Smart Rope LED Jump Rope

Vijf slimme gezondheidsaccessoires uit de Apple Store: fit worden met je iPhone

Van hartslagmeter tot stappenteller en slaapsensor: in de Apple Store zijn allerlei gezondheidsaccessoires met iPhone-apps te vinden. We bespreken de vijf meest interessante.

Slimme gezondheidsaccessoires

Als je fit wilt worden, wil je ook je voortgang kunnen zien. Dat kan met slimme accessoires, waarmee je aan je gezondheid en fitheid kunt werken. De mogelijkheden zijn de afgelopen jaren enorm toegenomen. Je zou natuurlijk ook een Apple Watch kunnen kopen, maar met gespecialiseerde accessoires kun je vaak veel meer interessante data achterhalen. Van hartslagmeters tot sensoren en slaapsystemen: met deze accessoires begin je fris en fit aan het nieuwe jaar.

Withings Body Cardio

Deze weegschaal is niet zoals alle andere. Naast het strakke design heeft de Withings Body Cardio een koppeling met HealthKit. Zo worden er heel veel soorten gegevens gemeten en opgeslagen in een handig overzicht op je iPhone. De Withings Body Cardio kan naast je gewicht ook je spier- en botmassa en je vetgehalte meten. Dit geeft je uitgebreid inzicht in de samenstelling van je lichaam. Kilo’s aankomen is namelijk niet altijd een kwestie van te veel eten, maar kan ook te maken hebben met extra spiermassa. Ben je dus na maanden in de sportschool aangekomen, dan kan deze weegschaal je laten zien waarom.

Een andere handige functie is de zwangerschapstracker en babymodus. Deze functies zijn goedgekeurd door verloskundigen en meten zelfs het gewicht van de baby in de buik. Je krijgt als zwangere vrouw ook wellnessadviezen die gepersonaliseerd zijn op jouw lichaam.

Bekijken: Withings Body Cardio slimme wifiweegschaal (ca. 150 euro)

Withings Body Cardio

Zepp Tennis 2 Swing Analyser

Hou je van tennis? Dan is dit product misschien iets voor jou. Dit kleine opzetstukje bevestig je aan je tennisracket en met de bijbehorende app meet je hoe je de bal slaat. Zo krijg je achteraf inzicht in waar je aan moet werken voor betere slagen. Je kunt met de ‘sweet spot’ inzien waar jij de bal het vaakst raakt. Verder meet de sensor de balspin en de snelheid.

Een geavanceerdere functie is de zogenaamde ‘Smart Rally Capture’. Deze functie neemt een hele rally op en maakt achteraf een filmpje van jouw prestaties. Zo zie je bijvoorbeeld in één filmpje op welke momenten in een rally je de focus kwijtraakt, maar ook waar je hele goede ballen slaat.

Bekijken: Zepp Tennis 2 Swing Analyser (ca. 200 euro)

Zepp Tennis 2

SmartHalo-systeem voor op de fiets

Fietsen is een populaire sport. Of je dat nou doet voor jezelf of met een vriendengroep, het is altijd belangrijk dat je fiets veilig is en dat je weet waar je heen moet. Met het SmartHalo-systeem wordt dit een eitje. Het systeem heeft een koplamp die bij schemering automatisch inschakelt. Aan de bovenkant zit een scherm. Daarop wordt de navigatie weergeven met behulp van lampjes die in de juiste richting gericht staan. Krijg je een telefoontje? Ook dat laat het systeem zien, dus je telefoon kan gewoon opgeborgen blijven. Bellen gaat niet, maar dat is op de fiets toch al niet zo verstandig.

Fitnesstracking kan het systeem ook. Met de bijbehorende app krijg je inzicht in je fietssnelheid, afstand en hoeveel CO2 je bespaard hebt ten opzichte van de auto. De app houdt ook een levenslange geschiedenis bij, zodat je van alle jaren dat je het systeem gebruikt alle gegevens bij elkaar kan optellen. Leuk voor als je van statistieken houdt.

Het SmartHalo-systeem heeft ook een ingebouwd diefstalalarm. Zo zijn je fiets en het systeem altijd goed beschermd tegen kwaadwillenden, en dat komt natuurlijk goed van pas op een dure racefiets. Het systeem is op ieder stuurtype te monteren en dus geschikt voor iedereen die fietsen serieus neemt.

Bekijken: SmartHalo-systeem voor op de fiets (ca. 170 euro)

SmartHalo op de fiets

Beddit-slaapmonitor

Gebleken is dat slapen essentieel is voor je prestaties overdag en je (mentale) gezondheid. Deze slaapmonitor van Beddit is slechts 2 millimeter dun en vrij smal, zodat je er weinig van merkt. De monitor houdt verschillende gegevens bij, namelijk je hartslag, ademhaling, kamertemperatuur, luchtvochtigheid en snurkgedrag. Voor dat laatste heb je wel je iPhone nodig, want de monitor heeft geen microfoon.

‘s Ochtends krijg je (eventueel op je Apple Watch) een overzicht van de afgelopen nacht. De app helpt je eraan herinneren dat het tijd is om naar bed te gaan, en aan het eind van de week krijg je een volledig overzicht van je slaapritme. Je kunt inzien hoe laat je in slaap bent gevallen, maar ook hoe laat je wakker werd. Al die gegevens gegevens worden ook in de Gezondheid-app van Apple gezet, zodat je deze gegevens kan combineren met die van andere sensoren.

Beddit 3 verpakking

Bekijken: Beddit-slaapmonitor ca. 150 euro)

Smart Rope LED Jump Rope

Dit springtouw is wel heel bijzonder. Met ledlampjes in het touw zie je tijdens het touwtjespringen je prestaties aan de kleur van de lampjes. De bijbehorende app geeft tips en doelen aan. Met magnetische sensoren meet het touw elke sprong. De kracht en snelheid ervan bepalen de kleuren van de lampjes. Wijk je dus af van je gemiddelde, dan krijg je dat direct te zien, zodat je niet je focus verliest.

Ook dit accessoire is te koppelen met de Gezondheid-app van Apple voor een uitgebreid overzicht van al je sensoren. Het touw is verkrijgbaar in een kleine, middelgrote en grote variant. In de Apple Store zie je welke variant voor jouw lichaamslengte geschikt is.

Bekijken: Smart Rope LED Jump Rope (ca. 90 euro

Smart Rope LED Jump Rope

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2019
Categorie Accessoires
Onderwerpen fitness, gezondheid, quantified self, sensor