Apple iPad 2 cover

iPad 2: specificaties, functies, deals en meer

Lees alles over de iPad 2, de populaire tablet die Apple in 2011 uitbracht. Check de iPad 2 functies, verbeteringen, specs en alles wat je verder moet weten.

iPad 2 review

De iPad 2 is de tweede tablet die Apple uitbracht. Het was een erg populaire iPad die miljoenen keren over de toonbank ging. De iPad 2 kopen kan niet meer, maar als je een opvolger zoekt raden naar de iPad 2019 of iPad 2020 te kijken. De iPad 2 is inmiddels wat verouderd en is nog wel te gebruiken voor eenvoudige taken, maar vanwege de ouderdom kun je tegen problemen aanlopen. Zo krijgt deze iPad geen updates meer en zijn sommige apps niet meer te installeren omdat de iOS-versie niet meer wordt ondersteund.

Hieronder lees je alles over de iPad 2: welke vernieuwingen zaten er destijds in en waarom was de iPad 2 zo populair?

Zoek je een nieuwere iPad, kijk dan eens naar de verschillende iPad modellen of bekijk alle eigenschappen in onze iPad vergelijking. Weet je al wat je wilt? Dan kun je hier de iPad kopen.

iPad 2 kopen

Wat is de iPad 2?

De iPad 2 ging in 2011 in de verkoop in de Verenigde Staten, namelijk op 11 maart. Nederland volgde twee weken later. Dit model kreeg een nieuw design waardoor de behuizing 33% dunner en 15% lichter was dan het eerste model. Dankzij de Apple A5 dualcore-processor reageren apps tot negen keer sneller dan voorheen. Nieuw bij dit model was de camera aan de voor- en achterkant, zodat je kunt videobellen met FaceTime.

iPad 2 in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de iPad 2:

 • Dunner en lichter dan zijn voorganger.
 • Ideaal instapmodel voor kinderen.
 • Groot 9,7-inch scherm met resolutie van 1024 bij 768 pixels.
 • Snelle A5-chip met 512MB werkgeheugen.
 • Batterij met een gebruiksduur van meerdere dagen.
 • Verkrijgbaar met 16GB, 32GB en 64GB opslagruimte.

iPad 2 prijzen en uitvoeringen

De iPad 2 verscheen in maart 2011 en had een snellere dualcore A5-chip met optioneel een simkaartslot voor 3G-data. Je kon kiezen uit 16GB, 32GB en 64GB opslag. Er zijn twee camera’s aanwezig: aan de voorkant een VGA-camera voor selfies en aan de achterkant een 720p-camera waarmee je ook video’s kunt maken. Inmiddels is de iPad 2 niet meer in de winkel te vinden, al zijn ze nog wel tweedehands verkrijgbaar.

Het instapmodel met 16GB kostte destijds 479 euro in Nederland.

iPad 2 kopen of niet?

Net als het oorspronkelijke model is deze tablet vooral bedoeld voor consumeren, zoals films en foto’s bekijken, boeken lezen en internetten. Pas bij latere modellen zoals de iPad Pro zou Apple meer nadruk leggen op productiviteit en de rol als laptopvervanger. Wil je de iPad 2 kopen, dan is dat eigenlijk niet meer zo’n goed idee. Je kunt deze tablet weliswaar nog updaten naar iOS 9.3.5 maar daarna zullen er geen updates meer verschijnen. Hij is bovendien behoorlijk traag in vergelijking met de performance die we tegenwoordig gewend zijn. Je kunt de iPad 2 nog wel tweedehands aanschaffen en bijvoorbeeld gebruiken als digitaal fotolijstje of voor het opzoeken van recepten in de keuken.

iPad 2 verbeteringen

De iPad 2 bracht veel vernieuwingen met zich mee. De tablet werd daarom goed ontvangen, zo is ook te merken in onze iPad 2 review. Er gingen miljoenen stuks over de toonbank. De populariteit van de iPad 2 is wel te verklaren: er waren vrij veel verbeteringen doorgevoerd.

De iPad 2 heeft een schermresolutie van 1024 x 728 pixels en heeft dus geen retinascherm. Daardoor gaat de batterij langer mee. Intern zijn er grote overeenkomsten met de eerste iPad mini, die in het najaar van 2012 verscheen. Dit is in feit een iPad 2 in een compactere behuizing.

iPad 2 review

In ons iPad 2 review lees je over onze ervaringen met deze tweede generatie iPad van Apple. Dit waren onze belangrijkste punten:

Heb je nog geen iPad en zit je al een tijdje te kijken naar tablets, dan is de iPad een apparaat dat je ongezien kunt kopen. De iPad blijft dit jaar nog een gigantische voorsprong houden op concurrerende tablets. Apple heeft het grootste marktaandeel, de meeste apps, de meest tevreden gebruikers en de meest actieve community.
Wel vinden we het jammer dat dat Apple geen verbeteringen in het scherm heeft doorgevoerd. Het scherm heeft geen hogere resolutie gekregen en is nog steeds spiegelend in direct zonlicht. Ook heeft Apple nog steeds geen systeem ingevoerd voor meerdere gebruikersaccounts op de iPad. En tenslotte valt de camera van de iPad tegen als je een iPhone 4 gewend bent. Foto’s en video’s die je met de iPad maakt zijn in een veel lagere kwaliteit.

Apple iPad 2 cover

iPad 2 releasedatum

De iPad 2 verscheen in maart 2011 in Nederland, als opvolger van de eerste generatie iPad. Hij was verkrijgbaar in twee kleuren: zwart en wit. Beide kleuren waren vanaf de eerste verkoopdag verkrijgbaar. Dit was een bijzonderheid, omdat Apple een paar maanden eerder nog problemen had bij de productie van een witte iPhone 4.

De iPad 2 heeft geen retinascherm en bleef langere tijd op de markt als goedkoop alternatief voor de modellen met retinascherm. Uiteindelijk werd het model in 2014 toch uit de winkels gehaald. Omdat dit de tweede generatie iPad was, zijn er miljoenen van verkocht. Veel mensen sloegen de originele iPad over omdat ze bij zo’n gloednieuw product nog bang waren voor kinderziektes. Bovendien was er destijds nog veel discussie of een tablet wel nuttig was. Tegen de tijd dat de iPad 2 verscheen zagen veel meer mensen de mogelijkheid om deze tablet in hun dagelijks leven te gebruiken.

iPad 2 aankondiging

Hieronder zie je de aankondiging van de iPad 2 door Steve Jobs. Spijtig genoeg is dit de laatste iPad-aankondiging van Jobs geweest, want hij overleed later dat jaar. In de video komen alle verbeteringen van deze tweede generatie aan de orde, zoals de dunnere behuizing, snellere hardware en camera’s:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

iPad 2 voordelen

 • Sneller door dual-core A5-processor.
 • Twee camera’s aan voorkant en achterkant.
 • Dunner dan z’n voorganger.

iPad 2 nadelen

 • Geen retinascherm.
 • Werkt nog met 30-pins connector.
 • Geen update naar iOS 10 en verder mogelijk.

iPad 2 accessoires

Apple bracht gelijktijdig met de iPad 2 een nieuwe hoes uit: de Smart Cover. Dit is een schermflap met magnetische scharnier, die sindsdien voor elke nieuwe iPad is uitgebracht. De magneten zorgen ervoor dat je de Smart Cover snel kunt vastmaken en weer losmaken. Zodra je de Smart Cover opent zal de iPad 2 vanzelf inschakelen. Sluit je de flap weer, dan zal de tablet automatisch vergrendelen. Deze Smart Cover was vanaf 39 euro verkrijgbaar. Een exemplaar van leer kostte 69 euro.

iPad 2 video

In deze iPad 2 video komen alle belangrijke verbeteringen aan de orde:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Zoek je een nieuwere iPad, kijk dan eens naar de verschillende iPad modellen of bekijk alle eigenschappen in onze iPad vergelijking. Weet je al wat je wilt? Dan kun je hier de iPad kopen.

Bekijk ook

iPad kopen in Nederland: prijzen, aanbiedingen en meer

Wil je een iPad kopen? Dan vind je in dit artikel alle informatie over iPad-aanbiedingen en prijzen. Met actuele prijzen van de iPad Pro, iPad Air, het standaardmodel en de iPad mini. We helpen je in dit artikel met het kopen van de iPad die voor jou het meest geschikt is.

Informatie

Laatst bijgewerkt
maart 2021
Devices
iPad, iPad 2