Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
muziek luisteren

Samen luisteren met Spotify Groepssessies

Bij elkaar of op afstand
Spotify heeft een optie waarmee je samen naar muziek kan luisteren. Met Groepsesssies (Group Sessions) deel je een luistersessie met anderen, zodat iedereen de muziek kan bedienen. Het werkt ook voor sessies over de hele wereld, zodat je op afstand kan luisteren naar dezelfde muziek.

Spotify Groepsessies

Als je samen naar muziek wil luisteren met Spotify, kan dat natuurlijk eenvoudig als je bij elkaar bent via een speaker of door audio te delen via AirPods. Spotify heeft nu een nieuwe functie beschikbaar gesteld waarmee iedereen de muziek kan bedienen vanaf zijn of haar eigen iPhone. Bovendien werkt dit ook op afstand, zodat je samen kan luisteren naar dezelfde muziek. Deze Spotify Group Sessions zijn als beta beschikbaar voor betalende Spotify Premium-gebruikers. Zo werken de Group Sessions in Spotify.

Wat zijn Spotify Groepssessies?

Met een Group Session in Spotify kun je samen met meerdere mensen naar dezelfde muziek luisteren en deze bedienen. Iedereen die deelneemt aan zo’n gezamenlijke luistersessie, hoort dezelfde muziek en kan nummers toevoegen aan een afspeellijst. Alles in real-time, zodat je dus niet een enkele iPhone hoeft door te geven als je bij elkaar bent. Je kunt daardoor afstand behouden in tijden van corona, maar het komt ook van pas op een gezamenlijk feestje. Hierdoor hoeft niet alles vanaf één apparaat bediend te worden en bepaal je zelf wie de muziek van de avond bepaalt.

Alle Spotify Premium abonnees kunnen de functie gebruiken. Sinds juli 2020 werkt de functie niet alleen voor mensen in dezelfde ruimte, maar over de hele wereld. Daarmee luister je dus op afstand van elkaar naar dezelfde muziek. De Group Sessions vind je alleen op mobiel, dus nog niet in de desktop-app. Je kunt maximaal 5 vrienden uitnodigen.

Hoe kan ik samen luisteren en Spotify Groepssessies instellen?

Om een sessie te starten, doe je het volgende:

  1. Open de Spotify-app en start een nummer.
  2. Tik bij het huidige nummer linksonder op het Connect-icoontje.
  3. Tik op Een groepssessie op afstand starten.
  4. Tik op Vrienden uitnodigen en kies je vrienden.
  5. Stuur de uitnodiging via een app of dienst naar voorkeur.

Spotify-groepssessies

Na een uur van inactiviteit wordt de sessie automatisch stopgezet. Wil je zelf uit een sessie stappen, dan kan dat ook door dezelfde stappen als hierboven te volgen, maar dan te kiezen voor Verlaat sessie. Ben jij de host, dan kies je hier voor Beëindig sessie. De anderen kunnen dan niet meer luisteren.

Check ook deze handige tips voor Spotify:

Bekijk ook

Je Spotify-profielfoto en gebruikersnaam aanpassen doe je zo

Als je in Spotify je profielfoto wil aanpassen, moest je voorheen naar de desktop gaan. Nu kan dat ook via de app op je iPhone en iPad. In deze tip lees je hoe je je Spotify profielfoto aanpast en hoe je je gebruikersnaam wijzigt.

Informatie

Laatst bijgewerkt
april 2023
Onderwerp
Categorie
Apps

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone of iPad. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify