watchOS 7.3 Final.

watchOS 7.3.3 verschenen, bevat beveiligingsupdates

Apple heeft een nieuwe kleine maar belangrijke update voor de Apple Watch uitgebracht. Het gaat om watchOS 7.3.3, waarin de beveiliging verbeterd is.

watchOS 7.3.3 beschikbaar voor Apple Watch

Apple Watch-gebruikers kunnen na watchOS 7.3.2 opnieuw een kleine update downloaden. Apple heeft in watchOS 7.3.3 de beveiliging verbeterd, waardoor de update wordt aanbevolen aan alle gebruikers.


Het gaat in watchOS 7.3.3 om dezelfde beveiligingsupdate als in iOS 14.4.2 en iOS 12.5.2, die nu ook beschikbaar zijn. In de releasenotes laat Apple alleen het volgende weten:

Deze update bevat belangrijke beveiligingsupdates en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates van Apple de volgende website: https://support.apple.com/en-us/HT201222

Op Apple’s pagina met beveiligingsupdates staat dat het gaat om een probleem met WebKit. Apple zegt dat op de hoogte zijn van het feit dat het lek actief misbruikt is. We raden dus aan om zo snel mogelijk te updaten.

watchOS 7.3.3 downloaden
Om de update uit te voeren, doe je het volgende op de gekoppelde iPhone:

  1. Ga naar Mijn Watch > Algemeen.
  2. Tik op Software-update en wacht tot de update is gedownload.
  3. Hang de Apple Watch aan de lader en wacht geduldig af tot de update is geïnstalleerd.

Terwijl de Apple Watch aan het updaten is, hou je de gekoppelde iPhone in de buurt om het updateproces niet te verstoren. Het updaten van de Apple Watch kan langer dan een uur duren, dus wees vooral geduldig. Zorg er in ieder geval voor dat de verbinding met de oplader niet verbroken wordt. Om de installatie af te ronden is het verplicht om de Apple Watch aan de lader te hangen, dus hou daar rekening mee.

Je kan ook direct updaten via de Apple Watch zelf:

  1. Open de Instellingen-app op de Apple Watch.
  2. Ga naar Algemeen > Software-update.
  3. Wacht tot de Apple Watch gaat zoeken naar de update.
  4. Tik op Downloaden.
  5. Na het downloaden leg je de Apple Watch aan de oplader. Het installeren begint automatisch.

Lukt het installeren niet? Voor watchOS installatieproblemen, lees je ons bijbehorende artikel.

Bekijk ook

Lukt het installeren van watchOS niet? Deze tips helpen

Heb je last van watchOS installatieproblemen? Lukt het instellen van de nieuwste watchOS-update niet? In dit artikel helpen we je op weg als je problemen hebt met het updaten van je Apple Watch.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

watchOS 7

watchOS 7 is de grote software-update voor de Apple Watch, die in het najaar van 2020 verscheen. De update bevat de langverwachte slaapfuncties, nieuwe en verbeterde wijzerplaten, een handenwasfunctie en nog veel meer. Lees hier meer over de update en een overzicht van alle watchOS 7-functies. Deze update is in 2021 opgevolgd door watchOS 8.

watchOS 7
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.