iPad Pro 2018

iPad Pro 2018 kopen: alles over de vernieuwingen, functies, prijzen en meer

De iPad Pro 2018 is een krachtige tablet voor professionals. Hier kom je alles te weten over de iPad Pro 2018 kopen, prijzen, aanbiedingen en specs van deze tablet, waarmee je professioneel foto's en video's kunt bewerken, design-werk kunt doen en meer.

iPad Pro 2018 review Prijs (vanaf €899,-)

iPad Pro 2018: alles wat je wilt weten

De iPad Pro 2018 is een professionele tablet van Apple, die in 2018 op de markt kwam. Meer dan ooit legt Apple hierbij de nadruk op het gebruik als MacBook-alternatief. Je kunt er allerlei creatieve taken op uitvoeren, zoals productdesign, tekenen, fotobewerken en video’s monteren. Bovendien is deze iPad Pro geschikt voor nieuwe accessoires zoals de tweede generatie Apple Pencil en het Magic Keyboard voor iPad.

Deze iPad Pro lag bij Apple vanaf €899 in winkel maar is inmiddels opgevolgd door de iPad Pro 2020. Heb je vernieuwingen zoals een LiDAR Scanner en dubbele camera niet nodig, dan kun je ook nog prima met de iPad Pro 2018 uit de voeten. In dit artikel lees je alles over de 2018-editie van de iPad Pro: prijzen, aanbiedingen, functies, specs en wat je verder nog wilt weten.

Bekijk ook

iPad Pro 2020: alles over deze krachtige tablet voor professionals

De iPad Pro 2020 is de krachtige iPad voor professionals. Voor mensen die veel moeten thuiswerken en geen normale computer hebben kan het een uitkomst zijn. Hij is verkrijgbaar vanaf €899. Dit zijn alle vernieuwingen in de iPad Pro 2020!

iPad Pro 2018 kopen

Wil je de iPad Pro 2018 kopen? Dan kun je niet meer terecht bij Apple, maar nog wel bij diverse winkelketens.

Dit waren de iPad Pro 2018 prijzen bij Apple:

Inmiddels verkoopt Apple de iPad Pro 2018 niet meer zelf, maar je kunt nog wel terecht bij allerlei andere aanbieders, waar je bovendien goedkoper uit bent.


Je hebt bij de nieuwste Pro’s de keuze uit diverse iPad modellen en uitvoeringen: twee kleuren, twee formaten, vier opslagcapaciteiten, met en zonder 4G. In totaal levert dat 32 mogelijke configuraties op – genoeg om uit te kiezen! Je leest er meer over op onze pagina iPad kopen.

Bekijk ook

Dit zijn de beste Black Friday-aanbiedingen voor iPads

Wil je een iPad kopen? Dan vind je in dit artikel alle informatie over iPad-aanbiedingen en prijzen. Met actuele prijzen van de iPad Pro, iPad Air, het standaardmodel en de iPad mini. We helpen je in dit artikel met het kopen van de iPad die voor jou het meest geschikt is.

iPad Pro 2018 in het kort

Dit zijn de eigenschappen van de iPad Pro in het kort:

  • Aangekondigd op 30 oktober 2018 tijdens het iPad oktober 2018-event
  • Verkrijgbaar in 11″ en 12,9″ (voorheen 10,5″ en 12,9″)
  • Keuze uit de kleuren spacegrijs, zilver en goud
  • Opslagruimte 64GB, 256GB, 512GB en 1 TB.
  • Prijs bij introductie vanaf €899.
  • Krachtige Apple A12X-processor.
  • Accuduur van 10 uur.
  • Ondersteuning voor Apple Pencil 2

https://www.youtube.com/watch?v=YJ5q8Wrkbdw

Apple heeft ook allerlei nieuwe accessoires uitgebracht voor deze iPad Pro. Zo is er een nieuwe Smart Keyboard Folio, die zowel je iPad Pro beschermt als een handig toetsenbord heeft. Voor de 11-inch kost deze hoes €199 en voor de grotere versie betaal je €219. Daarnaast is er nog een Smart Folio, dus zonder het toetsenbord. Deze kost €89 en €119.

iPad Pro 2018 functies

De iPad Pro 2018 heeft allerlei nieuwe en verbeterde functies. Van de nieuwe Pencil tot het aangepaste design en Face ID: de iPad Pro 2018 is de grootste vernieuwing sinds de aankondiging van het allereerste model.

Wil je weten wat de verschillen zijn tussen de iPad-modellen? Check dan onze iPad-vergelijking waarin we alle huidige modellen op een rijtje gezet hebben.

Bekijk ook

iPad vergelijken: dit is jouw iPad-keuzehulp! Welke iPad past bij jou?

Welke iPad past bij jou: de grote iPad Pro 2022, de kleinere iPad mini 2021, de supersnelle iPad Air 2022, de nieuwste iPad 2022 of de standaard 10,2-inch iPad 2021? We vergelijken de iPads en zetten de verschillende modellen en afwegingen op een rijtje.

Nieuw design voor de iPad Pro

De iPad Pro 2018 heeft een compleet nieuw design, dat deels geïnspireerd is op de recente iPhones. Smallere schermranden betekent dat er meer ruimte is voor het scherm. De nieuwe iPad Pro komt zowel in 12,9-inch als in een nieuw 11-inch formaat. Het design van de iPad Pro heeft heel veel weg van de iPhone 5, want de hoeken zijn niet meer afgerond maar een stuk rechter. Met 5,9mm is het de dunste iPad die Apple ooit gemaakt heeft. De iPad Pro 2018 ligt door het nieuwe design iets anders in de hand. Wel steekt de camera aan de achterkant iets uit, waardoor hij niet helemaal plat op tafel ligt.

https://www.youtube.com/watch?v=LjaKHqDbzSA

Geen thuisknop, ontgrendelen met Face ID

Net als bij de iPhones heeft Apple de thuisknop achterwege gelaten op de nieuwste iPad Pro’s. Dat betekent een nieuwe manier van bedienen, met meer veegbewegingen. Maar het betekent ook dat je de iPad Pro op een andere manier zult gaan ontgrendelen. Boven het scherm is een TrueDepth-camera aanwezig voor gezichtsherkenning met Face ID. Dat werkt al goed op de iPhones en is dus ook op deze iPad Pro beschikbaar. Bijzonder is dat er geen ‘notch’ bovenin het scherm te zien is. Dat komt omdat er bij de iPads voldoende ruimte boven het scherm is om de TrueDepth-camera in te bouwen. Bovendien werkt Face ID zowel in de liggende als staande positie. Het maakt dus niet uit hoe je je iPad houdt, zolang de camera maar niet met je hand of een ander object bedekt wordt.

USB-C in plaats van Lightning

Apple heeft voor deze iPad gekozen voor USB-C in plaats van Lightning. Dit heeft een aantal consequenties. Voor het opladen van de iPad Pro gebruik je de meegeleverde USB-C-kabel, in plaats van je huidige Lighting-kabels. Bovendien kun je geen Lightning-accessoires meer aansluiten zonder een adapter. USB-C heeft ook een aantal voordelen. Zo kan je nu ook je iPhone opladen via je iPad Pro met behulp van een USB-C naar Lightning-kabel. Bovendien zijn er veel meer mogelijkheden om externe apparatuur aan te sluiten, zoals een scherm, fotocamera en nog veel meer. In ons artikel over de USB-C toepassingen op de iPad Pro lees je hier veel meer over.

https://www.iculture.nl/gids/ipad-pro-usb-c-toepassingen/

Liquid Retina-scherm

Apple heeft bij de iPad Pro’s van 2018 gekozen voor een Liquid Retina-scherm, zoals we al kennen van de iPhone XR. Dit is het meest geavanceerde LCD-scherm dat Apple ooit gemaakt heeft. Liquid Retina ververst het beeld snel en reageert snel op aanraking, wat noodzakelijk is voor toepassingen zoals ontwerpen en tekenen. De iPad Pro heeft ook ProMotion, voor een snellere verversingsgraad. Ook True Tone vind je op dit model, zodat de kleuren zich aanpassen aan het omgevingslicht. Al deze specificaties gelden voor zowel het 12,9- als het 11-inch model.

Geen koptelefoonaansluiting

De iPad Pro heeft voor het eerst geen koptelefoonaansluiting meer. Bij de iPhones schafte Apple al in 2016 de koptelefoonaansluiting af, een daad die destijds “courage” werd genoemd door het bedrijf. Bij de iPad Pro zal het verdwijnen van de koptelefoonaansluiting een minder grote schok zijn. Veel mensen zijn er inmiddels al aan gewend en muziek luisteren doe je veel vaker op de iPhone. Om dit op te lossen biedt Apple een nieuwe USB-C-naar-koptelefoon-adapter. Deze kost €10.

Snellere processor

Apple heeft bij de iPad Pro 2018 ervoor gekozen om ook de processor te vernieuwen. Er is een A12X Bionic-chip aanwezig die energiezuinig is en de prestaties nog verder opvoert, terwijl tegelijk de batterijduur hetzelfde blijft. De CPU is zo’n 90% sneller. Volgens Apple is deze iPad Pro daarom sneller dan 92% van de laptops van andere merken. Er zit een 7-core GPU en een 8-core CPU in. De graphics zijn 1000X sneller dan bij de allereerst iPad. Net als in de A12-chip zit er een vernieuwde Neural Engine in. De iPad Pro 2018 is door de A12X-chip uitermate geschikt voor krachtige apps, zoals de aankomende volledige versie van Photoshop voor de iPad. De iPad Pro heeft ook geen problemen met iPad-multitasking, zodat je twee apps naast elkaar tegelijk kan gebruiken.

iPad Pro 2018 creatief

De 12-megapixel camera aan de achterkant ondersteunt Smart HDR, 4K-video en meer. De TrueDepth-camera aan de voorkant is geschikt voor de Portretmodus en Animoji. Dankzij de vernieuwde camera’s is de iPad Pro 2018 ook geschikt voor augmented reality-toepassingen. Daar komen ook de verbeterde graphics goed van pas. In vergelijking met het vorige model zijn deze twee keer sneller. Voor opslag kan je nu kiezen tot maximaal 1TB.

Apple Pencil 2

De Apple Pencil 2 werkt exclusief op de iPad Pro 2018. De Pencil 2 heeft een nieuw ontwerp en laad je op een andere manier op dan het eerste model. De afwerking is mat in plaats van glimmend en ligt beter in de hand. De Pencil 2 heeft een platte zijkant, waarmee je hem magnetisch op de zijkant van de iPad Pro bevestigt. Op deze manier laad je hem ook op. De Apple Pencil 2 maakt dus gebruik van draadloos opladen. Bovendien ondersteunt de Pencil een tikbeweging. Door met je vinger op de pen te tikken, kun je wisselen tussen bijvoorbeeld een pen en een gum. Meer over de Apple Pencil 2 lees je in ons aparte artikel.

Bekijk ook

Apple Pencil 2: functies, geschikte iPads en meer

De Apple Pencil 2 is de tweede generatie tekenpen van Apple. Met deze stylus kun je tekenen op het scherm van recente iPad Pro's en iPad Air. Wat is er nieuw, welke functies biedt de Apple Pencil 2 en wat zijn de grootste verbeteringen?

iPad Pro 2018 review
In onze iPad Pro 2018 review lees je onze ervaringen met deze nieuwste iPad Pro. We bespreken daar de voor- en nadelen van dit model en leggen je uit voor wie deze het best geschikt is.

Apple heeft een iPad gemaakt die veel professionele gebruikers zal aanspreken, vanwege het grotere scherm of de compactere behuizing. Het roept opnieuw de vraag op of je wel altijd een laptop nodig hebt, zeker nu USB-C zorgt voor betere connectiviteit. Al zijn er ook wat beperkingen: je kunt externe schermen en camera’s aansluiten (dat laatste kon altijd al), maar geen muizen, usb-sticks of printers. Het design is een enorme stap vooruit en het Liquid Retina-display in deze iPad Pro ziet er prachtig uit. Het is een verademing om deze iPad te gebruiken, vooral door de kracht en de veelzijdigheid van deze iPad Pro.

Bekijk ook

Review iPad Pro 2018

Lees in deze iPad Pro 2018 review onze ervaringen met Apple's nieuwste professionele tablet! We vertellen je alles over het dagelijks gebruik, de vernieuwingen en of Apple erin geslaagd is om met de iPad Pro je laptop nu dan echt overbodig te maken.

Zoek je een nieuwe iPad, kijk dan eens naar de verschillende iPad modellen of bekijk alle eigenschappen in onze iPad vergelijking. Weet je al wat je wilt? Dan kun je hier de iPad kopen.

Bekijk ook

Dit zijn de beste Black Friday-aanbiedingen voor iPads

Wil je een iPad kopen? Dan vind je in dit artikel alle informatie over iPad-aanbiedingen en prijzen. Met actuele prijzen van de iPad Pro, iPad Air, het standaardmodel en de iPad mini. We helpen je in dit artikel met het kopen van de iPad die voor jou het meest geschikt is.