iPad line-up van 2021 vanaf de voorkant.

iPad specificaties: wat zijn de technische specs en eigenschappen van de huidige iPads?

Bekijk de iPad-specificaties van de verschillende modellen. Hoeveel geheugen heeft jouw iPad, welke processor zit erin en hoe verhouden de specs zich ten opzichte van andere modellen. In onze uitgebreide tabel met iPad-specificaties zie je hoe de iPad, Pro, Air en mini scoren op verschillende technische eigenschappen.

Prijs (vanaf €439,-)

iPad specs: wat zit er in mijn iPad?

De iPad is al jarenlang de beste tablet die je kunt krijgen. Sommige iPad-modellen zijn zelfs krachtiger dan een laptop. Maar misschien heb je zoveel power niet nodig en zoek je gewoon een iPad voor thuis op de bank. Wil je vervolgens een iPad kopen, dan sta je al snel voor de volgende vraag: hoe kan ik het beste iPads vergelijken? De keuze is enorm en het is daarom belangrijk om de iPad-specficaties (kortweg ‘specs’) en eigenschappen goed te vergelijken. Bij elke nieuwe iPad voert Apple wel weer een paar vernieuwingen in, maar of je ze nodig hebt is afhankelijk van jouw behoeften.


Zoek je een nieuwere iPad, kijk dan eens naar de verschillende iPad modellen of bekijk alle eigenschappen in onze iPad vergelijking. Weet je al wat je wilt? Dan kun je hier de iPad kopen.

iPad specificaties en eigenschappen

Om te beginnen is het verstandig om te kijken wat de specificaties van de huidige iPad-modellen zijn. In onderstaande iPad vergelijking staan de actuele modellen van groot naar klein op een rijtje. Dit zijn de iPad-modellen die nu in de winkel verkrijgbaar zijn, maar er zijn natuurlijk ook diverse eerdere modellen. Behalve de gangbare iPad-specificaties zoals afmetingen, gewicht, batterij en processor is het vooral belangrijk om te letten op bijzondere eigenschappen die je alleen op bepaalde modellen vindt, zoals antireflectiecoating, brede kleurweergave en de cameraresolutie.

Dit zijn de actuele modellen, van groot naar klein:

Toon de vergelijkingstabel ↓

Of bekijk deze tabel via de directe link

Wat is de krachtigste en snelste iPad?

Om te bepalen wat de snelste en krachtigste iPad is, kijken we puur naar de chip. De M2-chip heeft de beste prestaties, terwijl de A13-chip het minst goed presteert. Dit zijn in volgorde de snelste en meest krachtige iPad-modellen:

 1. iPad Pro 2022: M2-chip, 8GB RAM (1TB- & 2TB-versies met 16GB RAM)
 2. iPad Air 2022: M1-chip, 8GB RAM
 3. iPad mini 2021: A15-chip, 4GB RAM
 4. iPad 2022: A14-chip, 4GB RAM
 5. iPad 2021: A13-chip, 3GB RAM

Hou er ook rekening mee dat de snellere en krachtigere iPad-modellen ook langer software-updates krijgen en daardoor langer mee gaan. Hoe krachtiger de chip, hoe meer er met de iPad mogelijk is.

Lees ook meer over de kracht van de M2-chip op onze pagina. We hebben ook een pagina over de M1-chip. Ook hebben we een lijst van alle Apple-chips door de jaren heen.

Bekijk ook

Alles over de Apple M2-chip in Mac en iPads

Apple heeft in 2022 voor het eerst de M2-chip uitbebracht, een nieuwe Apple Silicon-chip voor Mac en iPad. De M2-chip biedt nog betere performance en is er ook in de varianten M2 Pro en M2 Max. Lees hier in welke devices je deze chip vindt en wat de unieke eigenschappen zijn.

Hoeveel opslag heeft de iPad?

Bij elke iPad kun je kiezen uit verschillende opslagcapaciteiten. De keuze die je maakt bij aanschaf is belangrijk, want het is niet zomaar uit te breiden. Je opslagcapaciteit bepaalt hoeveel apps je kan installeren, foto's kan bewaren, films en series offline met je mee kan nemen en nog veel meer. Veel dingen zijn ook in de cloud te bewaren, die je kan openen als je een internetverbinding hebt.

Modellen 64GB 128GB 256GB 512GB 1TB 2TB
iPad Pro 2022 -
iPad Air 2022 - - - -
iPad mini 2021 - - - -
iPad 2022 - - - -
iPad 2021 - - - -

Lees ook ons artikel die helpt met het kiezen van de juiste iPad-opslagruimte.

Bekijk ook

Hoeveel iPad-opslag nodig: kies de opslagruimte die bij jou past!

Wil je een iPad, maar twijfel je nog over de hoeveelheid opslagcapaciteit? Deze gids helpt je bij de keuze tussen 64GB, 128GB, 256GB, 512GB of zelfs 1TB of 2TB, afhankelijk van het model. We leggen uit welke capaciteiten er verkrijgbaar zijn en welke het best bij jouw situatie past.

iPad Pro specs

De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. De iPad specificaties van deze twee modellen zijn vrijwel hetzelfde, alleen het schermformaat en schermtype is anders. Er zit een True Tone-scherm met Pro Motion-technologie in, een processor die even krachtig is als een laptop en 8GB of 16GB werkgeheugen (afhankelijk van de opslagcapaciteit) voor snelle multitasking. De grote versie heeft een beter mini-LED display, waardoor kleuren beter zijn en zwart dieper zwart is. Belangrijk qua specificaties is ook dat de Pro geschikt is voor het Magic Keyboard voor iPad met trackpad en de Apple Pencil 2 en dat er een dubbele camera in zit. Met een betere camera, een bredere kleurweergave en diverse geavanceerde functies is dit de beste iPad die je kunt krijgen.

Dit zijn de unieke technische eigenschappen van de huidige iPad Pro:

 • M2-chip
 • 12,9- en 11-inch
 • Standaard 8GB RAM, 16GB RAM in 1TB en 2TB-versies
 • Dubbele camera met groothoek en ultra-groothoeklens met LiDAR Scanner
 • 12-megapixel ultrawijde frontcamera met Center Stage
 • Ondersteuning voor Apple Pencil 2 en Magic Keyboard voor iPad
 • Face ID, bediening zonder thuisknop
 • Gelamineerd Liquid Retina display met ProMotion, antireflectiecoating, True Tone en meer
 • mini-LED display in de 12,9-inch versie

Meer iPad Pro specificaties vind je op onze aparte pagina over de iPad Pro.

Wil je meer weten over de verschillen van de iPad Pro 2022 ten opzichte van zijn voorganger uit 2021, dan vind je in ons aparte artikel een uitgebreide vergelijking.

Bekijk ook

iPad Pro 2022 vs iPad Pro 2021: 5 redenen waarom je beter voor het model van vorig jaar kan kiezen

De iPad Pro 2022 en iPad Pro 2021 lijken heel erg op elkaar. Sterker nog: de verschillen zijn zo klein dat we vinden dat de iPad Pro 2021 de veel betere keuze is. Wij laten je zien waarom.

iPad Air specs

De iPad Air 2022 ligt qua specificaties op bepaalde punten net een stap onder die van de iPad Pro. Geavanceerde functies zoals Face ID en het ProMotion-scherm ontbreken, maar qua snelheid is de iPad Air 2022 wel één van de snellere modellen dankzij de M1-chip. Deze presteert maar een fractie minder goed dan de nieuwere M2. Dit model werkt met de tweede generatie Apple Pencil, het Magic Keyboard en het Smart Keyboard en heeft een redelijke enkelvoudige camera. Deze iPad kan ook dienst doen als laptopvervanging en is ook een goede aanvulling als je al een MacBook hebt. Je krijgt meteen 64GB en een mooi scherm met antireflectiecoating, True Tone en meer. Er zit 8GB werkgeheugen in, wat meer dan genoeg is voor allerlei krachtige apps.

Dit zijn de unieke technische eigenschappen van de iPad Air 2022:

 • M1-chip
 • 8GB RAM
 • 10,9-inch Liquid Retina-display
 • Gelamineerd display met True Tone, antireflectiecoating
 • Ondersteuning voor Apple Pencil 2 en Magic Keyboard
 • 12-megapixel camera aan de achterkant
 • 12-megapixel ultrawijde frontcamera met Center Stage
 • 64GB of 256GB opslag
 • Powerknop met Touch ID

Bekijk in onze vergelijking de verschillen tussen de iPad Air 2022 en iPad Pro 2021. We hebben ook een artikel waarin we de iPad Air 2022 vergelijken met iPad Air 2020. Meer specificaties vind je op de pagina over de iPad Air 2022.

Bekijk ook

iPad Air 2022 kopen: alles over de nieuwste iPad Air

De iPad Air 2022 is het nieuwste model van de lichtgewicht iPad. Dit is de vijfde generatie, voorzien van een 10,9-inch scherm en een behuizing in verschillende kleuren. Lees hier alle details, specs, prijs en meer over de nieuwe iPad Air 2022 en waar je de iPad Air 5 kan bestellen.

iPad 2022 specs

Tussen de iPad Air en de standaard iPad van 2021, zit ook nog het 2022-model. Dat is officieel de opvolger van de iPad 2022, maar is door het flink hogere prijskaartje nauwelijks meer een standaard-iPad te noemen. Vandaar dat Apple het 2021-model ook nog in het assortiment heeft.

De iPad 2022 heeft een A14-chip zit qua kracht daardoor tussen de iPad 2021 en iPad mini 2021 in. Qua schermkwaliteit komt dit model erg overeen met zijn voorganger, want de scherpte is gelijk en ook de andere specs zijn wat betreft het display identiek. Er is geen anti-reflectiecoating, geen brede kleurweergave en het scherm is ook niet gelamineerd. Het verschil zit hem in het schermformaat, het design en de plaatsing van de frontcamera. In de iPad 2022 zit de frontcamera namelijk aan de brede zijkant, waardoor de camera boven het scherm zit als je de iPad horizontaal gebruikt.

Dit zijn de unieke technische eigenschappen van de iPad 2022:

 • A14-chip
 • 4GB RAM (niet bevestigd)
 • 10,9-inch Retina-display, niet gelamineerd en zonder antireflectiecoating, mét True Tone
 • Ondersteuning voor Smart Keyboard en Apple Pencil (via adapter)
 • 8-megapixel camera aan de achterkant
 • 12-megapixel ultrawijde frontcamera met Center Stage, aan de lange zijkant
 • 64GB of 256GB opslag
 • Powerknop met Touch ID

Lees ook onze vergelijking tussen de iPad 2022 en iPad 2021.

Bekijk ook

iPad 2022 vs iPad 2021: welke past bij jou?

We kijken naar de verschillen tussen de iPad 2022 en iPad 2021, zodat jij de beste keuze kunt maken tussen de twee meest voordelige modellen. Er zijn verschillen in specs, design, scherm en nog veel meer.

10,2-inch iPad specs

Zoek je een betaalbare iPad die lang meegaat, dan is het 2021-model van de gewone 10,2-inch iPad het meest voor de hand liggend. De iPad specificaties van dit model zijn afgestemd op de gewone gebruiker. Als je doortelt vanaf de iPad Air 2 is dit in feite de negende generatie van het standaard model iPad en de opvolger van de iPad 2020. Er zit nog een A13-processor in, wat dit model niet de allersnelste iPad maakt. Ook het scherm is niet van de allerbeste kwaliteit, maar nog steeds meer dan prima voor de gemiddelde gebruiker. Ook de prijs is een stuk betaalbaarder. Dit maakt de 10,2-inch iPad een interessante keuze voor mensen die van plan zijn een nieuwe iPad te kopen of hun bestaande model te upgraden.

Dit zijn de unieke technische eigenschappen van de iPad 2021:

 • A13-chip
 • 3GB RAM
 • 10,2-inch Retina-display, niet gelamineerd en zonder antireflectiecoating, mét True Tone
 • Ondersteuning voor Smart Keyboard en Apple Pencil
 • 8-megapixel camera aan de achterkant
 • 12-megapixel ultrawijde frontcamera met Center Stage
 • 64GB of 256GB opslag

Ten opzichte van de iPad 2020 heeft de iPad 2021 een betere camera, een verbeterde chip en zit er twee keer zoveel opslag in. Overige specs zijn nagenoeg gelijk, met dezelfde en camera's.

Meer iPad specificaties vind je op onze aparte pagina over de iPad 2021 en iPad 2020:

Bekijk ook

Waarom de iPad 2021 nog steeds een goed idee is

De iPad 2021 is de negende generatie iPad en brengt een aantal verbeteringen aan de camera en de chip. Ook nu is de iPad 2021 nog een prima keuze, aangezien dit instapmodel een stuk goedkoper is dan de iPad 2022. Alles wat je moet weten over dit model lees je hier.

iPad mini specs

De iPad mini 2021 is het nieuwste kleine model iPad. Het belangrijkste pluspunt is het kleinere schermformaat. De rest van de specificaties zijn nagenoeg identiek aan die van de iPad Air 2020, met uitzondering van de ondersteuning van het Magic Keyboard, de iets snellere chip en verbeterde frontcamera. De mini heeft een snelle processor en is duurder dan de hierboven genoemde standaard iPad met 10,2-inch scherm. De iPad mini is echt bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een klein en handzaam model waarmee ze nog jaren mee kunnen doen.

Dit zijn de unieke technische eigenschappen van de iPad mini 2021:

 • A15-chip
 • 4GB RAM
 • 8,3-inch Liquid Retina-display
 • Ondersteuning voor Apple Pencil 2
 • Gelamineerd display met True Tone, antireflectiecoating
 • Powerknop met Touch ID
 • 12-megapixel ultrawijde frontcamera met Center Stage
 • 12-megapixel camera aan de achterkant met True Tone LED-flitser
 • 64GB of 256GB opslag

Bekijk voor meer iPad mini 2021 specificaties onze aparte pagina over de iPad mini:

Bekijk ook

Alles over de iPad mini 2021: Apple's kleinste tablet met nieuw design

De iPad mini 2021 is de meest recente kleine tablet van Apple. Dit is de zesde generatie iPad mini en de opvolger van de iPad mini uit 2019. Er zijn genoeg redenen om voor het 2021-model te kiezen, bijvoorbeeld vanwege het nieuwe design. Hier lees je wat er verbeterd is bij de iPad mini 2021!

Waar vind ik de iPad-specificaties?

Ben je benieuwd naar de technische eigenschappen van jouw iPad? Dan zijn er meerdere plekken waar je dat kunt vinden:

 • Kijk bij Instellingen > Algemeen > Info. Je vindt hier de hoeveelheid opslag en het modelnummer.
 • Op basis van het iPad modelnummer kun je via Google allerlei andere specs vinden.
 • Weet je het iPad-modelnummer, dan kun je ook op de betreffende pagina van iCulture kijken. In de menubalk bovenaan deze pagina vind je de diverse modellen of kijk op de algemene iPad-pagina op onze website.

Zoek je een nieuwe iPad, kijk dan eens naar de verschillende iPad modellen of bekijk alle eigenschappen in onze iPad vergelijking. Weet je al wat je wilt? Dan kun je hier de iPad kopen.

Bekijk ook

iPad kopen in Nederland: prijzen, aanbiedingen en meer

Wil je een iPad kopen? Dan vind je in dit artikel alle informatie over iPad-aanbiedingen en prijzen. Met actuele prijzen van de iPad Pro, iPad Air, het standaardmodel en de iPad mini. We helpen je in dit artikel met het kopen van de iPad die voor jou het meest geschikt is.

Informatie

Laatst bijgewerkt
november 2022