9,7 inch iPad 2017 kopen

iPad 2017: specificaties, functies, deals en meer

Lees alles over de iPad 2017, het instapmodel met 9,7-inch scherm. Lees alles over specs, prijs, functies en meer. Past deze goedkope iPad bij jou?

iPad 2017 review Prijs (vanaf €409,-)

De iPad heeft al sinds 2010 tablets met het bekende schermformaat van 9,7-inch. In dit artikel lees je alles over het basismodel van de 9,7-inch iPad uit 2017, die als goedkoper model op de markt kwam. Bekijk de prijzen, specs, nieuws en wat je verder wilt weten! Let op: dit model is inmiddels opgevolgd door de iPad 2018 met iets betere specs en met een lagere prijs. We raden dan ook aan om naar dit model te kijken, tenzij je een onweerstaanbaar goede deal voor de iPad 2017 kunt vinden.

Wat is de iPad 2017?

De 9,7-inch iPad is het standaardformaat van de tablet die Apple al sinds 2010 op de markt brengt. De iPad 2017 is een rechtstreekse opvolger van de iPad Air 2 en is vooral bedoeld voor mensen die hun oudere iPad willen vervangen. Dit model heeft iets minder functies dan de iPad Pro, maar is honderden euro’s goedkoper. Het is bijvoorbeeld perfect voor gebruik in het onderwijs en voor mensen die hun tablet thuis niet zo intensief gebruiken. Ook is het ideaal voor mensen die nog nooit eerder een tablet hebben gebruikt, of die willen upgraden van een goedkope Android-tablet.

9,7 inch iPad 2017

iPad 2017: prijs en verkrijgbaarheid

De 9,7-inch iPad 2017 is niet meer verkrijgbaar bij de Apple Store omdat dit model is opgevolgd door de iPad 2019. Dit waren de oorspronkelijke adviesprijzen:

Hoe meer opslagruimte je nodig hebt, hoe duurder. Wil je buitenshuis ook kunnen internetten, dan zou je kunnen kiezen voor het model met 4G.

Dit is het meest recente iPad-model met 32GB opslag:

Ook verkrijgbaar met 128GB opslag:

iPad 2017 kopen in Nederland en België

Wil je deze iPad kopen? Dan zul je goed moeten zoeken, want dit model is bijna nergens meer verkrijgbaar. Wel kun je dit model als tweedehands iPad kopen of je kunt kiezen voor refurbished.

iPad 2017 review

In onze iPad 2017 review lees je over onze ervaringen met Apple’s goedkope tablet. We concludeerden tijdens het testen dat dit model voor bijna iedereen geschikt is.

Dit is de samenvatting van onze conclusie:

De iPad 2017 is een mix van oud en nieuw, waarbij Apple enkele lastige keuzes moest maken om de prijs laag houden. Wat ons betreft hebben ze daarbij de juiste keuzes gemaakt. Vrijwel iedereen die nog een iPad 4 of ouder in gebruik heeft, gaat erop vooruit, zowel wat performance als gebruiksmogelijkheden betreft. Je bent met deze nieuwe iPad voor een scherpe prijs klaar voor de komende vier jaar: alle apps en functies die je op een iPad zou willen gebruiken, werken vlot. Het mooie is dat Apple niet heeft niet beknibbeld op materiaal of bouwkwaliteit, waardoor je je met deze iPad geen tweederangs gebruiker voelt.

Alleen wat het scherm betreft zijn wat concessies gedaan, waardoor deze iPad iets minder geschikt is om buitenshuis te gebruiken. Voor mensen die zich ergeren aan hun verouderde, trage tablet is de iPad 2017 het ideale overstap- of instapmodel.

Bekijk ook

Review iPad (2017)

De nieuwe 9,7-inch iPad van 2017 past misschien wel beter bij je, dan je denkt. Is goedkoop ook duurkoop? In onze review lees je over al onze ervaringen met dit goedkopere instapmodel.

iPad 2017 specs en design

Deze tablet heeft het herkenbare uiterlijk van een echte iPad, terwijl je er toch relatief weinig voor betaalt. Met een 9,7-inch scherm en een aluminium behuizing is dit de iPad die Apple al jarenlang op de markt brengt, maar dan met de specs van vandaag. Je kunt kiezen uit de kleuren zilver, goud en spacegrijs. De behuizing is 7,5mm dun.

Er missen een aantal functies ten opzichte van de veel duurdere Pro. Zo zit er geen Smart Connector aan ze zijkant om Apple’s speciale toetsenbord te kunnen gebruiken. In plaats van vier speakers zitten er twee in.

iPad 9,7-inch van 2017.

iPad 2017 scherm

Het 9,7 inch scherm van deze iPad heeft een retina-resolutie van 2048 bij 1536 pixels en een pixeldichtheid van 264 ppi. Het display is voorzien van een vetafstotende coating, waardoor je minder snel vingervlekken ziet. Er zit echter geen gelamineerde schermlaag met antireflecterende coating op, zoals bij de duurdere modellen. Ook functies zoals True Tone-kleurtinten en Wide Color-ondersteuning ontbreken, maar dit zijn extra’s die je niet strikt nodig hebt. Wel jammer is dat deze iPad niet werkt met de Apple Pencil, dus je moet een iPad Pro kopen als je hiervan gebruik wilt maken.

iPad 2017 en batterij

De triple-core A9 processor waarop deze tablet draait werd eerder al gebruikt in de iPhone 6s en is voorzien van een M9 motion processor.

Deze A9 heeft een 1,6 keer hogere performance dan de A8 en presteert 1,8 keer beter bij grafische taken. Ook is deze processor sneller dan de A8X chip van de iPad Air 2. Je bent dus beter af ten opzichte van vroegere modellen. Apple geeft geen informatie over de hoeveelheid RAM, maar uit benchmarks is gebleken dat het om 2GB RAM gaat.

Net als eerdere iPads gaat dit model 10 uur mee bij normaal gebruik, zoals internetten via Wi-Fi, video kijken en het luisteren naar muziek. Gebruik je de mobiele dataverbinding via 4G dan moet je rekening houden met zo’n 9 uur gebruik.

iPad 2017 camera

De camera heeft een resolutie van 8 megapixel met een diafragma van f/2.4 en daarmee is deze identiek aan de iPad Air 2. Je kunt er panoramafoto’s tot 43 megapixels mee maken en er zijn een timer, burst modus en automatische HDR voorhanden. Je kunt er echter geen Live Photos en 4K-video’s mee maken, maar dat zal voor veel mensen niet meteen een probleem zijn. Als je foto’s wilt maken kun je dat veel beter met de camera van de iPhone doen; die levert vaak een betere kwaliteit en het ziet er minder raar uit. Voor documenten inscannen is de camera wel heel geschikt.

Verder kun je er 1080p HD video’s van 30 frames per seconde mee maken en ook slow motion-video’s van 120 frames per seconde. Met de FaceTime-camera aan de voorzijde kun je videobellen, maar de kwaliteit is met 1,2 megapixels niet overdreven hoog. Je kunt er 720p HD video’s mee filmen.

Je vindt op de 9,7-inch iPad ook de gebruikelijke functies zoals Touch ID, NFC, Wi-Fi, Bluetooth en sensoren zoals een gyroscoop, barometer en lichtsensor. Optioneel kun je een model met LTE-ondersteuning nemen, zodat je wereldwijd via het 4G-netwerk kunt internetten op een maximale snelheid van 150 Mbps.

iPad 2017 aankondiging

Apple organiseerde geen media-evenement voor de 9,7 inch iPad van 2017. Het nieuwe model werd alleen met een persbericht aangekondigd; er is daarom ook geen video van de aankondiging.

iPad 2017 voordelen

  • Basismodel dat voor bijna iedereen geschikt is.
  • Snel en krachtig genoeg voor dagelijks gebruik.
  • In 2017 vernieuwd, daarom nog vele jaren te updaten.
  • Uitstekende batterijduur.
  • Lage prijs, instapmodel is zelfs goedkoper dan de iPad mini 4.

iPad 2017 nadelen

  • Geavanceerde opties zoals Smart Connector ontbreken (maar zijn niet noodzakelijk).
  • Iets dikker geworden ten opzichte van de iPad Air 2.
  • Schermkwaliteit iets minder dan duurdere modellen, bijv. meer last van spiegeling.

Wil je een iPad kopen? Kijk dan eens naar het 2019-model met 10,2-inch scherm. Die heeft nieuwere onderdelen en een groter scherm ten opzichte van het model wat we op deze pagina hebben besproken.

Bekijk ook

Nieuwe iPad kopen? Dit zijn de beste prijzen voor nieuwe en actuele modellen

Wil je een iPad kopen? Dan vind je in dit artikel alle informatie over iPad-aanbiedingen en prijzen. Met actuele prijzen van de huidige iPad Pro, iPad Air, het standaardmodel en de iPad mini. We helpen je in dit artikel met het kopen van de iPad die voor jou het meest geschikt is.