watchOS 7.3 Final.

Apple brengt watchOS 7.3.1 uit met fix voor oplaadprobleem

Alleen voor Apple Watch Series 5 en Apple Watch SE
Apple heeft een nieuwe bugfixupdate voor de Apple Watch uitgebracht. Het gaat om watchOS 7.3.1, waarin een probleem opgelost is op de Apple Watch Series 5 en Apple Watch SE.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Af en toe brengt Apple voor watchOS kleinere bugfixes uit en vandaag hebben we er weer eentje. Het gaat om watchOS 7.3.1 met buildnummer 18S811. Apple heeft de update alléén uitgebracht voor de Apple Watch Series 5 en de Apple Watch SE, omdat bij die twee modellen een oplaadprobleem speelde. In watchOS 7.3.1 is dat dus opgelost.

watchOS 7.3.1 voor Apple Watch beschikbaar

In de releasenotes schrijft Apple dat de update een probleem oplost waarbij sommige modellen van de Apple Watch Series 5 en Apple Watch SE niet opladen. Dit gebeurde nadat het toestel in de energiebesparingsstand stond. Had je last van dit probleem, dan moet je dus watchOS 7.3.1 hebben.

Omdat het probleem alleen bij deze twee modellen speelde, is de update niet beschikbaar op andere Apple Watch-modellen. Vermoedelijk heeft het iets te maken met de chip, aangezien beide modellen voorzien zijn van de S5-chip.

Inmiddels heeft Apple voor getroffen modellen een reparatieprogramma voor het oplaadprobleem op de Apple Watch aangekondigd.

Bekijk ook

Apple biedt gratis reparatie van Apple Watch Series 5 en SE bij oplaadprobleem

Apple heeft vastgesteld dat bij een klein aantal gebruikers van de Apple Watch Series 5 en Apple Watch SE een probleem kan optreden bij het opladen na het gebruik van de spaarstand. Heb jij hier last van, dan kom je in aanmerking voor een gratis reparatie.

watchOS 7.3.1 downloaden
Om de update uit te voeren, doe je het volgende op de gekoppelde iPhone:

  1. Ga naar Mijn Watch > Algemeen.
  2. Tik op Software-update en wacht tot de update is gedownload.
  3. Hang de Apple Watch aan de lader en wacht geduldig af tot de update is geïnstalleerd.

Terwijl de Apple Watch aan het updaten is, hou je de gekoppelde iPhone in de buurt om het updateproces niet te verstoren. Het updaten van de Apple Watch kan langer dan een uur duren, dus wees vooral geduldig. Zorg er in ieder geval voor dat de verbinding met de oplader niet verbroken wordt. Om de installatie af te ronden is het verplicht om de Apple Watch aan de lader te hangen, dus hou daar rekening mee.

Je kan ook direct updaten via de Apple Watch zelf:

  1. Open de Instellingen-app op de Apple Watch.
  2. Ga naar Algemeen > Software-update.
  3. Wacht tot de Apple Watch gaat zoeken naar de update.
  4. Tik op Downloaden.
  5. Na het downloaden leg je de Apple Watch aan de oplader. Het installeren begint automatisch.

Lukt het installeren niet? Voor watchOS installatieproblemen, lees je ons bijbehorende artikel.

Bekijk ook

Lukt het installeren van watchOS niet? Deze tips helpen

Heb je last van watchOS installatieproblemen? Lukt het instellen van de nieuwste watchOS-update niet? In dit artikel helpen we je op weg als je problemen hebt met het updaten van je Apple Watch.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

watchOS 7

watchOS 7 is de grote software-update voor de Apple Watch, die in het najaar van 2020 verscheen. De update bevat de langverwachte slaapfuncties, nieuwe en verbeterde wijzerplaten, een handenwasfunctie en nog veel meer. Lees hier meer over de update en een overzicht van alle watchOS 7-functies. Deze update is in 2021 opgevolgd door watchOS 8.

watchOS 7

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.