iPad Pro 2018

iPad Pro 2018: alles over de vernieuwingen

De iPad Pro 2018 is Apple's nieuwste tablet voor professionals. Kom alles te weten over de iPad Pro 2018 kopen, prijzen, aanbiedingen en specs van deze tablet, die sinds november in de winkels ligt.

- Prijs vanaf €899,-

iPad Pro 2018: alles wat je wilt weten

De iPad Pro 2018 is de is de nieuwste professionele tablet van Apple. Meer dan ooit legt Apple de nadruk op het gebruik als MacBook-alternatief. Je kunt er allerlei creatieve taken op uitvoeren, zoals productdesign, tekenen, fotobewerken en video’s monteren. De nieuwste iPad Pro ligt vanaf €899 in de Apple Store. In dit artikel lees je alles over de 2018-editie van de iPad Pro: prijzen, aanbiedingen, functies, specs en wat je verder nog wilt weten.

iPad Pro 2018 kopen

Wil je de iPad Pro 2018 kopen? Dan kun je nu terecht in de Apple Store en bij aanbieders zoals Amac en Mediamarkt.

Dit zijn de iPad Pro 2018 prijzen:

Je kunt ook nog de 10,5-inch iPad Pro 2017 aanschaffen, die inmiddels is afgeprijsd naar €738. Je hebt bij de nieuwste Pro’s de keuze uit diverse iPad modellen en uitvoeringen: twee kleuren, twee formaten, vier opslagcapaciteiten, met en zonder 4G. In totaal levert dat 32 mogelijke configuraties op – genoeg om uit te kiezen! Je leest er meer over op onze pagina iPad kopen.

iPad Pro 2018 in het kort

Dit zijn de eigenschappen van de iPad Pro in het kort:

  • Verkrijgbaar in 11″ en 12,9″ (voorheen 10,5″ en 12,9″)
  • Keuze uit de kleuren spacegrijs, zilver en goud
  • Opslagruimte 64GB, 256GB, 512GB en 1 TB.
  • Prijs vanaf €899.
  • Krachtige Apple A12X-processor.
  • Accuduur van 10 uur.

Prijs en beschikbaarheid

De iPad Pro is beschikbaar vanaf €899. De grotere 12,9-inch versie is beschikbaar vanaf €1.119 en loopt tot €2.119,00 voor de 12,9-inch iPad Pro met 4G en 1TB opslag. De nieuwe iPad Pro is per direct te bestellen. De huidige 10,5-inch iPad Pro blijft in het assortiment en kost €737,91. Ook de huidige iPad 2018 en iPad mini 4 blijven in het assortiment.

Apple brengt ook allerlei nieuwe accessoires uit voor deze iPad Pro. Zo is er een nieuwe Smart Keyboard Folio, die zowel je iPad Pro beschermt als een handig toetsenbord heeft. Voor de 11-inch kost deze hoes €199 en voor de grotere versie betaal je €219. Daarnaast is er ook nog een nieuw Smart Folio, dus zonder het toetsenbord. Deze kost €89 (11-inch) en €119 (12-inch).

Nieuw design voor de iPad Pro

De iPad Pro 2018 krijgt een compleet nieuw design, dat geïnspireerd is op de recente iPhones. Smallere schermranden betekenen dat er meer ruimte is voor het scherm. De nieuwe iPad Pro komt zowel in 12,9-inch als in een nieuw 11-inch formaat. Het design van de iPad Pro heeft heel veel weg van de iPhone 5, want de hoeken zijn niet meer afgerond maar een stuk rechter.

Wil je meepraten over alle aankondigingen? In onze Praat mee over het More in the Making-event, waarin je met alle lezers kunt discussiëren over alle aankondigingen.

Geen thuisknop, ontgrendelen met Face ID

Net als bij de iPhones heeft Apple de thuisknop achterwege gelaten op de nieuwste iPad Pro’s. Dat betekent een nieuwe manier van bedienen, met meer veegbewegingen. Maar het betekent ook dat je de iPad Pro op een andere manier zult gaan ontgrendelen. Boven het scherm is een TrueDepth-camera aanwezig voor gezichtsherkenning met Face ID. Dat werkt al goed op de iPhones en komt nu ook voor het eerst op de iPad Pro beschikbaar. Er waren eerder al in de code van iOS 12.1 beta aanwijzingen gevonden dat Face ID ook op de iPad zou werken. Bijzonder is dat er geen ‘notch’ bovenin het scherm te zien is. Dat komt omdat er bij de iPads voldoende ruimte boven het scherm is om de TrueDepth-camera in te bouwen.

Originele iPad Pro vs. iPad Pro 2018

Geen draadloos opladen voor iPad Pro zelf

De iPad Pro 2018 neemt allerlei eigenschappen van de iPhones over, maar draadloos opladen zit daar niet bij. Dit heeft te maken met meerdere factoren, zoals de trage snelheid van draadloos opladen. Maar er zijn ook praktische bezwaren: zo is de 12,9-inch iPad Pro zó groot dat het lastig is om het apparaat precies goed op de (vaak kleine) oplader te leggen.

USB-C in plaats van Lightning

Apple gaat van een Lightning-aansluiting overstappen op USB-C. Dit heeft een aantal consequenties. Zo is het niet meer mogelijk om de Apple Pencil via de Lightning-poort op te laden en te koppelen. Daarvoor bevestig je de nieuwe Apple Pencil draadloos en magnetisch aan de iPad Pro. Je kan nu ook je iPhone opladen via je iPad Pro met behulp van een USB-C naar Lightning-kabel.

Liquid Retina-scherm

Apple heeft bij de iPad Pro’s van 2018 gekozen voor een Liquid Retina-scherm, zoals we al kennen van de iPhone XR. Dit is het meest geavanceerde LCD-scherm dat Apple ooit gemaakt heeft. Liquid Retina ververst het beeld snel en reageert snel op aanraking, wat noodzakelijk is voor toepassingen zoals ontwerpen en tekenen. De iPad Pro heeft ook Pro Motion, voor een snellere verversingsgraad. Ook TrueTone vind je op dit model, zodat de kleuren zich aanpassen aan het omgevingslicht.

Geen koptelefoonaansluiting

De iPad Pro heeft voor het eerst geen koptelefoonaansluiting meer. Bij de iPhones schafte Apple al in 2016 de koptelefoonaansluiting af, een daad die destijds “courage” werd genoemd door het bedrijf. Bij de iPad Pro zal het verdwijnen van de koptelefoonaansluiting een minder grote schok zijn. Veel mensen zijn er inmiddels al aan gewend en muziek luisteren doe je veel vaker op de iPhone. Om dit op te lossen biedt Apple een nieuwe USB-C-naar-koptelefoon-adapter. Deze kost €10.

iPad Pro A12X Bionic

Snellere processor

Apple heeft bij de iPad Pro 2018 ervoor gekozen om ook de processor te vernieuwen. Er is een A12X Bionic-chip aanwezig die energiezuinig is en de prestaties nog verder opvoert, terwijl tegelijk de batterijduur hetzelfde blijft. De CPU is zo’n 90% sneller. Volgens Apple is deze iPad Pro daarom sneller dan 92% van de laptops van andere merken. Er zit een 7-core GPU en een 8-core CPU in. De graphics zijn 1000X sneller dan bij de allereerst iPad. Net als in de A12-chip zit er een vernieuwde Neural Engine in. Voor opslag kan je nu kiezen tot maximaal 1TB.

iPad Pro 2018 specs

Dankzij de vernieuwde camera’s is de iPad Pro 2018 ook geschikt voor augmented reality-toepassingen. Dit werd onder andere gedemonstreerd door Adobe. Ook de nieuwste versie van Photoshop voor iPad werd getoond op het nieuwe model. Zowel de AR-app als Photoshop op de iPad verschijnen volgend jaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!