Gezondheidsaccessoires Apple Store

Werken aan jezelf? Deze gezondheidsaccessoires vind je in de Apple Store

Van hartslagmeter tot slaapsensor of een sensor om je lichaamshouding te verbeteren: in de Apple Store zijn allerlei gezondheidsaccessoires te vinden. De accessoires die we hieronder gesproken zijn allemaal 'connected' en werken met je iPhone of Apple Watch samen.

Slimme gezondheidsaccessoires

Gezonder leven is een doel van veel mensen. Gelukkig zijn er allerlei accessoires die je helpen om meer voor je gezondheid te doen. Met het nieuwe jaar op komst wil je misschien wat vaker aan je goede voornemens gaan werken en deze accessoires gaan je daarmee op weg helpen. Ga je liever sporten? Dan hebben we ook een overzicht met slimme sportaccessoires uit de Apple Store.

Houding verbeteren met de UPRIGHT GO 2

De Upright Go 2 houdingstrainer is een slim device dat je op je bovenrug plakt. Zo train je om je houding te verbeteren. Je krijgt realtime feedback in de vorm van zachte trillingen, zodat je weet wanneer je weer rechtop moet gaan zitten. De sensor helpt ook je spieren te versterken en belooft resultaat binnen twee weken.

Upright Go houdingstrainer

Met de bijbehorende iPhone- en iPad-app krijg je een persoonlijk trainingsplan. Je krijgt achteraf ook statistieken te zien. De batterijduur is 30 uur, dus je kunt er meerdere dagen mee rondlopen. Maar misschien is het toch wel prettig om ‘s nachts af te doen als je een rugslaper bent.

Je vindt de Upright Go 2 in de Apple Store voor rond de 100 euro.

UV-sensor voorkomt dat je verbrandt

In de zomer en tijdens de wintersport moet je oppassen dat je niet verbrandt in de zon. Deze La Roche-Posay My Skin Track UV-sensor is heel klein en meet de blootstelling aan UV-straling. Op basis van je locatie krijg je ook informatie over vervuiling, pollen en vochtigheid. De app gebruikt die info om persoonlijke tips over je huidverzorging te geven. Dus niet alleen geschikt voor te felle zon, maar voor je gehele welbevinden van je huid!

La Roche-Posay My Skin Track UV-sensor

Dit is een wearable zonder batterijen, dus opladen is niet nodig. Hij is waterdicht, dus geen nood als je ermee in het water valt. En je kunt ‘m vanwege het kleine formaat gemakkelijk vastklemmen aan je zonnebril, horlogebandje of wat je maar handig vindt.

De La Roche-Posay My Skin Track UV-sensor ligt voor ca. 65 euro bij de Apple Store.

Slaapmat analyseert je slaap- en snurkgedrag

Slapen is essentieel is voor je prestaties overdag en je (mentale) gezondheid. Daar heb je allerlei hulpmiddelen voor, zoals deze slaapaccessoires om je slaap te kunnen meten. Eén ervan is deze slaapmonitor van Beddit. Die is slechts 2 millimeter dun en vrij smal, zodat je er weinig van merkt. De monitor houdt verschillende gegevens bij, zoals je hartslag, ademhaling, kamertemperatuur, luchtvochtigheid en snurkgedrag. Voor dat laatste heb je wel je iPhone nodig, want de monitor heeft geen microfoon.

Beddit 3 verpakking

‘s Ochtends krijg je (eventueel op je Apple Watch) een overzicht van de afgelopen nacht. De app helpt je eraan herinneren dat het tijd is om naar bed te gaan, en aan het eind van de week krijg je een volledig overzicht van je slaapritme. Je kunt inzien hoe laat je in slaap bent gevallen, maar ook hoe laat je wakker werd. Al die gegevens gegevens worden ook in de Gezondheid-app van Apple gezet, zodat je deze gegevens kan combineren met die van andere sensoren.

De Beddit-slaapmonitor ligt voor ca. 150 euro bij Apple.

Bloeddruk meten met Withings BPM

We hebben een apart overzicht met bloeddrukmeters voor iOS, waarmee je bij een te hoge of lage bloeddruk zelf de situatie in de gaten kunt houden. De beste voor Apple-gebruikers is wat ons betreft de Withings-bloeddrukmeter, die al jarenlang bestaat en gaandeweg steeds meer is verbeterd. Het summum op dit gebied is de Withings BPM Core Smart-bloeddrukmeter met ECG en digitale stethoscoop. Die heeft namelijk alles. Je meet er je bloeddruk mee, maar kunt er ook een ECG mee maken. Verder doet het apparaat dienst als digitale stethoscoop.

Withings BPM Core bloeddrukmeter met iPhone.

Deze luxere variant van de Withings BPM Core is vooral gericht op artsen en andere zorgverleners. Ben je consument en wil je alleen maar weten of je bloeddruk binnen de voor jou acceptabele zones blijft, dan kun je gelukkig ook een veel goedkopere variant nemen.

De kost rond de 250 euro. Goedkoper ben je uit met de normale Withings BPM Connect van rond de 100 euro, die ook uitstekend te gebruiken is. Voor het meten van je EGC kun je dan bijvoorbeeld de Apple Watch gebruiken (vanaf Series 4).

Withings heeft nog meer accessoires die via de Apple Store verkrijgbaar zijn, zoals:

  • Withings Body Cardio slimme wifiweegschaal met lichaamssamenstelling en hartslag (ca. 150 euro)
  • Withings Body+ Body Composition-wifiweegschaal (ca. 100 euro)
  • Withings Thermo Smart Temporal Thermometer (ca. 100 euro)

Oximeter voor aan je vinger

Niet het meest stylish product in de Apple Store, maar wel eentje die van pas kan komen voor mensen die het zuurstofgehalte in hun bloed in de gaten willen houden: de Masimo MightySat-pulse-oximeter voor aan de vinger. Deze sensor maakt gebruik van technologie van ziekenhuiskwaliteit voor een nauwkeurige meting van je zuurstofsaturatie en hartslag op momenten dat jij daar behoefte aan hebt. MightySat voert ook unieke metingen uit waarmee je veranderingen in ademfrequentie, ademhalingsinspanning, vochthuishouding en andere factoren in de gaten kunt houden.

Masimo-oximeter

Met de Masimo Personal Health-app op je iPhone of iPad kun je de gegevens bijhouden en delen, onder andere met de Gezondheid-app. Eén van de waarden die deze sensor meet is de perfusie-index (PI), de kracht van de stroming van het bloed naar de vinger. Dit is een indicatie voor veranderingen in bloedcirculatie.

Deze Masimo MightySat-pulse-oximeter is verkrijgbaar voor ca. 340 euro.

Ga je liever sporten om aan je gezondheid te werken? Dan hebben we ook een overzicht met slimme sportaccessoires uit de Apple Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2019
Categorie Accessoires
Onderwerpen gezondheid, quantified self, sensor