iPad 2019 line-up.

iPad specificaties: wat zijn de technische specs en eigenschappen van mijn iPad?

Bekijk de iPad-specificaties van de verschillende modellen. Hoeveel geheugen heeft jouw iPad, welke processor zit erin en hoe verhouden de specs zich ten opzichte van andere modellen. In onze uitgebreide tabel met iPad-specificaties zie je hoe de iPad, Pro en Mini scoren op verschillende technische eigenschappen.

Prijs vanaf €359,-

iPad specs: wat zit er in mijn iPad?

De iPad is al jarenlang de beste tablet die je kunt krijgen. Sommige iPad-modellen zijn zelfs krachtiger dan een laptop. Maar misschien heb je zoveel power niet nodig en zoek je gewoon een iPad voor thuis op de bank. Wil je vervolgens een iPad kopen, dan sta je al snel voor de volgende vraag: hoe kan ik het beste iPads vergelijken? De keuze is enorm en het is daarom belangrijk om de specficaties (kortweg ‘specs’) en eigenschappen goed te vergelijken. Bij elke nieuwe iPad voert Apple wel weer een paar vernieuwingen in, maar of je ze nodig hebt is afhankelijk van jouw behoeften.

Zoek je een nieuwere iPad, kijk dan eens naar de verschillende iPad modellen of bekijk alle eigenschappen in onze iPad vergelijking. Weet je al wat je wilt? Dan kun je hier de iPad kopen.

iPad specificaties en eigenschappen

Om te beginnen is het verstandig om te kijken wat de specificaties van de huidige iPad-modellen zijn. In onderstaande iPad vergelijking staan de actuele modellen van groot naar klein op een rijtje. Dit zijn de iPad-modellen die nu in de winkel verkrijgbaar zijn (met uitzondering van de iPad Air 2), maar er zijn natuurlijk ook diverse eerdere modellen. Behalve de gangbare iPad-specificaties zoals afmetingen, gewicht, batterij en processor is het vooral belangrijk om te letten op bijzondere eigenschappen die je alleen op bepaalde modellen vindt, zoals antireflectiecoating, brede kleurweergave en de cameraresolutie.

Bekijk grafiek Verschillen iPad-modellen.

iPad Pro specs

De iPad Pro is er in twee formaten: 10,5 en 12,9 inch. De iPad specificaties van deze twee modellen zijn vrijwel hetzelfde, alleen het schermformaat is anders. De nieuwste iPad Pro’s hebben een True Tone-scherm met Pro Motion-technologie, een processor die even krachtig is als een laptop en 4GB werkgeheugen voor snelle multitasking. Belangrijk qua specificaties is ook dat alleen de Pro geschikt is voor het Smart Keyboard en de Apple Pencil. Met een betere camera, een bredere kleurweergave en diverse geavanceerde functies is dit de beste iPad die je kunt krijgen.

Meer iPad Pro specificaties vind je op onze aparte pagina over de iPad Pro:

Wil je meer weten over de specificaties van de 10,5-inch iPad Pro ten opzichte van zijn voorganger uit 2015, dan vind je hieronder een vergelijking van de technische specs:

Bekijk grafiek Specificaties kleine iPad Pro-modellen.

Past de 12,9-inch iPad Pro beter bij jou, dan kun je hieronder een vergelijking van de technische specs vinden ten opzichte van zijn voorganger uit 2015:

Bekijk grafiek Specificaties 12,9 inch iPad Pro-modellen.

9,7-inch iPad specs

Zoek je een betaalbare iPad die lang meegaat, dan is het 2018-model van de gewone 9,7-inch iPad het meest voor de hand liggend. De iPad specificaties van dit model zijn afgestemd op de gewone gebruiker. In vergelijking met de iPad Air 2 is dit in feite de zesde generatie van het standaard model iPad en de opvolger van de iPad 2017. Er zit een iets snellere processor in en de prijs is verlaagd ten opzichte van zijn voorganger. Dit maakt de 9,7-inch iPad een interessante keuze voor mensen die van plan zijn een nieuwe iPad te kopen of hun bestaande model te upgraden.

Ten opzichte van de iPad 2017 heeft de iPad 2018 een snellere A10 Fusion-chip en werkt hij met de Apple Pencil. Overige specs zijn nagenoeg gelijk, met dezelfde afmetingen en camera’s.

Bekijk grafiek Specificaties iPad 2018 vs iPad 2017.

Meer iPad specificaties vind je op onze aparte pagina over de iPad 2017 en iPad 2018:

iPad mini specs

De iPad mini 4 zit nog steeds in het assortiment voor mensen die een klein model zoeken. Het belangrijkste pluspunt is het kleinere schermformaat. De rest van de specificaties vallen eerlijk gezegd wat tegen. De mini heeft een relatief trage processor en is duurder dan de hierboven genoemde standaard iPad met 9,7-inch scherm. Daardoor is het beter om een een refurbished iPad mini te nemen of te kiezen voor het grotere formaat.

Bekijk voor meer iPad mini 4 specificaties onze aparte pagina over de iPad mini:

Waar vind ik de iPad-specificaties?

Ben je benieuwd naar de technische eigenschappen van jouw iPad? Dan zijn er meerdere plekken waar je dat kunt vinden:

  • Kijk bij Instellingen > Algemeen > Info. Je vindt hier de hoeveelheid opslag en het modelnummer.
  • Op basis van het iPad modelnummer kun je via Google allerlei andere specs vinden.
  • Weet je het iPad-modelnummer, dan kun je ook op de betreffende pagina van iCulture kijken. In de zijbalk vind je de diverse modellen of kijk op de algemene iPad-pagina op onze website.

Zoek je een nieuwe iPad, kijk dan eens naar de verschillende iPad modellen of bekijk alle eigenschappen in onze iPad vergelijking. Weet je al wat je wilt? Dan kun je hier de iPad kopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!