watchOS 7.0.2 update.

watchOS 7.0.2 met fix voor batterijprobleem nu beschikbaar

Apple heeft watchOS 7.0.2 vrijgegeven. De update brengt een aantal bugfixes naar de Apple Watch. Is jouw probleem hiermee opgelost?
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

watchOS 7.0.2 beschikbaar

Al snel na de komst van watchOS 7 bracht Apple de watchOS 7.0.1 update uit, waarin enkele bugs opgelost waren. Maar gebruikers klaagden nog steeds over ontbrekende GPS-gegevens en een kortere accuduur. Inmiddels heeft Apple een handmatige oplossing naar buiten gebracht. Toch zijn er nog andere bugs die Apple met de zojuist uitgebrachte watchOS 7.0.2 update probeert op te lossen.


In deze nieuwe versie is in ieder geval een probleem opgelost met een hoog batterijverbruik. Ook lost Apple met deze versie een probleem met de ECG-app op. Sommige gebruikers konden de app niet gebruiken, terwijl deze wel beschikbaar was in de desbetreffende regio.

Bekijk ook

Apple lost ontbreken van GPS-routes en gezondheidsgegevens Apple Watch op met update

Apple heeft in de nieuwste updates het probleem met GPS- en andere workout-gegevens opgelost. De afgelopen tijd klagen veel gebruikers over het ontbreken van GPS-routes en een kortere batterijduur.

Dit zijn de releasenotes:

watchOS 7.0.2 bevat verbeteringen en oplossingen voor problemen, waaronder:

  • Er is een probleem verholpen dat ertoe kon leiden dat de batterij sneller leegraakte
  • Er is een probleem verholpen waarbij sommige gebruikers geen toegang hadden tot de Ecg-app in regio’s waar deze beschikbaar is

Sommige functies zijn mogelijk niet in alle regio’s of op alle Apple apparaten beschikbaar. Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates de volgende website:
https://support.apple.com/HT201222

Heb jij nog last van bugs en problemen in watchOS 7? In ons aparte artikel lees je welke problemen er nog meer zijn en wat andere gebruikers ervaren.

Bekijk ook

watchOS 7 bugs en problemen: dit zijn mogelijke oplossingen

watchOS 7 geeft sommige Apple Watch-gebruikers flink wat problemen. Zo loopt de batterij sneller leeg en worden workouts niet altijd goed opgeslagen. In dit artikel verzamelen we veel voorkomende problemen en bugs in watchOS 7.

watchOS 7.0.2 downloaden
Om de update uit te voeren, doe je het volgende op de gekoppelde iPhone:

  1. Ga naar Mijn Watch > Algemeen.
  2. Tik op Software-update en wacht tot de update is gedownload.
  3. Hang de Apple Watch aan de lader en wacht geduldig af tot de update is geïnstalleerd.

Terwijl de Apple Watch aan het updaten is, hou je de gekoppelde iPhone in de buurt om het updateproces niet te verstoren. Het updaten van de Apple Watch kan langer dan een uur duren, dus wees vooral geduldig. Zorg er in ieder geval voor dat de verbinding met de oplader niet verbroken wordt. Om de installatie af te ronden is het verplicht om de Apple Watch aan de lader te hangen, dus hou daar rekening mee.

Je kan ook direct updaten via de Apple Watch zelf:

  1. Open de Instellingen-app op de Apple Watch.
  2. Ga naar Algemeen > Software-update.
  3. Wacht tot de Apple Watch gaat zoeken naar de update.
  4. Tik op Downloaden.
  5. Na het downloaden leg je de Apple Watch aan de oplader. Het installeren begint automatisch.

Lukt het installeren niet? Voor watchOS installatieproblemen, lees je ons bijbehorende artikel.

Bekijk ook

Lukt het installeren van watchOS 7 niet? Deze tips helpen

Heb je last van watchOS 7 installatieproblemen? Lukt het instellen van watchOS 7 niet? In dit artikel helpen we je op weg als je problemen hebt met het updaten van je Apple Watch.

Heb je de beta van watchOS 7.1? Dan zie je de nieuwe update mogelijk niet.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

watchOS 7

watchOS 7 is de grote software-update voor de Apple Watch, die in het najaar van 2020 verscheen. De update bevat de langverwachte slaapfuncties, nieuwe en verbeterde wijzerplaten, een handenwasfunctie en nog veel meer. Lees hier meer over de update en een overzicht van alle watchOS 7-functies.

watchOS 7
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.