Potlood iPhone houder

Maak zelf een iPhone-houder van goedkope kantoorspullen

Met paperclips, potloden, elastiekjes en een rol plakband kun je gemakkelijk zelf een iPhone-houder maken. Lees in deze tip hoe dat werkt. Het kost bijna niets en je iPhone staat toch stabiel op een houder op je bureau.

Je kunt in de winkel dure iPhone-houders voor op je bureau kopen, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan. Er zijn allerlei manieren om een goedkope houder te maken, van materiaal dat je gewoon thuis vindt. Wij hebben drie doe-het-zelf iPhone-houders op een rijtje gezet, gemaakt van kantoorspullen zoals potloden, paperclips en plakband.

Paperclip iPhone-houder

Bij deze oplossing moet je een groot formaat paperclip nemen. Vouw deze open en zorg dat de twee uiteinden van het metaal omhoog staan, zodat je iPhone niet wegglijdt. Voor betere stabiliteit wikkel je een elastiekje om de twee ‘voetjes’.

Paperclip iPhone houder

Potloden als iPhone-houder

Op het eerste gezicht zien de vijf potloden er op de foto niet zo bruikbaar uit om een iPhone-houder van te maken. Maar als je de truc eenmaal kent snap je meteen wat er wordt bedoeld. Naast de vijf potloden heb je minimaal drie elastiekjes nodig om de potloden samen te binden.

Potlood houder iPhone

Van de potloden maak je een soort schildersezel. Het vergt wat ervaring om de elastiekjes op de juiste manier samen te binden, zodat het geheel stabiel staat.

Potlood iPhone houder

Rol plakband als iPhone-houder

Een rol plakband is in eerste instantie misschien niet zo geschikt als iPhone-houder: het ding rolt steeds weg. Maar het wordt anders als je het uiteinde van de rol plakband aan de iPhone vastmaakt, waarbij je ook nog een gedeelte van de tafel kunt vastplakken. Door de rol plakband verder uit te rollen kun je de kijkhoek veranderen.

Plakband iPhone houder

Bekijk ook onze tip over het maken van een iPhone-houder van karton:

Bekijk ons complete iPhone tipsoverzicht. Met honderden iPhone tips bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2019
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen houder, knutselen