Gezondheidsaccessoires Apple Store

Werken aan jezelf? Deze gezondheidsaccessoires gaan je helpen

Van hartslagmeter tot slaapsensor of een sensor om je lichaamshouding te verbeteren: er zijn allerlei gezondheidsaccessoires verkrijgbaar die ervoor zorgen dat jij je beter voelt. De accessoires die we hieronder gesproken zijn allemaal 'connected' en werken met je iPhone of Apple Watch samen.

Slimme gezondheidsaccessoires

Gezonder leven is een doel van veel mensen. Gelukkig zijn er allerlei accessoires die je helpen om meer voor je gezondheid te doen. Met het nieuwe jaar op komst wil je misschien wat vaker aan je goede voornemens gaan werken en deze accessoires gaan je daarmee op weg helpen. Ga je liever sporten? Dan hebben we ook een overzicht met slimme sportaccessoires uit de Apple Store.

#1 Slimme tandenborstel

Dit is een inkopper: iedereen kent wel de slimme tandenborstels van Oral-B en Philips. De wat duurdere modellen werken met een app, waarmee je precies kunt zien of je wel lang genoeg poets en hoe vaak je hebt gepoetst. Voor de kinderen zitten er soms nog wat poetsspelletjes in de app. Je kunt bijvoorbeeld een wedstrijdje spelen wie als eerste de score van 100% goed gepoetst behaalt, of kijken hoe ver je komt door 2 minuten stevig door te poetsen. Over stevig poetsen gesproken: de tandenborstel waarschuwt als je te hard drukt.

Oral-B iO tandenborstel in badkamer

Er zijn heel wat modellen. Kijk daarom even in onze round-up met slimme tandenborstels welke modellen momenteel verkrijgbaar zijn en welke met app werken.

Bekijk ook

Tandenpoetsen met je iPhone: deze slimme tandenborstels zijn er te koop

Op zoek naar een slimme tandenborstel met iPhone-app, die je poetsgedrag analyseert en spelletjes bevat om het poetsen leuker te maken? In dit artikel zetten we connected tandenborstels voor je op een rijtje. Welke slimme tandenborstels kun je kopen en welke apps zijn er?

#2 Slimme weegschaal

Je gewicht in de gaten houden kan op een weegschaal van een tientje, maar als je het echt een beetje professioneel wilt aanpakken kies je voor een slimme variant. Die zijn dan wel wat duurder, maar je kunt (eventueel voor het hele gezin) eenvoudig in de gaten houden hoe het gewichtsverloop is. Eventueel kun je dit per profiel afschermen.

Xiaomi weegschaal

Je kunt terecht bij bekende merken zoals Withings, Medisana en Tanitha, maar er zijn ook nieuwkomers zoals Xiaomi die aardig aan de weg timmeren met steeds nieuwe modellen. Deze Chinese merken lopen vaak ook voorop met nieuwe functies. De beste slimme weegschaal meet niet alleen je gewicht, maar kijk ook naar de gewichtssamenstelling zoals vet- en botmassa.

Bij Apple vind je meestal de weegschalen van Withings. Ze sturen de metingen door naar HealthKit, zodat je de data ook in andere apps kunt gebruiken. Er zijn verschillende uitvoeringen die variëren in prijs. De nieuwste uitvoering is de Withings Body Comp, die je lichaamsstelling op allerlei manieren meet.

Bekijken: Slimme weegschalen met app

Bekijk ook

Deze slimme weegschalen houden automatisch je gewicht bij

Wil je afvallen? Met een goede weegschaal meet je of alle moeite effect heeft. Deze slimme weegschalen met iPhone-apps meten meer dan alleen gewichtsverlies en houden bijvoorbeeld ook je botmassa, hartslag en luchtkwaliteit in de gaten. Wij bespreken de beste slimme weegschalen die met de iPhone samenwerken.

#3 Slimme bloeddrukmeter

Met een bloeddrukmeter hou je in de gaten of je bloeddruk in orde is. Kies je voor een slimme variant, dan kun je je metingen automatisch vastleggen en met elkaar vergelijken. We hebben een round-up van bloeddrukmeters, waarbij ook nu weer Withings en Medisana opduiken als veelgenoemde merken. Werken ze met HealthKit, dan kun je de metingen terugvinden in de Gezondheid-app op je iPhone.

Withings BPM Core Smart

Ook hier is Withings weer van de partij, met de Withings BPM Core Smart als topmodel met ECG en digitale stethoscoop. Die heeft namelijk alles. Je meet er je bloeddruk mee, maar kunt er ook een ECG mee maken. Verder doet het apparaat dienst als digitale stethoscoop. Hij kost €299,99 bij Apple, maar als je een recente Apple Watch hebt vind je daarin ook al een ECG-functie. De goedkopere modellen van Withings voldoen ook uitstekend waarvoor ze bedoeld zijn: het meten van je bloeddruk. Dat kan de Apple Watch nog niet.

Bekijken:

Bekijk ook

Bloeddrukmeters voor je iPhone - deze zijn met HealthKit

Wil je je bloeddruk meten met de iPhone? Wij geven meerdere tips voor bloeddrukmeters die je metingen doorsturen naar de iPhone en HealthKit.

#4 Slimme koortsthermometer

Voor je het weet heeft er weer iemand koorts in het gezin. Je kunt dus maar het beste een slimme thermometer achter de hand hebben, waarmee je alle metingen nauwgezet kunt vastleggen. Zo kun je achteraf kijken wanneer persoon X of Y verhoging kreeg. Je hebt ze van Withings, Beurer en Medisana, maar ook bij Lidl kun je soms een goedkope thermometer vinden om je koorts te meten. Die kunnen voor meerdere personen de metingen vastleggen.

Bekijken: slimme thermometers

Bekijk ook

Slimme koortsthermometers om je temperatuur te meten

Wil je je temperatuur in de gaten houden, dan kun je een gewone thermometer gebruiken. Maar met een slimme thermometer kun je ook nog de temperatuur over langere tijd bijhouden en de data synchroniseren met Apple's HealthKit. Deze slimme thermometers liggen in de winkel!

Het begint een beetje op een reclamespot te lijken, maar ook hier is Withings weer het favoriete merk van Apple. De Withings Thermo Smart Temporal Thermometer werkt uitstekend en stuurt alle metingen door naar HealthKit. Hij ziet er bovendien erg stijlvol uit. Apple verkoopt deze thermometer voor €109,95 maar elders ben je beter af:

We hebben een apart overzicht van slimme thermometers als je ook eens de andere merken wilt bekijken.

Bekijk ook

Slimme koortsthermometers om je temperatuur te meten

Wil je je temperatuur in de gaten houden, dan kun je een gewone thermometer gebruiken. Maar met een slimme thermometer kun je ook nog de temperatuur over langere tijd bijhouden en de data synchroniseren met Apple's HealthKit. Deze slimme thermometers liggen in de winkel!

#5 Houding verbeteren

Een kromme houding is niet alleen slecht voor je rug, maar ook voor je organen, die daardoor in de knel raken. Er zijn inmiddels meerdere accessoires uitgebracht die ervoor zorgen dat je beter op je houding let. Een voorbeeld is de Upright Go 2 houdingstrainer, die voorheen (voor iets teveel geld) in de Apple Store verkrijgbaar was, maar nu gewoon bij Amazon te krijgen is. Dit is een slim device dat je op je bovenrug plakt. Zo train je om je houding te verbeteren. Je krijgt realtime feedback in de vorm van zachte trillingen, zodat je weet wanneer je weer rechtop moet gaan zitten. De sensor helpt ook je spieren te versterken en belooft resultaat binnen twee weken.

Upright Pro houdingstrainer

Met de bijbehorende iPhone- en iPad-app krijg je een persoonlijk trainingsplan. Je krijgt achteraf ook statistieken te zien. De batterijduur is 30 uur, dus je kunt er meerdere dagen mee rondlopen. Maar misschien is het toch wel prettig om ‘s nachts af te doen als je een rugslaper bent.

Je koopt de Upright Go 2 voor ongeveer 90 euro.

#6 Slimme drinkbeker

Voldoende drinken is belangrijk, ook tijdens het sporten. Heb je daar moeite mee, dan kun je de HidrateSpark drinkbeker aanschaffen. Die houdt namelijk precies bij hoeveel je hebt gedronken. Hij is er in verschillende uitvoeringen. In de Apple Store vind je de HidrateSpark PRO Titan van plastic of de HidrateSpartPro STEEL. Die laatstgenoemde is gemaakt van staal en is verkrijgbaar in twee formaten.

HidrateSpark-drinkflessen
HidrateSpark-drinkflessen in plastic en staal.

Bij andere winkels kun je ook goedkopere modellen vinden, zoals de HidrateSpark 3. Die laatste isoleert niet en heeft geen oplaadbare batterij, maar de drinkdoelen en de app werken verder hetzelfde. De flessen hebben een inhoud van 620 tot 950 milliliter, dus kies het formaat dat bij jou past en dat de beste afweging vormt tussen inhoud en gewicht. Lees onze review van de HidrateSpark STEEL drinkbeker als je meer wilt weten.

Bekijken:

Bekijk ook

Review HidrateSpark STEEL: deze slimme waterfles houdt je bezig

Lees in deze review of de HidrateSpark STEEL iets voor jou is. Deze slimme waterfles werkt nauw samen met je iPhone en wil zorgen dat je genoeg water drinkt. Wij hebben de fles getest en vertellen wat we ervan vinden.

#7 Slaapmat analyseert je slaap- en snurkgedrag

Slapen is essentieel is voor je prestaties overdag en je (mentale) gezondheid. Daar heb je allerlei hulpmiddelen voor, zoals accessoires om je slaap te kunnen meten. Eén ervan is de slaapmonitor van Beddit, die helaas door Apple is overgenomen en daarna vredig is ingeslapen. De slaapmat werd al jarenlang niet meer vernieuwd en Apple wilde de techniek vooral gebruiken voor slaapfuncties in de eigen Apple Watch.

Withings Sleep slaapmat

Daardoor ben je – opnieuw – aangewezen op Withings. Dit merk heeft nu eenmaal het beste en meest uitgebreide assortiment aan gezondheidsaccessoires en het werkt ook nog allemaal samen met Apple’s HealthKit. De Sleep Tracker Sleep Analyzer geeft inzicht in je bewegingen, ademhalingen en hartslag en bepaalt zo de kwaliteit van jouw slaap. Hij detecteert ook slaapapneu en snurken. Elke ochtend staat je slaapscore klaar in de app en kun je al jouw slaapdata van de afgelopen nacht inzien.

De Withing Sleep Analyzer kost rond de 150 euro per stuk, maar je bent goedkoper uit als je meteen twee stuks koopt (voor rond de 250 euro). Nog meer accessoires voor beter slapen vind je in ons overzicht.

Bekijk ook

De beste accessoires om slaap te meten en beter te slapen

Met deze accessoires kun je beter slapen. Van een slaapmat tot een speaker met rustgevende geluiden: er is van alles verkrijgbaar. Of word uitgerust wakker met een wake-up light! Al deze slaapaccessoires zijn slim of werken met een app.

#8 Slimme hartslagmeter

Om je hartslag te meten heb je in feite alleen een Apple Watch nodig. Maar niet iedereen heeft al de smartwatch van Apple. En er zijn ook nog wel wat alternatieven, zoals de sporthorloges van Garmin, Polar en Fitbit. Daarnaast zijn er allerlei hartslagmeters die je elders op je lichaam kunt dragen, zoals borstbanden. Die kunnen bij intensieve inspanning vaak je hartslag net iets nauwkeuriger meten. Toch blijven wij erbij dat je met de Apple Watch al een erg complete oplossing hebt, die ook waarschuwt bij onregelmatige en verhoogde hartslag. De rest vind je in ons overzicht van hartslagmeters, waarin we ook leggen hoe je een externe hartslagmeter koppelt.

Bekijk ook

Hartslagmeter koppelen met een Apple Watch

De Apple Watch meet je hartslag op de pols. Wil je nauwkeuriger meten, dan kun je een externe hartslagmeter koppelen zoals een borstband. Dit werkt met Bluetooth. In deze tip lees je hoe je zo'n Bluetooth hartslagmeter in combinatie met de Apple Watch kunt gebruiken.

Ga je liever sporten om aan je gezondheid te werken? Dan hebben we ook een overzicht met slimme sportaccessoires uit de Apple Store.

Bekijk ook

Deze sportaccessoires voor de thuisgym vind je in de Apple Store

In de Apple Store vind je allerlei handige sportaccessoires. Ze zorgen ervoor dat je je iPhone kunt vastmaken of makkelijker kunt sporten. Er zijn ook wat slimme accessoires die een koppeling hebben met HealthKit. Dit zijn de sportaccessoires die wij in de Apple Store hebben gevonden!