iPad Air 2

iPad Air 2: specificaties, functies, deals en meer

Lees alles over de iPad Air 2, de tweede generatie van de Air die Apple in 2014 uitbracht. Check de iPad Air 2 functies en verbeteringen, het laatste nieuws en alles wat je moet weten.

iPad Air review

De iPad Air 2 is de dunnere en lichtere opvolger van de iPad Air. Wil je de iPad Air 2 kopen? Dan geven we tips waar je op moet letten en we vertellen ook over de specs, functies en wat je verder nog moet weten. Verder geven we antwoord op de vraag: is het kopen van een iPad Air 2 nog verstandig, of kun je beter naar een nieuwer model kijken?

Zoek je een nieuwere iPad, kijk dan eens naar de verschillende iPad modellen of bekijk alle eigenschappen in onze iPad vergelijking. Weet je al wat je wilt? Dan kun je hier de iPad kopen.

Wat is iPad Air 2?

De iPad Air 2 is een superlichte tablet die in het najaar van 2014 werd geïntroduceerd. Dit model is nog dunner (van 7,5mm naar 6,1mm) dan zijn voorganger. Het gewicht is afgenomen naar 437 gram, waardoor hij lekkerder in de hand ligt.

De grootste vernieuwing in de iPad Air 2 is echter de vingerafdruksensor (Touch ID). Zodat je veiliger het toestel kunt ontgrendelen en apps kunt aanschaffen met je vingerafdruk. Binnenin zit een Apple A8X chip, die volgens Apple 40 procent sneller is dan zijn voorganger. Op grafisch gebied zijn de prestaties 2,5 keer beter, waardoor dit model ook geschikt is voor mensen die veel willen gamen. Een speciale coating op het scherm zorgt ervoor dat deze tablet ook goed in zonlicht is af te lezen.

iPad Air 2 in het kort

Dit zijn de belangrijkste iPad Air 2 eigenschappen:

 • Groot 9,7 inch-scherm van 2048 bij 1536 pixels
 • Apple A8X-processor, presteert 2,5 keer beter dan vorig model.
 • Keuze uit 16GB, 64GB of 128GB opslagruimte voor apps, games en foto’s.
 • Eerste iPad met Touch ID vingerafdrukscanner.
 • Flinke accu van 7340 mAh-accu voor een lange standby-tijd
 • Twee camera’s van respectievelijk 1,2 en 8 megapixels.
 • In Nederland en België geïntroduceerd in oktober 2014.
 • Nog te updaten naar iPadOS 13.

iPad Air 2 prijs

Bij de aankondiging van de iPad Air 2 werd de instapprijs verhoogd naar 499 euro (voorheen 479 euro). Nu deze iPad alweer wat langer op de markt is kun je echter interessante koopjes vinden. Zeker als je de Air 2 als refurbished iPad koopt heb je voor een fijne prijs een tablet waar je nog lang plezier van hebt. Apple zelf verkoopt de tablet niet meer.

Reken op de volgende iPad Air 2 prijzen:

 • 16GB iPad Air 2: 250-300 euro, afhankelijk van conditie
 • 64GB iPad Air 2: 300-450 euro

Als je een wat duurdere iPad Air 2 wilt kopen, kun je je afvragen of je niet beter af bent met een van de nieuwere iPads, zoals de iPad 2018. Die kost rond de 350 euro en is voorzien van nieuwere onderdelen, waardoor je langer kunt rekenen op updates.

iPad Air 2 kopen of niet?

Een tweedehands iPad Air 2 kopen kan op zich een goed idee zijn, zeker als je op zoek bent naar een lichtgewicht tablet met dunne behuizing. Nieuwe exemplaren vind je niet meer in de Apple Store en in diverse winkels, maar je vindt ze nog wel als tweedehands iPad. De iPad Air 2 krijgt nog steeds updates en draait moeiteloos op iOS 12 en iPadOS 13. Over de ondersteuning van iPadOS 14 is op het moment van schrijven nog niet bekend.

De eerste generatie iPad Air is ook nog verkrijgbaar, maar is minder aantrekkelijk omdat hij dikker en zwaarder is. Bovendien ontbreekt Touch ID.

iPad Air 2 doos

iPad Air 2 verbeteringen

De Air 2 is dun: hij is zelfs 18 procent dunner dan zijn voorganger. Met slechts 6,1 mm is dit indrukwekkend voor een tablet, ook in vergelijking met andere merken. Verder is de Air 2 lichter van gewicht in vergelijking met zijn voorganger en daardoor makkelijker met één hand vast te houden. Er zit ook een betere camera in: 8 megapixels in plaats van 5. Met vernieuwingen zoals 43 megapixel panoramafoto’s en een burstmodus heeft de camera bovendien meer te bieden.

De iPad Air 2 kreeg voor het eerst een Touch ID-sensor, waarmee je het apparaat veilig kunt ontgrendelen zonder dat je een pincode hoeft in te voeren. Ook is dit de eerste iPad met meer dan 1GB RAM. Performance was bij de introductie dan ook geen probleem; het grootste knelpunt was dat er bij de introductie weinig apps voorhanden waren die de kracht van de A8X-processor lieten zien. Inmiddels is dat wel veranderd.

iPad Air 2 aankondiging

De iPad Air 2 werd in oktober 2014 aangekondigd door Tim Cook tijdens een speciaal evenement, waarin ook de kleinere iPad mini 3 werd onthuld. Vlak na de aankondiging kon je de iPad Air 2 kopen voor een bedrag van 499 euro. Op vrijdag 22 oktober ging de verkoop officieel van start in meerdere landen wereldwijd.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

iPad Air 2 review

In onze iPad Air 2 review schreven we:

De iPad Air 2 maakt de beloften waar, maar is minder vernieuwend dan zijn voorganger. Apple heeft de iPad Air 2 weer net iets beter gemaakt: dunner, lichter en sneller, waarbij de batterijduur wel iets is afgenomen. Het scherm is net zo scherp en heeft dezelfde schitterende kleuren gehouden, maar spiegelt minder. Het maakt de iPad Air 2 de beste tablet die momenteel op de markt verkrijgbaar is. Toch zijn het allemaal kleine verbeteringen, die mensen niet meteen ertoe dwingen om een nieuwe te kopen. De vorige iPad Air voldoet ook nog prima.

Lees verder in onze iPad Air 2 review.

iPad Air 2 voordelen

 • Licht van gewicht, daardoor makkelijk mee te nemen buitenshuis
 • Scherm zorgt voor minder reflectie
 • Verbeterde A8X-processor, snelheid is nergens een bottleneck
 • Verbeterde camera, daardoor eindelijk te gebruiken voor serieuze foto’s

iPad Air 2 nadelen

 • Batterijduur is iets minder geworden ten opzichte van eerste Air; dit komt door de dunnere behuizing

Zoek je een nieuwere iPad, kijk dan eens naar de verschillende iPad modellen of bekijk alle eigenschappen in onze iPad vergelijking. Weet je al wat je wilt? Dan kun je hier de iPad kopen.

Bekijk ook

Dit zijn de beste Black Friday-aanbiedingen voor iPads

Wil je een iPad kopen? Dan vind je in dit artikel alle informatie over iPad-aanbiedingen en prijzen. Met actuele prijzen van de iPad Pro, iPad Air, het standaardmodel en de iPad mini. We helpen je in dit artikel met het kopen van de iPad die voor jou het meest geschikt is.

Informatie

Laatst bijgewerkt
februari 2020
Devices
iPad, iPad Air