iPad mini 4

iPad mini 4: alles over Apple’s kleine tablet uit 2015

De iPad mini 4 is een 7,9-inch tablet van Apple en is klein genoeg om in je achterzak te steken. De iPad mini 4 verscheen in 2015 en is inmiddels niet meer te koop. Lees alles over de specs, functies en verbeteringen van de iPad mini 4.

De iPad mini 4 verscheen in 2015 en is maar liefst vier jaar in het assortiment gebleven bij Apple, totdat in 2019 de opvolger iPad mini 5 verscheen. Er zijn dan ook heel wat exemplaren verkocht van de iPad mini 4. Op deze pagina vertellen we je alles over de functies en specs van deze kleine tablet en wat er vernieuwd is ten opzichte van zijn voorganger, de iPad mini 3. Inmiddels zijn er nieuwere generaties verschenen, die we eerder zouden aanraden. Check ons overzicht iPad mini kopen om te zien waar je uit kunt kiezen.

iPad mini 4 in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de iPad mini 4:

  • Verkrijgbaar tussen 2015 en 2019
  • 7,9-inch scherm van 2048 x 1536 pixels
  • Apple A8-chip met 1,5 GHz processor
  • Gewicht van slechts 299 gram
  • 128GB opslagruimte
  • 8 megapixelcamera, plus 1,2 megapixel FaceTime-camera
  • Verkrijgbaar in 3 kleuren: goud, zilver en spacegrijs
iPad mini 4 met apps

iPad mini 4 kopen, een goed idee?

De iPad mini 4 is de vierde generatie van de iPad mini en verscheen in september 2015. In 2019 werd hij uit het assortiment gehaald bij Apple en sindsdien is hij ook nauwelijks meer in de winkel te vinden. Je kunt de iPad mini 4 nog wel als tweedehands iPad of als refurbished iPad vinden, maar het is wat ons betreft geen verstandige aankoop. Hij is blijven steken op iOS 15 en krijgt geen verdere updates meer.

Ook moet je opletten hoeveel opslag erin zit. In de loop van de tijd heeft Apple varianten met verschillende hoeveelheden opslag uitgebracht, namelijk 16GB, 32GB, 64GB en 128GB opslag. Wat ons betreft zou je moeten kiezen voor minimaal 64GB opslag. Deze iPad mini is nog prima geschikt voor licht internetgebruik, als je niet te hoge eisen stelt. Wil je een iPad mini waar je lange tijd plezier van hebt, dan ben je beter af met een van de nieuwere iPad mini’s.

Naast de normale uitvoering kun je ook kiezen voor een model met 4G-functie, zodat je er een simkaart met databundel in kunt stoppen. Je hebt dan overal onderweg toegang tot internet. Hiervoor betaal je iets meer. Het is vaak net zo gemakkelijk om gebruik te maken van de persoonlijke hotspot-functie van je iPhone.

iPad-Mini-4-fotobewerken

iPad mini 4 verbeteringen en nieuwe functies

Vergeleken met de iPad mini 3 heeft de vierde generatie iPad mini flink wat verbeteringen gekregen. De tablet is dunner dan zijn voorganger er is qua interne specs gebaseerd op de iPad Air 2. Hierdoor zit er vrij veel verschil tussen de derde en vierde generatie iPad mini. De iPad mini 4 is 18 procent dunner geworden en weegt slechts 299 gram.

De behuizing van de iPad mini 1 t/m 3 is steeds hetzelfde gebleven, maar bij de iPad mini 4 voerde Apple voor het eerst een iets gewijzigd design door. Ook binnenin is veel veranderd. Er zit een A8-processor in en een Touch ID-vingerafdrukscanner. De iPad mini 4 is slechts 6,1 millimeter dik en is gemakkelijk vast te houden in één hand. Daardoor is deze tablet erg geschikt om overal mee naartoe te nemen. De 8 megapixel camera aan de achterkant is prima om bijvoorbeeld een recept te fotograferen, maar je zult het zo snel niet gebruiken om vakantiefoto’s te maken. De camera in je iPhone maakt foto’s van veel betere kwaliteit. Aan de voorkant vind je een 1,2 megapixel camera voor FaceTime en andere toepassingen. Het Retina-scherm heeft een resolutie van 2048 bij 1536 pixels, waardoor het erg prettig is om foto’s en video’s te bekijken.

ipad-mini-4

Wil je op de hoogte blijven van de beste iPad mini aanbiedingen, dan hebben we daarvoor een apart overzicht. Bekijk ook onze onze algemene pagina over iPad kopen.

Bekijk ook

Nieuwe iPad kopen? Dit zijn de beste prijzen voor nieuwe en actuele modellen

Wil je een iPad kopen? Dan vind je in dit artikel alle informatie over iPad-aanbiedingen en prijzen. Met actuele prijzen van de huidige iPad Pro, iPad Air, het standaardmodel en de iPad mini. We helpen je in dit artikel met het kopen van de iPad die voor jou het meest geschikt is.