iPad mini 4

iPad mini 4: specificaties, functies, deals en meer

De iPad mini 4 is een 7,9-inch tablet van Apple en is klein genoeg om in je achterzak te steken. Lees alles over de iPad mini 4 specs, functies, vernieuwingen en of de iPad mini 4 nog steeds de moeite is om te kopen.

iPad mini 4 in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de iPad mini 4:

  • Verscheen in 2015, inmiddels opgevolgd door iPad mini 5 (2019)
  • 7,9-inch scherm van 2048 x 1536 pixels
  • Apple A8-chip met 1,5 GHz processor
  • Gewicht van slechts 299 gram
  • Ruime 128GB opslagruimte
  • 8 megapixelcamera, plus 1,2 megapixel FaceTime-camera
  • Verkrijgbaar in 3 kleuren: goud, zilver en spacegrijs


→ Wil je deze iPad kopen? Er is inmiddels een nieuwer model verschenen, de iPad mini 5 (2019). Je kunt de iPad mini 4 nog wel als tweedehands iPad of als refurbished iPad vinden. Bekijk ons overzicht iPad kopen voor meer informatie!

iPad mini 4 prijs en releasedatum

De iPad mini 4 is de vierde generatie iPad mini en verscheen in september 2015. In de loop van de tijd heeft Apple varianten uitgebracht met verschillende opslag, namelijk 16GB, 32GB, 64GB en 128GB opslag. In september 2017 stopte Apple met de lagere opslagvarianten. Sindsdien was bij Apple alleen nog de 128GB iPad mini 4 verkrijgbaar.

Is de iPad mini 4 nog steeds een goede keuze?

Je kunt de iPad mini 4 niet meer kopen in de Apple Store en bij APR’s. Je bent dus aangewezen op het tweedehands circuit. Deze iPad mini is nog te updaten naar iOS 14 en is nog prima geschikt voor licht internetgebruik, als je niet te hoge eisen stelt. De kans is aanwezig dat er geen update meer komt naar iOS 15. Wil je een iPad mini waar je lange tijd plezier van hebt, dan ben je momenteel beter af met de iPad mini 5:

Prijzen iPad mini 5 uit 2019

Naast de normale uitvoering kun je ook kiezen voor een model met 4G-functie, zodat je er een simkaart met databundel in kunt stoppen. Je hebt dan overal onderweg toegang tot internet. Hiervoor betaal je iets meer dan 100 euro extra. Het is vaak goedkoper om gebruik te maken van de persoonlijke hotspot-functie van je iPhone.

iPad mini 4 verbeteringen en nieuwe functies

Vergeleken met de iPad mini 3 heeft de vierde generatie iPad mini een aantal verbeteringen gekregen. De tablet is dunner dan zijn voorganger er is qua interne specs gebaseerd op de iPad Air 2. Hierdoor zit er vrij veel verschil tussen beide modellen. De iPad mini 4 is 18 procent dunner geworden en weegt slechts 299 gram.

iPad mini 4 met apps

De behuizing van de iPad mini 1 t/m 3 is steeds hetzelfde gebleven, maar bij de iPad mini 4 voerde Apple voor het eerst een iets gewijzigd design door. Ook binnenin is veel veranderd. Er zit een A8-processor in en een Touch ID-vingerafdrukscanner. De iPad mini 4 is slechts 6,1 millimeter dik en is vast te houden in één hand. Daardoor is deze tablet erg geschikt om overal mee naartoe te nemen. De 8 megapixel camera aan de achterkant is prima om bijvoorbeeld een recept te fotograferen, maar je zult het zo snel niet gebruiken om vakantiefoto’s te maken. De camera in je iPhone maakt foto’s van veel betere kwaliteit. Aan de voorkant vind je een 1,2 megapixel camera voor FaceTime en andere toepassingen.

Het Retina-scherm heeft een resolutie van 2048 bij 1536 pixels, waardoor het erg prettig is om foto’s en video’s te bekijken.

iPad-Mini-4-fotobewerken

iPad mini 4 kopen of niet?

Is nu nog het moment om een iPad mini 4 te kopen? Ben je verknocht aan het kleine formaat van de iPad mini en stel je geen hoge eisen, dan is deze tablet nog steeds goed te gebruiken. Met de update naar iOS 14 heb je bijna alle nieuwe functies tot je beschikking, zoals Split View en widgets. Wel moet je er rekening mee houden dat deze iPad al sinds 2015 verkrijgbaar is en dat er dus niet de allernieuwste onderdelen en de snelste processor in zit.

Wil je goedkoper uit zijn, dan kun je beter de standaard ipad-mini-4

Wil je op de hoogte blijven van de beste iPad mini aanbiedingen, houd dan deze pagina in de gaten en bekijk ook onze onze iPad apps en iPad tips.

https://www.iculture.nl/ipad/ipad-mini/