Apple Haarlem

Apple Store Haarlem: alles wat je wilt weten voor je bezoek

Wil je de Apple Store in Haarlem bezoeken? Op deze pagina vind je alle praktische informatie: wat is het adres, waar kun je het beste parkeren en wat is er bijzonder aan deze Apple Store?

Dit is Apple Haarlem

De Apple Store in Haarlem bestaat sinds 7 december 2013: toen werden de deuren geopend van deze wat kleinere Apple Store in de Grote Houtstraat in Haarlem. Wil je weten hoe je deze Apple Store kunt bezoeken, waarom de winkel bijzonder is en hoe feestelijk de opening was? Dat lees je op deze pagina!

Waarom Apple Store Haarlem bezoeken?

Apple Haarlem is een van de kleinere Apple Stores. De winkel is gevestigd in een bestaand huizenblok van baksteen en heeft qua architectuur geen bijzonderheden. Deze Apple Store heeft geen Videowall met Forum en is ook nog niet voorzien van het nieuwe design. Achterin de winkel vind je een Genius Bar.

Toch kan het interessant zijn om de Haarlemse Apple Store te bezoeken, bijvoorbeeld omdat je de drukte van de grote stad wilt vermijden of omdat Haarlem regelmatig is uitgeroepen tot beste winkelstad van Nederland. Of gewoon, omdat je alle Apple Stores in Nederland gezien en gefotografeerd wil hebben. Wij snappen dat.

Ondanks het feit dat dit geen flagship store is kun je er toch terecht voor alle Apple-producten en -diensten, zoals accessoires kopen, workshops volgen en reparaties laten uitvoeren.

Apple Haarlem

Apple Haarlem bezoeken: adres en parkeren

De Apple Store van Haarlem bevindt zich in een autovrije zone, in een van de belangrijkste winkelstraten in Haarlem. Dit is het adres:

Apple Haarlem
Grote Houtstraat 99
2011 SH Haarlem

Apple Haarlem station en ligging

Parkeren is mogelijk op diverse plekken in de buurt. Apple adviseert parkeergarage De Kamp (De Witstraat 1) op 6 minuten lopen. Zelf geven wij de voorkeur aan de nieuwere parkeergarage Raaks (Zijlvest 45) op 7 minuten lopen, met meer capaciteit en ruimere plekken. Je betaalt bij beide parkeergarages ca. €3,60 per uur. Korte tijd op straat parkeren is in nabijgelegen straten mogelijk tegen betaling. Ook op zondag is er betaald parkeren.

Openbaar vervoer is goed te doen. De Connexxion-bussen stoppen bij halte ‘Centrum/Verwulft’ op de Gedempte Oude Gracht en de Arriva-bussen stoppen bij halte Stadsschouwburg in de Wilhelminastraat. NS-station Haarlem is 20 minuten lopen.

Opening Apple Haarlem

De Apple Store in Haarlem werd op 7 december 2013 geopend. Het leidde aanvankelijk niet tot lange wachtrijen. Om 6:00 uur ‘s ochtends stonden er nog maar 8 mensen in de rij en dranghekken waren op dat moment dan ook niet nodig. Pas na 8:00 uur werd het wat drukker, met zo’n 100 mensen in de rij. Apple deelde zwarte t-shirts met het opschrift  Haarlem uit aan de eerste 1.000 bezoekers.

De dag voor de opening was de houten afzetting weggehaald en was het mogelijk om via de kieren naar binnen te gluren. We publiceerden enkele foto’s van het interieur.

Bekijk ook

Opening Apple Store Haarlem: iCulture is erbij!

Apple Store Haarlem is op 7 december 2013 officieel geopend. Kijk hier naar foto's, video's en een live-verslag van de gebeurtenissen.

Geschiedenis van Apple Haarlem

Net als bij de meeste andere Apple Stores was er een interessante voorgeschiedenis. In februari 2013 verschenen er op de Apple-website vacatures voor een mogelijke Apple Store in Haarlem. Op iCulture verklapten we al in februari 2013 dat de Apple Store zou worden gevestigd aan de Grote Houtstraat 99, wat achteraf bleek te kloppen.

Apple Premium Reseller iCentre kondigde aan te vertrekken uit Haarlem om een directe concurrentiestrijd met Apple te ontlopen. Later vertelden vertrouwelijke bronnen aan iCulture dat de Apple Store nog voor de kerst zou openen. Apple bevestigde inderdaad dat de winkelopening voor 7 december gepland stond.

Nog geen maand na de officiële opening was deze Apple Store al doelwit van een ramkraak. Criminelen ramden met een auto de pui, die fors beschadigd raakte. De dieven wisten alleen enkele demo-iPads mee te nemen.

In december 2019 vond er opnieuw een inbraak plaats, waarbij twee producttafels werden leeggehaald.

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de retailwinkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores (Amsterdam, Haarlem en Den Haag) terwijl je in België de keuze hebt uit één locatie in Brussel. Wereldwijd gaat het om meer dan vijfhonderd winkels. Daarnaast is er de online Apple Store, waar je bestellingen kunt plaatsen om te laten thuisbezorgen. Waar vind je de officiële Apple Stores en hoe kun je ze bezoeken? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store