Hou je handen aan het stuur met deze fietshouders voor de iPhone

Gebruik je je iPhone op de fiets om leuke fietsroutes te vinden of om je fietsprestaties te meten tijdens het wielrennen of mountainbiken? Of zoek je een iPhone-fietshouder voor dagelijks gebruik? Met deze fietshouders voor je iPhone kun je tijdens het fietsen je handen vrijhouden.

iPhone-fietshouder: een aanrader vanaf juli 2019

Vanaf 1 juli 2019 geldt er een appverbod op de fiets. Wie vanaf dan betrapt wordt met een telefoon in de hand tijdens het fietsen kan rekenen op een fikse boete van 95 euro! Je telefoon in je hand houden om even snel je route te bekijken zit er dus niet meer in. Voor bijvoorbeeld het invoeren van een navigatieadres of het sturen van een appje zul je moeten afstappen. Gelukkig is het nog wel toegestaan om erop te kijken wanneer je de telefoon in een houder klikt. Een smartphonehouder kan dus zeker uitkomst bieden wanneer je bijvoorbeeld wilt navigeren op de fiets. In deze gids bekijken we een aantal van de populairste houders.

Fietshouders voor de iPhone: wel zo veilig

Als je veel op de fiets zit is het wel zo handig om je handen aan het stuur te kunnen houden. Maar wat doe je als je een bericht of een melding ontvangt, of als je even niet meer weet hoe je moet fietsen naar dat leuke koffietentje? Haal je dan je iPhone uit je zak tijdens het fietsen of ga je even langs de kant van de weg staan? Met een fietshouder voor je iPhone kun je gewoon je handen aan het stuur houden en zie je in één oogopslag of er nog nieuwe meldingen zijn, of waar de volgende afslag is.

Bovendien zijn er allemaal handige apps die je tijdens het fietsen kunt gebruiken. Sommige apps gebruik je om leuke fietsroutes te vinden, andere om je fietsprestaties tijdens het wielrennen of mountainbiken vast te leggen. We raden aan om voor de bediening van deze apps even langs de weg te gaan staan, zodat je geen ongelukken veroorzaakt. Voor langdurige gesprekken via WhatsApp en andere chatapps kun je ook het beste even je fiets aan de kant zetten.

Naast het eenvoudig kunnen aflezen van je scherm tijdens het fietsen bieden sommige houders ook bescherming tegen water, sneeuw, stoten en vuil. De meest recente iPhones zijn natuurlijk wel spat-, water- en stofbestendig, maar Apple geeft aan dat de bestendigheid kan afnemen door normale slijtage. Let er op dat vloeistofschade niet gedekt wordt onder de iPhone-garantie. Ben je dus van plan een lange fietstocht te maken in een flinke regenbui, dan is een regenbestendige fietshouder voor je smartphone geen overbodige luxe.


Quad Lock fietshouderset voor iPhone

Quad Lock is een bekend merk voor dergelijke accessoires. Je bevestigt de ring van de Quad Lock aan je stuur of stuurpen en klikt vervolgens je iPhone met hoesje aan je fiets. Bij het pakket zit ook een beschermhoesje voor dagelijks gebruik. De Quad Lock maakt gebruik van tweevoudige vergrendeling. De houder is geschikt voor sturen van 25 tot 40mm.

Quad Lock fietshouderset.

Er zijn versies voor de iPhone 7/8, iPhone 7 Plus/8 Plus, iPhone XS en iPhone XS Max. De houders zijn geschikt voor elk hoesje, maar kies wel het juiste pakket met het goede hoesje dat hoort bij jouw iPhone.

Bekijken:

  • Quad Lock-fietshouderset voor iPhone 7/8 en 7 Plus/8 Plus: ca. 70 euro bij Apple
  • Quad Lock-fietshouderset voor iPhone XS: ca. 70 euro bij Apple
  • Quad Lock-fietshouderset voor iPhone XS Max: ca. 70 euro bij Apple


Lifeproof LifeActiv

Deze LifeActiv van Lifeproof bestaat uit een houder voor om je stuur en een adapter die je achterop je iPhone bevestigt. Dat kan bijvoorbeeld achterop je hoesje, zodat je hem niet op je iPhone zelf hoeft te plakken. De houder is geschikt voor een stuur van 20,3 tot 32,5mm. Je kan tijdens het gebruik ook je toestel een kwartslag draaien, zodat je zowel in de horizontale als verticale stand kan gebruiken. Deze fietshouder is universeel voor allerlei smartphonematen geschikt.

Lifeproof LifeActiv fietshouder.

Bekijken: Lifeproof LifeActiv bij Coolblue: ca. 40 euro (ook bij Bol.com verkrijgbaar)


Topeak Ridecase

Enkele passionele gebruikers wezen ons op het bestaan van de Topeak Ridecase, die vooral in fiets- en buitensportwinkels te vinden is. Dit systeem bestaat uit een houder voor het stuur en een hoesje waarin je je iPhone steekt. Deze hoes is ook nog verkrijgbaar voor oudere modellen zoals de iPhone 4s. De RideCase heeft een beschermend vezelpaneel in combinatie met een kunststof exoskelet om je iPhone onderweg te bevestigen. Hoesje wordt geleverd zonder houder, dus die moet je er nog wel even bij bestellen.

Topeak Ridecasea

Bekijken: Topeak Ridecase bij Bol.com (ca. 30-40 euro), of bij de fabrikant zelf


Lenv Waterdichte Waterproof Fietshouder

Deze houder is speciaal gemaakt voor de iPhone X en XS en biedt naast de mogelijkheid de telefoon op je stuur de bevestigen, ook extra bescherming tegen stoten en hevige regenbuien. Je moet wel een eventuele hoes verwijderen van je telefoon om deze houder te kunnen gebruiken. Makkelijk te bevestigen.

Lenv Waterdicht hoesje

Bekijken: Lenv Waterdichte Waterproof Fietshouder bij Bol.com: ca. 30 euro

Interphone iCase

De Interphone iCase bevestig je aan je stuur en biedt tegelijkertijd bescherming tegen water, sneeuw en stoten. Het scherm blijft toegankelijk, dus je kan alle nog steeds prima aflezen. Zelfs de camera blijft beschikbaar, dus je kan filmpjes maken terwijl je op de fiets zit. Dit model is gemaakt voor de iPhone X, maar past ook op de XS. Geschikt voor een stuur met een diameter van 12 tot 30mm.

Interphone iCase fietshouder.

Bekijken: Interphone iCase bij Coolblue: ca. 65 euro


iCall Waterdichte Fietshouder voor telefoons tot 6,3 inch

Opnieuw een houder die ook bescherming biedt naast een ophangsysteem. De plastic hoes biedt je de mogelijkheid om de telefoon nog steeds te bedienen. Bedenk wel dat dit vanaf juli 2019 niet meer is toegestaan. Niet het mooiste design, maar wel een hoes voor een redelijke prijs. Deze houder is te gebruiken voor smartphones tot 6,3 inch, dus inclusief de iPhone XR maar de iPhone XR Max valt af. Biedt extra bescherming tijdens regenbuien. De plastic hoes kan echter wel weerspiegelen tijdens het fietsen.

iCall fietshouder

Bekijken: iCall Fietshouder bij Bol.com: ca. 20 euro


Cellular-Line fietshouder

Als je een goedkope optie zoekt, dan kan je terecht bij deze houder van Cellular-Line. Deze fietshouder is geschikt voor smartphones van 4 tot 6 inch en is gemaakt van rubber. Ook de bevestiging is van rubber, dus hij past op de meeste sturen. Voor nog geen twaalf euro is de houder het proberen waard.

Cellular-Line fietshouder.

Bekijken: Cellular-Line fietshouder bij Bol.com Plaza: ca. 22,50 euro


SP Connect

SP Connect heeft diverse telefoonhouders in het assortiment. Deze universele variant past dankzij de meegeleverde sticker op elk type smartphone. De sticker plak je achterop je toestel en de meegeleverde ring monteer je op je fiets. De klem is geschikt voor buizen met een diameter van 23 tot 42mm, dus hij past om vrijwel alle fietsen. Naast smartphones kun je deze houder ook nog gebruiken voor bijvoorbeeld een GoPro-camera.

SP Connect telefoonhouder.

Bekijken: SP Connect bij Bol.com: ca. 30 euro


Finn Fietshouder

De Finn-fietshouder is iets bijzonders: deze minimalistische houder is bedacht door twee fietskoeriers uit Oostenrijk, die een oplossing zochten waarmee je elk type smartphone aan je fietsstuur vastmaakt. Na 25.000 euro investeringsgeld in de ontwikkeling van vier prototypes te hebben gestoken kwamen ze terecht op Finn. Een simpele elastische houder van siliconenrubber. Het past op elke fiets en zorgt ervoor dat elke smartphone stevig vastzit. Voor slechts 15 euro heb je een fietshouder, die uiteraard niet waterdicht is. Wordt wereldwijd verstuurd en is ook nog recyclebaar. Je kan kiezen uit verschillende kleuren, waaronder rood en turquoise.

Finn Fietshouder

Bekijken: Finn Fietshouder: €15

Dit is slechts een kleine greep uit het totale aantal fietshouders dat wordt aangeboden. Er zijn ontelbaar veel, voornamelijk merkloze fietshouders te vinden. Over het algemeen zijn er twee varianten: een houder met en zonder bescherming. Wanneer je van plan bent gebruik te maken van een fietshouder zonder extra bescherming, raden we wel aan je telefoon in een hoesje te gebruiken, je weet tenslotte maar nooit of er iets mis kan gaan. Zorg verder dat je goed onderzoekt of de fietshouder geschikt is voor de dikte van je stuur en of de telefoon goed blijft zitten.

Zoek je nog meer fietsaccessoires of ben je benieuwd naar de beste apps voor mountainbiken en fietsvakanties? Die vind je in onderstaande lijst.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2019
Categorie Accessoires
Onderwerpen fietsen, vakantiespecial, wielrennen