iPad mini 3 uit 2014.

iPad mini 3: specificaties, functies, deals en meer

De iPad mini 3 is een 7,9-inch tablet van Apple en is klein genoeg om in je achterzak te passen. Lees alles over de iPad mini 3 kopen, prijzen, specs en meer.

iPad mini 3 in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de iPad mini 3:

 • Verkrijgbaar tussen 2014 en 2015
 • 7,9-inch scherm van 2048 x 1536 pixels
 • Apple A7-chip met 1,3 GHz processor
 • Gewicht van 331 gram
 • Kies uit 16GB, 64GB of 128 GB opslagruimte
 • 5 megapixelcamera, plus 1,2 megapixel FaceTime-camera
 • Lange batterijduur dankzij 6471 mAh-accu
 • Meest recente update: iOS 12 (geen update naar iOS 13)

→ Wil je deze iPad kopen? Bekijk dan ons overzicht iPad kopen!

iPad mini 3 prijs en releasedatum

De iPad mini 3 is de derde generatie iPad mini en verscheen in oktober 2014. Deze tablet is niet meer verkrijgbaar bij de Apple Store, maar je kunt dit model nog wel bij sommige winkels aantreffen. Ook vind je dit model nog wel als refurbished iPad. Je kunt kiezen uit 16GB, 64GB of zelfs 128GB flashgeheugen.

Dit is een lijst van de iPad mini 3 prijzen bij introductie in 2014.

 • 16GB: 399 euro
 • 64GB: 499 euro
 • 128GB: 599 euro

Voor de 4G-versie betaalde je 120 euro extra. Gelukkig liggen de prijzen nu een stuk lager. Voor een 16GB iPad mini 3 betaal je nu rond de 200 euro en voor de varianten met meer opslag is een prijs rond 250 euro reëel. Kies je voor een refurbished iPad mini 3 met garantie dan liggen de prijzen zo’n 50 euro hoger. Dit zijn tablets die helemaal zijn nagekeken en schoongemaakt, vandaar de hogere prijs.

ipad-mini-3-kleuren

Je kunt de iPad mini 3 niet meer kopen bij de Apple Store en bij APR’s, dus je bent aangewezen op het tweedehands circuit. Wil je een nieuwer exemplaar, dan raden we aan om voor de iPad mini 5 (2019) te kiezen.

Verbeteringen en nieuwe functies

De iPad mini 3 was de eerste kleine iPad die voorzien was van Touch ID. Daarmee kun je het apparaat beveiligen met je vingerafdruk. De behuizing is echter gelijk aan zijn voorganger, de iPad mini 2. Vanwege het kleine formaat is deze 7,9-inch tablet ideaal voor mensen die vaak onderweg zijn en een lichte tablet willen meenemen. De behuizing is klein genoeg om het apparaat in één hand vast te houden. Het uiterlijk en de materialen stralen luxe uit door het gebruik van aluminium en glas. Ook al dateert deze tablet alweer uit 2014, je kunt er nog steeds goed mee voor de dag komen.

De iPad mini 3 heeft nog een update gekregen naar iOS 12, maar kreeg daarna geen updates meer. Ook is de processor natuurlijk niet meer de allernieuwste en dat merk je als je apps en games gebruikt. Ben je op zoek naar een nieuwe iPad, dan zou je ook kunnen kijken naar de 9,7-inch iPad 2018 of zijn voorganger. Die is wel wat groter van formaat maar is intern veel nieuwer en zal nog langer ondersteund worden. Voor veel mensen is het kleine formaat van de mini echter het grootste pluspunt. Deze tablet kun je nog met gemak met één hand vasthouden en hij past zelfs in je achterzak of broekzak.

Twijfel je tussen de iPad mini 3 en de iPad mini 4? De vierde generatie is dunner en lichter dan zijn voorganger er heeft een snellere processor. Ook de camera is iets beter: 8 megapixel in plaats van 5. Maak je zelden foto’s met je iPad, dan zal dit niet meteen doorslaggevend zijn.

ipad mini 3

Het Retina-scherm heeft net als voorgaande modellen een resolutie van 2048 bij 1536 pixels, waardoor het erg prettig is om foto’s en video’s te bekijken.

iPad mini 3 kopen of niet?

Is nu nog het moment om een iPad mini 3 te kopen? Als je op het punt staat om naar een iPad mini 3 over te stappen, dan raden we eigenlijk aan om naar de nieuwste iPad mini 5 (2019) te kijken. Die krijg veel langer updates en is nog gewoon in de winkel te koop. Ook zou je kunnen kiezen voor een tweedehands iPad mini 4, als je niet te hoge eisen stelt en de tablet nodig hebt voor licht internetgebruik. De mini 4 is nog te updaten naar iOS 14 en beschikt over net wat nieuwere functies. Zoek je een kleine iPad, dan zou je ook kunnen overwegen om over te stappen naar een wat grotere iPhone zoals de iPhone 12 Pro Max. Dit kan uiteindelijk goedkoper uitpakken omdat je nog maar één apparaat nodig hebt.

Introductie iPad mini 3

De mini 3 werd in oktober 2014 officieel onthuld tijdens een speciaal Apple-event. Tijdens dit evenement kregen we ook de iPad Air 2 voor het eerst te zien. Bekijk hieronder de aankondiging.

Wil je op de hoogte blijven van de beste iPad mini aanbiedingen, houd dan deze pagina in de gaten en bekijk ook onze onze iPad apps en iPad tips.