvullende update van watchOS 10. In watchOS 10 zitten al veel nieuwe functies, zoals de gewijzigde bediening, vernieuwde standaardapps, widgets door aan de Digital Crown te draaien en meer. Inmiddels heeft Apple alle beloofde functies van watchOS 10 uitgebracht, dus we verwachten dat watchOS 10.5 er vooral voor zorgt dat de versie goed samenwerkt met iOS 17.5, waar wel nieuwe functies in verwacht worden.

Wil je meer weten wat er nieuw is in watchOS 10 en wat de nieuwste functies zijn, lees dan ons overzicht.

watchOS 10 staat voor je klaar: het is tijd!

Over het testen van beta’s

Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een iOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Meer over problemen door de beta’s, lees je in ons aparte artikel.

iOS 17 beta problemen: dit kan er allemaal mis gaan als je een beta gebruikt

watchOS 10

watchOS 10 is de grote update voor de Apple Watch, die in het najaar van 2023 verschijnt. watchOS 10 is aangekondigd tijdens de WWDC 2023 en bevat veel grote en belangrijke verbeteringen en nieuwe functies. Zo zijn er nieuwe widgets en een slimme stapel, is de bediening vernieuwd met het Bedieningspaneel bij de zijknop, hebben bijna alle standaardapps een nieuwe look gekregen en nog veel meer. In ons overzicht met de beste watchOS 10-functies, lees je er veel meer over. De update verschijnt voor de Apple Watch Series 4 en nieuwer. Hier lees je alles wat we al weten over watchOS 10 en lees je meer over het besturingssysteem voor de Apple Watch.

watchOS 10

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.