Spotify podcasts luisteren

Zo luister je in Spotify naar podcasts (bijvoorbeeld die van iCulture)

In Spotify kun je ook podcasts luisteren. Ontdek in deze tip hoe het doorbladeren, zoeken en afspelen van Spotify podcasts werkt.

In Spotify vind je veel meer dan muziekalbums om te luisteren. Je kunt ook taalcursussen volgen, lachen om comedy of ontspannen met meditatie-oefeningen. In Spotify vind je ook podcasts, waaronder de iCulture podcast. Luisteren via Spotify is ideaal als je geen speciale podcast-app wilt installeren.

Bladeren door Spotify podcasts

Als je de Spotify-app opstart zie je op het Bladeren-tabblad de optie Podcasts (zie afbeelding). Tik je hierop, dan kun je bladeren door het volledige aanbod van podcasts, dat sinds kort nog verder is uitgebreid.

Spotify podcasts

Zoeken naar podcasts op Spotify

Ben je gericht op zoek naar een bepaalde podcast, bijvoorbeeld die van iCulture, dan kun je daar het beste gericht naar gaan zoeken. Hiervoor gebruik je de knop Zoeken onderin het scherm. Met een zoekopdracht ‘iCulture’ vind je onze podcast meteen.

Tik op het hartje om ons aan je favorieten toe te voegen!

Spotify Podcasts luisteren

Podcasts luisteren in Spotify

Het luisteren naar podcasts werkt op dezelfde manier als het luisteren naar een muzieknummer. Heb je Spotify Premium, dan kun je de audio offline opslaan om zonder internetverbinding te beluisteren. Het afspelen doe je zoals gebruikelijk met de play- en pauzeknoppen.

Je hebt in Spotify de volgende mogelijkheden voor het beluisteren van een podcast:

  • Podcast downloaden om offline te luisteren
  • Podcast in de wachtrij zetten
  • Delen met vrienden
  • Timer voor slaapstand

Met de timer kun je in slaap vallen tijdens het luisteren, al hopen we natuurlijk niet dat dit bij de iCulture-podcast gebeurt! Spotify is geen gespecialiseerde podcast-speler, dus je mist functies zoals het verkorten van stiltes of het dynamisch aanpassen van de snelheid. Wel kun je de snelheid van afspelen vertragen (tot 0,5x) of versnellen (tot 3x).

Spotify podcasts

Wil je anderen vertellen over een podcast, dan kun je daarvoor de speciale code gebruiken die je op bovenstaande afbeelding vindt. Mensen die meer opties willen voor het beluisteren van podcasts kunnen het beste even kijken naar de diverse podcast-apps die we in een apart overzicht hebben besproken. Of kijk welk andere Spotify-toepassingen er mogelijk zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!