muziek luisteren

Samen luisteren met Spotify Groepssessies

Bij elkaar of op afstand

Spotify heeft een optie waarmee je samen naar muziek kan luisteren. Met Groepsesssies (Group Sessions) deel je een luistersessie met anderen, zodat iedereen de muziek kan bedienen. Het werkt ook voor sessies over de hele wereld, zodat je op afstand kan luisteren naar dezelfde muziek.

Spotify Groepssessies

Als je samen naar muziek wil luisteren met Spotify, kan dat natuurlijk eenvoudig als je bij elkaar bent via een speaker of door audio te delen via AirPods. Spotify heeft nu een nieuwe functie beschikbaar gesteld waarmee iedereen de muziek kan bedienen vanaf zijn of haar eigen iPhone. Bovendien werkt dit ook op afstand, zodat je samen kan luisteren naar dezelfde muziek. Deze Spotify Group Sessions zijn als beta beschikbaar voor betalende Spotify Premium-gebruikers. Zo werken de Group Sessions in Spotify.

Wat zijn Spotify Groepssessies?

Met een Group Session in Spotify kun je samen met meerdere mensen naar dezelfde muziek luisteren en deze bedienen. Iedereen die deelneemt aan zo’n gezamenlijke luistersessie, hoort dezelfde muziek en kan nummers toevoegen aan een afspeellijst. Alles in real-time, zodat je dus niet een enkele iPhone hoeft door te geven als je bij elkaar bent. Je kunt daardoor afstand behouden in tijden van corona, maar het komt ook van pas op een gezamenlijk feestje. Hierdoor hoeft niet alles vanaf één apparaat bediend te worden en bepaal je zelf wie de muziek van de avond bepaalt.

Alle Spotify Premium abonnees kunnen de functie gebruiken. Sinds juli 2020 werkt de functie niet alleen voor mensen in dezelfde ruimte, maar over de hele wereld. Daarmee luister je dus op afstand van elkaar naar dezelfde muziek. De Group Sessions vind je alleen op mobiel, dus nog niet in de desktop-app. Je kunt maximaal 5 vrienden uitnodigen.

Hoe kan ik samen luisteren en Spotify Groepssessies instellen?

Om een sessie te starten, doe je het volgende:

  1. Open de Spotify-app en start een nummer.
  2. Tik linksonder op het scherm met het huidige nummer op het Connect-icoontje.
  3. Onder het kopje Een groepssessie starten kun je een code tonen of een link delen met anderen als je niet bij elkaar bent.
  4. Het scannen kan door dezelfde stappen te doorlopen en te kiezen voor Scannen om deel te nemen. Je kan ook scannen door de zoekfunctie te openen, op de zoekbalk te tikken en op het camera-icoontje te tikken.
  5. Luister je op afstand van elkaar, dan open je simpelweg de link die iemand met je gedeeld heeft.

Zie je geen link om je Spotify-sessie te delen? De functie wordt nog uitgerold, dus mogelijk is dit nog niet bij jou zichtbaar.

Spotify samen luisteren met Group Sessions.

Na een uur van inactiviteit wordt de sessie automatisch stopgezet. Wil je zelf uit een sessie stappen, dan kan dat ook door dezelfde stappen als hierboven te volgen, maar dan te kiezen voor Verlaat sessie. Ben jij de host, dan kies je hier voor Beëindig sessie.

Check ook deze handige tips voor Spotify:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
januari 2021
Onderwerp
Categorie
Apps