iPhone 11 kleuren op tafel.

‘iPhone 11 is de populairste smartphone wereldwijd in eerste helft 2020’

Uit gegevens blijkt dat de iPhone 11 de populairste smartphone wereldwijd is. Het basismodel van de nieuwste serie is van alle toestellen het meest verscheept het afgelopen eerste half jaar.

Update 2 september 2020: Eerder dit voorjaar schreven we dat de iPhone 11 de populairste smartphone wereldwijd van het eerste kwartaal was. Die plek heeft het kleurrijke toestel van Apple weten te behouden. Uit gegevens van onderzoeksbureau Omdia blijkt dat de iPhone 11 in het gehele eerste half jaar de meest verscheepte smartphone wereldwijd was. Hoewel alle cijfers gebaseerd zijn op schattingen, zitten dergelijke bedrijven er niet vaak naast.

Omdia: iPhone 11 populairste toestel in eerste helft 2020.

Volgens Omdia is de iPhone 11 dit jaar 37,7 miljoen keer verscheept. Dat is een stuk meer dan de iPhone XR een jaar geleden, dat toen de populairste smartphone was. Die bleef steken op een totaal van 26,9 miljoen stuks. Ook andere iPhones doen het goed. De iPhone SE 2020 komt binnen op een vijfde plaats met naar schatting 8,7 miljoen stuks. Daaronder volgen de iPhone XR en iPhone 11 Pro Max. De top 10 wordt afgemaakt door de iPhone 11 Pro, met 6,7 miljoen verscheepte toestellen.

De lijst wordt verder gevuld door één model van Samsung (Galaxy A51) en en vier modellen van Xiaomi. Apple zou in totaal 13% meer iPhones verscheept hebben in het tweede kwartaal ten opzichte van een jaar eerder. De prestaties zijn knap te noemen, gezien de impact van de coronacrisis.

Hieronder lees je het nieuws van afgelopen mei van hetzelfde onderzoeksbureau Omdia, over de prestaties van het eerste kwartaal.

Oorspronkelijk artikel mei 2020
Eerder dit jaar bleek uit cijfers van Omdia dat de iPhone XR de populairste smartphone van 2019 was. Ook een ander onderzoeksbureau concludeerde eerder al dat de kleurige iPhone XR de bestverkochte telefoon van dat jaar was. Maar de opvolger blijkt het net zo goed te doen. Volgens datzelfde Omdia is de iPhone 11 de populairste smartphone van dit moment.

‘iPhone 11 populairste smartphone wereldwijd’

De cijfers die Omdia naar buiten gebracht heeft, gaan over het eerste kwartaal van dit jaar. Uit de schattingen van het bedrijf heeft Apple zo’n 19,5 miljoen exemplaren van de iPhone 11 verscheept in dit eerste kwartaal, ondanks de gevolgen van de coronacrisis. Sterker nog, de iPhone 11 is volgens het bedrijf bijna zes miljoen vaker verscheept dan de iPhone XR een jaar geleden.

Omdia: iPhone 11 populairste smartphone Q1 2020.

Op de tweede plaats staat de Samsung Galaxy A51, gevolgd door andere Android-toestellen zoals de Redmi Note 8 en Note 8 Pro van Xiaomi. De iPhone XR doet het ook nog altijd goed met een vijfde plaats. Andere iPhones in de top 10 zijn de iPhone 11 Pro Max (zesde plek) en de iPhone 11 Pro (achtste plek). Vorig jaar stond de iPhone 8 nog op de derde plaats en de iPhone 6s zelfs nog op plek tien.

Wat vooral opvalt is dat de meer betaalbare modellen hoog in de lijst staan. Alleen de iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 Pro en de Samsung Galaxy S20+ 5G zijn de echt dure modellen in dit lijstje. De toekomst voor Apple lijkt dan ook zonnig te zijn, want in het tweede kwartaal bracht Apple de iPhone SE 2020 uit. Dit is de meest betaalbare iPhone en gaat het vermoedelijk wereldwijd ook goed doen.

Lees ook onze iPhone 11 review, want daarin waren wij ook al erg positief over dit kleurrijke model.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 02 september: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd met nieuwe statistieken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone 11 deals

iPhone 11

Lees hier alles over de iPhone 11: bestellen, prijzen en specificaties. Bekijk informatie over de iPhone 11 als los toestel kopen, de iPhone 11 prijs en de iPhone 11 abonnementen bij providers. Alles wat je wilt weten over deze kleurrijke 6,1-inch iPhone van 2019! Toch liever een nieuwe iPhone? Bekijk dan ons overzicht iPhone kopen!

iPhone 11
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.