Spotify-app met nieuwe tabbalk.

Zo bespaar je mobiele data in Spotify op je iPhone

Spotify laat je met ingebouwde opties zelf bepalen hoeveel data je verbruikt tijdens het streamen. In deze tip lees je hoe deze functie werkt en hoe je 'm activeert.

Afhankelijk van je gebruik, kun je met het streamen van muziek in Spotify veel data verbruiken. Spotify realiseert zich dat niet iedereen onbeperkte data heeft en geeft je daarom de mogelijkheid om de streamingkwaliteit van muziek aan te passen. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt om je dataverbruik te beperken.

Spotify-app met nieuwe tabbalk.

Data besparen met Spotify

Standaard staat de streamingkwaliteit in de Spotify-app ingesteld op automatisch. Dit betekent dat de app per situatie bekijkt wat de streamingkwaliteit hoort te zijn. Als je een snelle verbinding hebt, krijg je een betere kwaliteit dan wanneer je een langzamere verbinding hebt. Als je meer controle wilt, kun je dit zelf aanpassen in de app. Dat doe je als volgt:

  1. Ga in de Spotify-app naar Bibliotheek.
  2. Tik rechts bovenin op het tandwiel om naar je instellingen te gaan.
  3. Tik vervolgens op Streamingkwaliteit.
  4. Kies een van andere drie opties naast Automatisch.

Met de optie ‘Normaal’ verbruik je de minste hoeveelheid data. Tegelijkertijd betekent dit wel dat de afspeelkwaliteit slechter wordt, al kun je nog steeds prima muziek luisteren. De opties Hoog en Extreem kun je beter vermijden als je data wilt besparen. Zorg er daarnaast ook voor dat de optie Downloaden via mobiel uit staat. Als je gebruikmaakt van de offline-functie van Spotify, zal de app ook via het mobiele netwerk downloaden als je deze optie hebt ingeschakeld.

Je kunt nog meer data besparen door Spotify offline te luisteren. In onze aparte tip lees je er meer over:

Bekijk ook onze gids met meer tips om extreem dataverbruik op je iPhone te voorkomen. Hier lees je bijvoorbeeld hoe je Spotify offline kunt gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2017
Categorie Apps
Onderwerpen dataverbruik, spotify