Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
watchOS 7.5 Final.

watchOS 7.5 nu beschikbaar: deze nieuwe wijzerplaat vind je op het horloge

Apple heeft watchOS 7.5 uitgebracht, de nieuwste update voor de Apple Watch. Daarin heeft Apple een nieuwe wijzerplaat toegevoegd. Bekijk hem hier!
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Ga er maar voor zitten, want het is weer tijd om je Apple Watch te updaten. Tegelijkertijd met iOS 14.6 heeft Apple nu ook watchOS 7.5 uitgebracht. De update brengt vooral verbeteringen achter de schermen, maar ook één zichtbare verbetering. De nieuwe Pride-wijzerplaat is nu op de Apple Watch beschikbaar.

watchOS 7.5 beschikbaar

Apple brengt al een aantal jaar achter elkaar in mei of juni een nieuwe Pride-wijzerplaat voor de Apple Watch uit. De nieuwe wijzerplaat hoort meestal bij het nieuwe Pride-bandje voor de Apple Watch. Dat is dit jaar niet anders. Apple komt met een gevlochten solobandje in Pride-uitvoering, die bestaat uit allemaal kleurtjes. De wijzerplaat neemt het ontwerp één op één over.

Behalve de schermvullende versie, is er ook een ronde variant. Het voordeel van die versie is dat je rondom de wijzerplaat complicaties kan instellen, voor bijvoorbeeld het weerbericht, je agenda en andere snelkoppelingen.

Releasenotes watchOS 7.5

Apple maakt in de releasenotes van wachtOS 7.5 geen melding van de nieuwe wijzerplaat, maar geeft wel enkele andere verbeteringen.

iOS 14.6 releasenotes bekijken

watchOS 7.5 bevat nieuwe functies, verbeteringen en oplossingen voor problemen:

 • Toegang tot abonnementsmateriaal in de app Podcasts
 • Ondersteuning voor de Ecg-app op de Apple Watch Series 4 of later in Maleisië en Peru
 • Ondersteuning voor meldingen over een onregelmatig hartritme in Maleisië en Peru

Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates van Apple de volgende website: https://support.apple.com/HT201222

watchOS 7.5 downloaden
Om de update uit te voeren, doe je het volgende op de gekoppelde iPhone:

 1. Ga naar Mijn Watch > Algemeen.
 2. Tik op Software-update en wacht tot de update is gedownload.
 3. Hang de Apple Watch aan de lader en wacht geduldig af tot de update is geïnstalleerd.

Terwijl de Apple Watch aan het updaten is, hou je de gekoppelde iPhone in de buurt om het updateproces niet te verstoren. Het updaten van de Apple Watch kan langer dan een uur duren, dus wees vooral geduldig. Zorg er in ieder geval voor dat de verbinding met de oplader niet verbroken wordt. Om de installatie af te ronden is het verplicht om de Apple Watch aan de lader te hangen, dus hou daar rekening mee.

Je kan ook direct updaten via de Apple Watch zelf:

 1. Open de Instellingen-app op de Apple Watch.
 2. Ga naar Algemeen > Software-update.
 3. Wacht tot de Apple Watch gaat zoeken naar de update.
 4. Tik op Downloaden.
 5. Na het downloaden leg je de Apple Watch aan de oplader. Het installeren begint automatisch.

Lukt het installeren niet? Voor watchOS installatieproblemen, lees je ons bijbehorende artikel.

Bekijk ook

Lukt het installeren van watchOS niet? Deze tips helpen

Heb je last van watchOS installatieproblemen? Lukt het instellen van de nieuwste watchOS-update niet? In dit artikel helpen we je op weg als je problemen hebt met het updaten van je Apple Watch.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

watchOS 7

watchOS 7 is de grote software-update voor de Apple Watch, die in het najaar van 2020 verscheen. De update bevat de langverwachte slaapfuncties, nieuwe en verbeterde wijzerplaten, een handenwasfunctie en nog veel meer. Lees hier meer over de update en een overzicht van alle watchOS 7-functies. Deze update is in 2021 opgevolgd door watchOS 8.

watchOS 7

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.