apple-music-algemeen-plaatje

Apple Music afspeellijsten delen met vrienden doe je zo

Een afspeellijst voor jezelf maken in Apple Music is leuk, maar je vrienden mee laten genieten van jouw muzieksmaak is nog veel beter. Volg de stappen in deze tip en je deelt jouw Apple Music-afspeellijst met iedereen die maar luisteren wil.

apple-music-algemeen-plaatje
Als je een beetje trots bent op je muzieksmaak, deel je de beste nummers natuurlijk met iedereen die het maar horen wil. Volg de stappen in deze tip en je hebt voor je het weet een afspeellijst in elkaar geknutseld, die je gemakkelijk met je vrienden en de rest van de wereld kunt delen.

Tip: Het delen van iTunes-afspeellijsten werkt op een iets andere manier:

Afspeellijst delen met vrienden

Voordat je een afspeellijst kunt delen, zul je er natuurlijk eerst eentje aan moeten maken. Loop je tijdens het samenstellen van je playlist tegen problemen aan? Neem dan vooral een kijkje in onze andere tip, waarin we stap voor stap uitleggen hoe je een afspeellijst maakt in Apple Music.

Afspeellijst-deelbaar-maken Deelmenu-afspeellijsten

Afspeellijst delen op Apple Music

Zo ga je te werk als je een afspeellijst met anderen wilt delen:

  1. Selecteer de afspeellijst die je wilt delen
  2. Tik op Wijzig en controleer of de knop achter ‘Gedeelde afspeellijst’ op groen staat. Met deze knop maak je een lijst openbaar of privé. Als de knop al groen is kun je op Gereed tikken.
  3. Het deel-icoon is naast Wijzig te vinden: het vierkantje waar een pijltje uitsteekt.
  4. Zodra je dit selecteert verschijnt er een deelmenu, waarmee je de lijst direct kunt versturen via sociale netwerken als Facebook en Twitter, of via een Bericht en Mail. Daaronder kun je er ook voor kiezen om simpelweg de URL van de lijst te kopiëren, zodat je hem overal kunt gebruiken.
  5. Degene naar wie je de lijst gestuurd hebt krijgt nu een link binnen waarmee ze direct naar de lijst gebracht worden: missie geslaagd!

Deelbericht-Afspeellijsten Gedeelde-Afspeellijst

Afspeellijst wordt automatisch bijgewerkt

Nu je jouw lijst gedeeld hebt met je vrienden, is het aan jou om hem regelmatig bij te houden, zodat ze er ook echt naar blijven luisteren. Zolang de lijst bij je vrienden in het tabblad ‘Mijn Muziek’ staat, wordt deze automatisch voorzien van updates zodra jij er nummers uit haalt of aan toevoegt. Eén keer delen zou dus genoeg moeten zijn, tenzij je creatie vroegtijdig verwijderd wordt natuurlijk.

Jammer genoeg ontbreekt de mogelijkheid om een openbare afspeellijst te maken waar meerdere mensen nummers aan toe kunnen voegen. Alleen de eigenaar van de lijst is hiertoe gemachtigd. Jammer, want van die functie maken veel mensen dankbaar gebruik in Spotify.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2016
Categorieën iTunes, Muziek
Onderwerpen afspeellijst, apple music, delen