watchOS 7 overzicht.

Te weinig opslagruimte voor watchOS 7? Zo los je het op

Sommige gebruikers ervaren problemen met de opslagruimte voor watchOS 7. Vooral op de Apple Watch Series 3 levert dit bij veel gebruikers problemen op. Hoe kun je toch watchOS 7 op je Apple Watch Series 3 zetten bij te weinig opslagruimte? We geven enkele tips.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

watchOS 7 biedt een aantal handige nieuwe functies en verbeteringen. De grootste verbeteringen soepelere animaties en de nieuwe slaapfuncties op de Apple Watch. Maar voordat je hier gebruik van kunt maken, moet je eerst nog watchOS 7 installeren. En juist daar gaat het bij veel gebruikers mis, blijkt uit de reacties onder onze Praat mee over watchOS 7 en het Macrumors-forum. Vooral bij de Apple Watch Series 3 zijn er opslagproblemen voor watchOS 7.

Lees ook:

watchOS 7 op Apple Watch Series 3: te weinig opslag

De iPhone geeft bij het installeren van de update op de Apple Watch een melding dat er minimaal 3,1GB opslag vrij moet zijn. Onze tips voor het leegmaken van opslagruimte op je Apple Watch blijken bij veel gebruikers niet te helpen. Zelfs na het verwijderen van alle apps, offline podcasts en muziek en meer, blijft er te weinig beschikbare ruimte over.

Lijstweergave van apps vanaf watchOS 7

Dat dit vooral bij de Apple Watch Series 3 speelt, is niet vreemd. De Apple Watch Series 3 heeft maar 8GB opslagruimte. Daarvan is een deel vrij te besteden, waardoor je veel sneller tegen de problemen van een volle Apple Watch aanloopt. Bij de andere modellen speelt dit veel minder: de Apple Watch Series 4 heef 16GB opslagruimte en de Apple Watch Series 5 maar liefst 32GB.

Herken je dit probleem op jouw Apple Watch Series 3 (of ander model)? Probeer dan nog één van deze oplossingen:

Optie 1: verwijder apps, wijzerplaten en offline content en herstart je Apple Watch

Apps en muziek verwijderen heb je waarschijnlijk al geprobeerd, maar heb je ook al toegevoegde wijzerplaten verwijderd? In al die jaren heb je misschien wel tientallen wijzerplaten opgeslagen die je lang niet allemaal meer gebruikt. Druk stevig op je wijzerplaat en veeg de wijzerplaten omhoog die je niet wil gebruikt en kunt verwijderen. Herstart daarna je Apple Watch en probeer de update opnieuw te installeren.

Optie 2: Apple Watch loskoppelen en weer koppelen

De tweede optie die je kan proberen, loskoppelen en weer koppelen van je Apple Watch. Bij het opnieuw koppelen kun je een backup terugzetten. Mogelijk krijg je dan weer extra opslagruimte vrij zodat je de update kan installeren. Omdat je een backup terugzet, raak je dus geen gegevens kwijt. Je doet dit als volgt:

  1. Ga op je iPhone eerst naar Instellingen > je naam > iCloud > Reservekopie > Maak nu reservekopie.
  2. Open de Watch-app op de iPhone en tik rechtsboven op Alle Apple Watches. Tik op het i’tje achter je Apple Watch en tik op Koppel Apple Watch los.
  3. Daarna kun je de Apple Watch opnieuw koppelen. Zet de backup terug als daarom wordt gevraagd.
  4. Probeer daarna de update opnieuw te installeren.

Optie 3: reset je Apple Watch en richt opnieuw in

Een laatste optie is je Apple Watch naar fabrieksinstellingen doen. Je kan de Apple Watch loskoppelen zoals in de stappen hierboven en bij het koppelen als nieuw inrichten. Daarna kun je de update installeren en eventueel de Apple Watch (met watchOS 7 geïnstalleerd) weer opnieuw loskoppelen en koppelen. Bij deze laatste keer koppelen kun je de eerdere backup die gemaakt is bij de eerste keer loskoppelen weer terugzetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2020, 11:40
Categorie iDevices
Onderwerp watchOS 7
Software watchOS 7

watchOS 7

watchOS 7 is de grote software-update voor de Apple Watch, die in het najaar van 2020 verscheen. De update bevat de langverwachte slaapfuncties, nieuwe en verbeterde wijzerplaten, een handenwasfunctie en nog veel meer. Lees hier meer over de update en een overzicht van alle watchOS 7-functies.

watchOS 7
19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.