Apple Den Haag

Apple Den Haag: alles over historie, opening en meer

Ontdek alles over de Apple Store in Den Haag, gevestigd in De Passage. Wanneer werd deze Apple Store geopend? Wat is er bijzonder aan?

Apple Den Haag: sinds 2014

De Apple Store in Den Haag werd geopend op 9 augustus 2014 en iCulture was er uiteraard bij. Dit is een van de meest bijzondere Apple Stores, omdat het gevestigd is in een historisch pand én in een winkelcentrum, namelijk in De Passage in Den Haag. Daardoor heeft de winkel een monumentaal uiterlijk met een bijzonder atrium en een mooi houten trappenhuis (waar je overigens als bezoeker niet mag komen).

Apple Den Haag: waarom bijzonder?

Apple Den Haag was de derde Apple Store in Nederland en werd geopend in 2014. Het is gevestigd in het oudste nog steeds bestaande winkelcentrum van Nederland, De Passage (1885). Voorheen was er het hotel Du Passage gevestigd, een luxe hotel dat in 1970 z’n deuren sloot.

Apple Den Haag

Daarna werd het gebouw 26 jaar lang niet gebruikt. Het werd in 1989 gekocht door investeerders (Rovast) en vervolgens negen jaar lang gerenoveerd. De investeerders kochten langzamerhand alle onroerend goed in de Passage op en zorgden dat er nieuwe winkels in gevestigd werden, waaronder Benetton. In 1998 werd de Passage verkocht aan verzekeringsmaatschappij Fortis.

Apple Den Haag Forum

De huidige winkel heeft in 2018 een kleine verbouwing ondergaan, waarbij een Video Wall en Forum werden toegevoegd. Er vonden geen andere aanpassingen plaats. In datzelfde jaar bracht Tim Cook een bezoek aan deze winkel.

Tim Cook in Apple Store Den Haag

De Apple Store in Den Haag is gebouwd in een internationaal georiënteerde neo-renaissance-stijl. In 2007 vond een uitgebreide renovatie van het winkelcentrum plaats om het zoveel mogelijk terug te brengen naar de originele staat, met onder andere een Italiaanse marmeren vloer. De Passage is een Rijksmonument en UNESCO-monument.

Apple Store Den Haag: eerste geruchten in 2012

Apple Den Haag is gevestigd op dezelfde locatie waar voorheen boekhandel Verwijs zat. Ook de naastgelegen panden (voorheen schoenenwinkel Ecco en een damesmodezaak) werden bij het pand getrokken, waardoor één grote Apple Store ontstond met een mooi atrium.

den-haag-28In december 2012 doken de eerste geruchten op over een Apple Store in Den Haag. De verbouwing heeft bijna twee jaar geduurd, vermoedelijk omdat er tussentijdse problemen waren met de vergunningen voor de verbouwing. Niet iedereen was blij met de komst van de Apple Store: de winkeliers wilden liever meer diversiteit van winkels, in plaats van het dominante en veeleisende Apple. Ook was er ophef over de jaarlijkse kerstboom en verschenen er protestteksten op de zwarte schutting.

2013: Vacatures voor Apple Den Haag

Vacatures voor de Apple Store Den Haag verschenen voor het eerst in april 2013 op de vacaturesite van Apple. In november 2013 zette Apple een nieuwe stap in de zoektocht naar personeel: sollicitanten werden uitgenodigd voor een zogeheten hiring event.

Apple Store Den Haag

2014: Opening van Apple Den Haag

Na lang wachten werd deze Apple Store in 2014 geopend, waarbij meer dan duizend (!) mensen in de rij stonden. De eerste mensen stonden op vrijdagmiddag al in de rij terwijl de winkel om 10:00 uur zaterdagochtend geopend zou worden.

Lees ook: Opening Apple Store Den Haag: iCulture was erbij!

Bekijk ook

Opening Apple Store Den Haag: iCulture was erbij!

Apple Store Den Haag opende vandaag zijn deuren. iCulture was erbij en hield je op de hoogte met een fotoverslag, video en ervaringen van aanwezige bezoekers.

Apple Store Den Haag bezoeken

De Apple Store in Den Haag is gemakkelijk te bezoeken tijdens een dagje Den Haag. De kans is groot dat je vanzelf De Passage binnenloopt, waar de Apple Store op het centrale plein van de winkelgalerij is gevestigd.

De winkel bevindt zich dichtbij het Binnenhof, het regeringscentrum van Nederland. De parkeergarages Stadhuis en Grote Markt zijn beide op 400 meter van de winkel. Met het openbaar vervoer kun je:

  • Lopen vanaf Den Haag Centraal (ca. 15 minuten)
  • De tram pakken: lijn 17 naar Gravenstraat of de lijnen 2, 3, 4 en 6 naar het Spui
  • De bus pakken: HTM-bussen naar Buitenhof/Hofweg

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de eigen winkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores en België één, maar wereldwijd gaat het om honderden locaties. Ook heeft Apple de online Apple Store. Waar vind je de officiële Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store