Shazam op de iPhone aan het luisteren.

Zo koppel je Shazam met Spotify (in plaats van Apple Music)

Benieuwd naar welk liedje je nu op de radio hoort? Laat Shazam luisteren en het liedje automatisch toevoegen aan een playlist op Spotify. Ideaal voor mensen die geen Apple Music hebben!

Shazam met Spotify gebruiken

Shazam kan voor jou naar muziek luisteren en je vervolgens vertellen welk liedje het is. De dienst is sinds 2018 in handen van Apple en sindsdien stuurt de app je automatisch door aan Apple Music. Erg slim van Apple natuurlijk, maar wat nou als je Spotify gebruikt? Gelukkig kun je Shazam en je Spotify-account met elkaar koppelen en in dit artikel leggen we je uit hoe je dat doet.

Shazam met Spotify linken

Volg deze stappen om Shazam aan Spotify te koppelen.

  1. Download de Shazam-app op je iPhone. Open vervolgens de app en er verschijnt een grote knop met daarboven Tikken voor Shazam.
  2. Open het menu door van onder naar boven te vegen.
  3. Druk vervolgens op het tandwiel linksboven in de hoek.
  4. Achter het logo van Spotify zie je de knop Verbinding maken staan. Druk daarop.

Spotify aan Shazam koppelen

  1. Nu krijg je een melding met de vraag of Shazam de Spotify-app mag openen. Kies Open.
  2. Spotify opent en geeft je een overzicht van de voorwaarden. Scroll naar beneden om te controleren welk Spotify-account precies wordt gebruikt. Onderaan de pagina kun je drukken op Akkoord, zodat de twee twee diensten met elkaar worden gekoppeld.
  3. Hierna word je weer teruggeleid naar de Shazam-app, maar je bent nog niet klaar.
  4. Zet de schakelaar Shazams synchroniseren met Spotify aan, zodat Shazam automatisch een playlist maakt met alle nummers die je hebt gezocht.
  5. Je vindt de lijst in Spotify terug onder Bibliotheek met de naam Mijn Shazam-nummers.

Spotify koppelen aan Shazam

Zo koppel je dus Shazam met Spotify! Vanaf nu linkt Shazam automatisch door naar Spotify en wordt er automatisch een playlist gemaakt met nummers die Shazam voor je heeft opgezocht. Je hoeft niet steeds de Shazam-app te openen om een liedje op te zoeken. Als je de Shazam-regelaar aan het bedieningspaneel toevoegt, kun je daar gewoon op drukken en wordt je alsnog automatisch naar Spotify gestuurd.

 
 

Shazam loskoppelen van Spotify

Wil je de verbinding tussen Shazam en Spotify verbreken? Ook dat is zo geregeld. Volg het bovenstaande stappenplan tot en met punt drie en druk vervolgens op Verbinding verbreken achter het Spotify-logo. De apps zijn nu losgekoppeld.

Wil je meer tips over Shazam? Lees dan de onderstaande artikelen eens door: