Uitgelicht
Apple's WWDC 2024 - de belangrijkste aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts
Spotify podcasts luisteren

Zo luister je in Spotify naar podcasts (bijvoorbeeld die van iCulture)

In Spotify kun je ook podcasts luisteren. Ontdek in deze tip hoe het doorbladeren, zoeken en afspelen van Spotify podcasts werkt.

In Spotify vind je veel meer dan muziekalbums om te luisteren. Je kunt ook taalcursussen volgen, lachen om comedy of ontspannen met meditatie-oefeningen. In Spotify vind je ook podcasts, waaronder de iCulture podcast. Luisteren via Spotify is ideaal als je geen speciale podcast-app wilt installeren.

Bladeren door Spotify podcasts

Als je de Spotify-app opstart zie je op het tabblad Zoeken een speciaal blok voor Podcasts. Tik je hierop, dan kun je door allerlei podcasts bladeren. Spotify geeft hitlijsten en selecteert podcasts die mogelijk voor jou interessant zijn.

Spotify podcasts

Zoeken naar podcasts op Spotify

Ben je gericht op zoek naar een bepaalde podcast, bijvoorbeeld die van iCulture, dan kun je daar het beste gericht naar gaan zoeken. Hiervoor gebruik je het zoekvak. Kies de knop ‘Podcasts en shows’ om alleen binnen podcasts te zoeken.

Tik op Volgen en op het belletje om ons te volgen en bij nieuwe afleveringen meteen een melding te krijgen. De show beoordelen kan natuurlijk ook. Graag zelfs!

Spotify Podcasts zoeken

Podcasts luisteren in Spotify

Het luisteren naar podcasts werkt op dezelfde manier als het luisteren naar een muzieknummer. Heb je Spotify Premium, dan kun je de audio offline opslaan om zonder internetverbinding te beluisteren. Het afspelen doe je zoals gebruikelijk met de play- en pauzeknoppen.

Je hebt in Spotify de volgende mogelijkheden voor het beluisteren van een podcast:

  • Podcast downloaden om offline te luisteren
  • Podcast in de wachtrij zetten
  • Delen met vrienden
  • Timer voor slaapstand

Met de timer kun je in slaap vallen tijdens het luisteren, al hopen we natuurlijk niet dat dit bij de iCulture-podcast gebeurt! Spotify is geen gespecialiseerde podcast-speler, dus je mist functies zoals het verkorten van stiltes of het dynamisch aanpassen van de snelheid. Wel kun je de snelheid van afspelen vertragen (tot 0,5x) of versnellen (tot 3,5x).

Mensen die meer opties willen voor het beluisteren van podcasts kunnen het beste even kijken naar de diverse podcast-apps die we in een apart overzicht hebben besproken. Of kijk welk andere Spotify-toepassingen er mogelijk zijn.

Bekijk ook

Dit zijn de beste podcast-apps voor iPhone en iPad

Wat zijn de beste apps om op je iPhone en iPad podcasts mee te kunnen beluisteren? Overcast, Castro, Podimo of misschien Apple's eigen app? Dat lees je hier in dit overzicht van de beste podcast-apps voor iPhone en iPad.

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone, iPad, Mac of ander device. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify