apple-store-istanbul

De mooiste Apple Stores wereldwijd die je gezien moet hebben

Apple staat bekend om design, strakke lijnen en minimalistische vormen. Dat zie je ook terug in de Apple Stores. Bekijk hier de mooiste Apple Stores ter wereld

Apple staat bekend om mooi design. Dat geldt niet alleen voor de producten, maar zeker ook voor de winkels waar je naartoe kan om je aan de producten te vergapen. Tot in de kleinste details is aandacht besteed aan de winkelinrichting, alles klopt tot op de millimeter. Glazen trappen, indrukwekkende winkelpuien, minimalistische inrichting… sommige Apple Stores zijn architectonische meesterwerken. Als je binnenkort voor een vakantie of zakenreis in New York, Parijs, Istanbul of Hong Kong moet zijn: vergeet niet even langs te gaan bij de Apple Store. Wij kozen de mooiste en meest bijzondere voor je uit.

Apple Store Piazza Liberty, Milaan

Deze Apple Store werd geopend in de zomer van 2018 en ligt vlakbij de Corso Vittorio Emanuele, de populaire winkelstraat in Milaan. De ingang zit verborgen achter de grote fontein en tegelijk is het een modern amfitheater waar films kunnen worden vertoont. Deze Apple Store dient ook als ontmoetingsplaats voor bezoekers en je kunt er het hele jaar evenementen bezoeken.

Lees meer over Apple Store Piazza Liberty in Milaan.

Bekijk ook

Spectaculaire nieuwe Apple Store in Milaan geopend: hier zijn de eerste foto's

Apple heeft in Milaan een spectaculaire Apple Store geoped, onder de Piazza Liberty. Onder een gigantische fontein betreed je de winkel. Op zaterdag 21 juli ging de Apple Store Milaan open en hier vind je de eerste foto's.

Apple Piazza Liberty trap met fontein

Apple Store Champs-Elysees

Om naar uit te kijken: een gloednieuwe flagship store voor Apple aan de Champs-Elysees in Parijs. De winkel zal in november 2018 worden geopend in een historisch pand. Dit is een plek waar je als liefhebber van historische Apple Stores geweest moet zijn. Alles is in het werk gesteld om de winkel in oude staat te herstellen. Het gebouw met 5 verdiepingen hoog atrium moet Apple’s grootste ‘marktplein’ worden. Bovenin komen kantoren van Apple.

Bekijk ook

Apple Store Champs-Élysées in Parijs opent op 18 november

Apple gaat in Parijs een nieuwe flagship store openen aan de bekende Champs-Élysées winkelstraat. De huidige locatie in Carrousel du Louvre gaat sluiten.

Apple Store Champs-Élysées in Parijs.

Apple Michigan Avenue, Chicago

Deze Apple Store werd geopend in 2017 en kijkt uit over de rivier. Apple heeft hier gekozen voor moderne architectuur met een dak dat doet denken aan een MacBook-klep. Deze mooie Apple Store is geheel transparant en heeft aan weerszijden grote trappen.

Apple Store Chicago

Apple Store Union Square, San Francisco

De Apple Store in het centrum van San Francisco was altijd gevestigd in een vrij klein, vierkant gebouwtje. “Dat kan beter”, moet Apple gedacht hebben en ze openden daarom een gigantische flagship store aan Union Square. Bijzonder is dat dit eerste Apple Store was met de ‘marktplein’-filosofie. Aan de achterkant bevindt zich een terras waar bezoekers kunnen rondhangen met vrienden en waar evenementen worden georganiseerd. Het gebouw heeft 13 meter hoge glazen deuren en een hoge ‘green wall’. Zonnepanelen op het dak zorgen voor de energievoorziening.

Apple Store Union Square

Apple Store Brussel

Dit was de eerste Apple Store met een gigantische videomuur, die volgens schattingen 1,5 miljoen per stuk (!) kost. Bovendien is het de eerste en voorlopig enige Apple Store in België. Wij zijn enthousiast over de rondingen van het gebouw, dat deel uitmaakt van een winkelcentrum. Het speciale ronde glas moet een fortuin hebben gekost. Wij waren erbij toen deze Apple Store Brussel werd geopend in 2015.

Bekijk ook

Opening Apple Store Brussel: iCulture is erbij! (video)

De Apple Store Brussel opent vandaag en iCulture is erbij. Er staan lange rijen, want dit is ook de eerste verkoopdag van de Apple Watch in België.

Apple Store Brussel, algemene foto 's avonds

Apple Store Amsterdam

Natuurlijk mag ook onze ‘eigen’ Apple Store Amsterdam niet ontbreken. Van de drie Nederlandse Apple Stores is dit de eerste en wat ons betreft ook de mooiste. De Apple Store Den Haag in de Passage heeft eveneens een mooie uitstraling, maar heeft van binnen wat minder grandeur. De Apple Store aan het Leidseplein heeft dat wel: een groot atrium waardoor het op alle verdiepingen mooi verlicht is. En als uitsmijter de prachtige glazen trap. Boven de winkel zijn de kantoren van Apple Benelux gevestigd.

Apple Store Amsterdam, buitenaanzicht Leidseplein

Apple Carnegie Library, Washington DC

De Apple Store in Washington DC is gevestigd in een voormalige bibliotheek. Carnegie Library. De winkel is gevestigd in een beeldbepalend historisch gebouw in Washington DC. Het is volgens CEO Tim Cook ook “verreweg de meest historische, meest ambitieuze restauratie tot nu toe”. Apple zou 30 miljoen dollar hebben verspijkerd aan het pand. Eerder knapte het bedrijf wel historische panden op, maar in de VS gebeurde dat maar zelden. Het pand werd oorspronkelijk geopend in 1903 met geld van naamgever Andrew Carnegie en was jarenlang de centrale openbare bibliotheek van de stad. De afgelopen jaren stond de voormalige bibliotheek jarenlang leeg, totdat Apple het plan opvatte voor een grootscheepse restauratie in samenwerking met architectenbureau Foster + Partners en de restauratiespecialisten van Beyer Blinder Belle.

Bekijk ook

Apple Carnegie Library opent zaterdag in historische bibliotheek

Apple heeft in een persbericht officiële foto's vrijgegeven van Apple Carnegie Library. Deze nieuwe Apple Store opent aanstaande zaterdag 11 mei in Washington D.C. Vandaag konden enkele verslaggevers voor het eerst al een kijkje nemen.

Apple Carnegie Library in Washington

Apple Store Schildergasse, Keulen

Het is een plaatje geworden, de gerenoveerde Apple Store aan de Schildergasse in Keulen. Keulen had voorheen alleen een simpele Apple Store in een winkelcentrum aan de rand van de stad. Sinds 2017 is de flagship store Apple Store Keulen aan de Schildergasse geopend in een schitterend hoekpand. Daardoor heeft de winkel ook een wat krappe indeling, al is Apple er wel in geslaagd om de traditionele glazen trap te plaatsen. Ook dit is een mooi voorbeeld van een historisch gebouw dat tot in detail is gerenoveerd. Bovendien is het de eerste Duitse Apple Store waarin de nieuwe winkelindeling is doorgevoerd. Een soortgelijke Apple Store is te vinden aan de Kärntner Straße in Wenen.

Apple Store Schildergasse Keulen

Apple Store Regent Street, Londen

Dit was de eerste Apple Store in Europa en alleen daarom al een bezoekje waard. In deze winkel is het nieuwe design doorgevoerd, met bomen en zitjes, vergelijkbaar met Brussel. Toch zien we hier ook weer wat vernieuwingen. Zo is er geen glazen trap meer aanwezig, maar is gekozen voor een prachtige stenen trap van Italiaans marmer die we sindsdien in veel meer vernieuwde Apple Stores zijn tegengekomen. Boven de winkel zijn kantoren van Apple gevestigd. Uiteraard is ook hier gedacht aan een grote videowall.

Apple Store Regent Street

Apple Store Saint Germain, Parijs

Er staan maar liefst drie Parijse Apple Stores in de lijst en dat is geen wonder, in zo’n mooie historische stad. Apple Store Marché Saint Germain is gevestigd in een historische markthal en opnieuw met piekfijn oog voor detail opgeknapt. Wij vinden dit een erg fijne, toegankelijke Apple Store. De winkel heeft een L-vorm met twee ingangen, met middenin een gedeelte waar het daglicht via het plafond binnenkomt. De groene plantenmuur is ideaal voor het maken van selfies.

Apple Store Parijs Saint Germain

Apple Store Zorlu Center, Istanbul

Spectaculair, deze eerste Apple Store in Turkije. Het was bovendien de eerste Apple Store in het oostelijke deel van Europa. De winkel bevindt zich in het Zorlu-winkelcentrum en bestaat uit twee verdiepingen, midden op een plein. Hetzelfde architectenbureau heeft ook de nieuwe Apple Store van San Francisco en heel veel andere bekende Apple Stores ontworpen.

apple-store-istanbul

Sanlitun, Beijing (China)

Deze Apple Store is een mooi staaltje moderne architectuur. Eigenlijk bestaat het uit twee delen: een transparant gedeelte van glas met twee verdiepingen, waar je kunt winkelen. En daar bovenop een gigantische grijze doos met het Apple-logo. Simpel, strak, maar het schrikt niet af. De transparantie nodigt juist uit om even binnen te lopen. Dit is een van de vele Apple Stores in China, een land waar Apple flink aan het uitbreiden is. Logisch, want het is voor Apple een belangrijk afzetgebied geworden.

sanlitun-beijing-apple-store

IFC Mall, Hong Kong

Hong Kong kreeg in 2011 z’n eerste Apple Store. De winkel bevindt zich in het IFC-winkelcentrum, het International Finance Center. Hong Kong heeft inmiddels drie Apple Stores, maar deze is de meest bijzondere. Hij is namelijk boven de weg gebouwd, zodat je tijdens het shoppen de auto’s onder je door ziet razen. Je krijgt meteen een blik op de skyline van Hong Kong. Niet alleen aan de buitenkant mooi, maar ook aan de binnenkant een kijkje waard vanwege het mooie uitzicht. En natuurlijk ontbreekt de traditionele glazen trap niet.

ifcmall_hong_kong

Fifth Avenue, New York (VS)

De bekendste Apple Store ter wereld. Iedereen kent de glazen kubus en bijna iedereen die in New York is geweest, is wel eens de glazen draaitrap afgedaald om rond te kijken. Je komt terecht in een grote ruimte, waar het altijd wemelt van de mensen maar waar je gewoon in de rij kunt gaan staan om een kabeltje te kopen. Vlakbij, in Upper West Side, vind je nog een andere Apple Store waar het een stuk rustiger is en waar je ook zeker even gekeken moet hebben.

apple-store-5th-avenue

Covent Garden, Londen (Verenigd Koninkrijk)

De Apple Store in Regent Street is de belangrijkste Londen, maar die bij Covent Garden is de mooiste. Meerdere verdiepingen met muren van baksteen, overdekte balustrades, veel glas… Het was de 300e Apple Store wereldwijd en de 28e in het Verenigd Koninkrijk. Ook was het destijds ’s wereld grootste Apple Store, maar inmiddels kan die titel alweer zijn afgepakt door een van de nieuwere winkels.

covent garden apple store

Pudong, Shanghai (China)

De Apple Store in Shanghai werd in de zomer van 2010 geopend. Het is een van de meest opmerkelijke winkels van Apple. In plaats van een glazen kubus heeft deze winkel een glazen cilinder. De winkel zelf bevindt zich onder de grond. Het is alsof je in een tijdcapsule naar een andere dimensie stapt, als je de glazen trap afdaalt. Door het gebruik van glas gaat de cilinder helemaal op in z’n omgeving.

applestore-pudong-shanghai

Grand Central Station, New York (VS)

Een Apple Store in een treinstation? Dat klinkt op het eerste gezicht niet heel spannend, maar Apple weet hoe ze dat moeten aanpakken. Het gedateerde restaurant dat er was gevestigd, mocht vertrekken en Apple richtte de balustrades op een prachtige manier in. Deze Apple Store is uniek. Als je in New York bent: ga vooral even kijken, ook in de ruimtes achterin. Geen felle reclamebanners, maar een winkel die onopvallend aanwezig is. Alsof het altijd zo is geweest.

grand-central-station-apple-store

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de eigen winkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores en België één, maar wereldwijd gaat het om honderden locaties. Ook heeft Apple de online Apple Store. Waar vind je de officiële Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store