iPad mini 3 uit 2014.

iPad mini 3: Apple’s kleine tablet uit 2014

De iPad mini 3 is een 7,9-inch tablet van Apple uit 2014 en is klein genoeg om in je achterzak te passen. Lees alles over de iPad mini 3 en ontdek of dit nog een goede aankoop is.

De iPad mini 3 is de derde generatie iPad mini en verscheen in oktober 2014. Hij werd een jaar later alweer opgevolgd door de iPad mini 4, die een nieuw uiterlijk en betere specs heeft. De iPad mini 3 is dus maar kort op de markt gebleven. Het design bleef gelijk aan zijn voorganger, maar het was wel de eerste kleine iPad die voorzien was van Touch ID. Wat er verder nog vernieuwd was, lees je verderop.

iPad mini 3 in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de iPad mini 3:

 • Was verkrijgbaar tussen 2014 en 2015
 • 7,9-inch scherm van 2048 x 1536 pixels
 • Apple A7-chip met 1,3 GHz processor
 • Gewicht van 331 gram
 • Kies uit 16GB, 64GB of 128 GB opslagruimte
 • 5 megapixelcamera, plus 1,2 megapixel FaceTime-camera
 • Lange batterijduur dankzij 6471 mAh-accu
 • Meest recente update: iOS 12 (geen update naar iOS 13)

Wil je deze of een andere iPad kopen? Bekijk dan ons overzicht!

Bekijk ook

iPad kopen in Nederland: prijzen, aanbiedingen en meer

Wil je een iPad kopen? Dan vind je in dit artikel alle informatie over iPad-aanbiedingen en prijzen. Met actuele prijzen van de iPad Pro, iPad Air, het standaardmodel en de iPad mini. We helpen je in dit artikel met het kopen van de iPad die voor jou het meest geschikt is.

iPad mini 3 kopen: een goed idee?

Deze tablet is niet meer verkrijgbaar bij de Apple Store, maar je kunt dit model nog wel bij sommige winkels aantreffen. Ook vind je dit model nog wel als refurbished iPad. Je kunt kiezen uit 16GB, 64GB of 128GB opslag, waarbij we uiteraard de voorkeur geven aan zoveel mogelijk opslag.

Dit waren de iPad mini 3 adviesprijzen bij introductie in 2014:

 • 16GB: 399 euro
 • 64GB: 499 euro
 • 128GB: 599 euro

Voor de 4G-versie betaalde je 120 euro extra. Gelukkig liggen de prijzen inmiddels een stuk lager, maar tegelijk kun je je afvragen of dit model nog wel een goede aankoop is. De iPad mini 3 krijgt al jarenlang geen updates meer en is blijven steken op iOS 12. Voor lichte internettoepassingen is hij nog wel geschikt.

ipad-mini-3-kleuren

Verbeteringen en nieuwe functies

De iPad mini 3 was de eerste kleine iPad die voorzien was van Touch ID. Daarmee kun je het apparaat beveiligen met je vingerafdruk. De behuizing is echter gelijk aan zijn voorganger, de iPad mini 2. Vanwege het kleine formaat is deze 7,9-inch tablet ideaal voor mensen die vaak onderweg zijn en een lichte tablet willen meenemen. De behuizing is klein genoeg om het apparaat in één hand vast te houden. Het uiterlijk en de materialen stralen luxe uit, dankzij het gebruik van aluminium en glas.

De iPad mini 3 heeft nog een update gekregen naar iOS 12, maar kreeg daarna geen updates meer. Ook is de processor natuurlijk niet meer de allernieuwste en dat merk je als je apps en games gebruikt. Ben je op zoek naar een nieuwe iPad, dan zou je ook kunnen kijken naar de nieuwer modellen van de standaard iPad of de nieuwere generaties iPad mini.

ipad mini 3

Het Retina-scherm heeft net als voorgaande modellen een resolutie van 2048 bij 1536 pixels, waardoor het erg prettig is om foto’s en video’s te bekijken.

Introductie iPad mini 3

De mini 3 werd in oktober 2014 officieel onthuld tijdens een speciaal Apple-event. Tijdens dit evenement kregen we ook de iPad Air 2 voor het eerst te zien. Bekijk hieronder de aankondiging.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Wil je op de hoogte blijven van de beste iPad mini aanbiedingen, houd dan deze pagina in de gaten en bekijk ook onze onze iPad apps en iPad tips.

Bekijk ook

iPad mini kopen: welke past bij jou?

Lees alles over de iPad mini, de kleinste 8,3-inch tablet van Apple. Wil je de iPad mini kopen, dan lees je hier alles over de functies en verbeteringen, welk model de aanschaf waard is en wat je verder nog moet weten.