Spotify slaaptimer: zo val je in slaap met muziek

Met de Spotify slaaptimer kun je in slaap vallen met je favoriete muziek. In deze tip lees je hoe je deze slaaptimer gebruikt.

In slaap vallen met Spotify

Als je niet kan slapen en maar ligt te woelen, kan het helpen om een rustig muziekje op te zetten. Maar je wil natuurlijk niet dat de muziek de volgende ochtend nog aan staat. Daarom kun je een slaaptimer op je iPhone instellen, die voor alle muziek- en audiodiensten werkt. Ook voor podcasts en muziekvideo’s. De Spotify-app bevat echter een eigen slaaptimer, waarmee je dit ook kunt regelen.

Spotify slaaptimer: zo werkt het

Om de slaaptimer in Spotify te gebruiken, heb je een recente versie van de app nodig. Je stelt het als volgt in:

  1. Open de Spotify-app.
  2. Speel een nummer of een afspeellijst af.
  3. Tik op de drie puntjes rechtsboven.
  4. Blader omlaag en kies de optie Timer voor slaapstand. Niet zichtbaar? Veeg dan over het scherm om de opties te zien die buiten beeld staan.
  5. Selecteer de duur van je timer: je kan kiezen uit 5, 10, 15, 30 minuten enzovoort.

Spotify slaaptimer

Heb je Apple Music? Dan kan je deze functie al een tijdje gebruiken via de Klok-app. In onze tip over de slaaptimer op de iPhone lees je precies hoe je dit instelt. Via deze omweg kon je ook al voor Spotify een slaaptimer gebruiken, maar het zit dus ook standaard in de app van Spotify zelf. Gebruik gewoon de slaaptimer die jij het handigst vindt.

Bekijk ook

Zo gebruik je de slaaptimer: in slaap vallen met je iPhone

Met de slaaptimer kun je in slaap vallen met muziek, zonder dat je iPhone de hele nacht blijft doorspelen. Deze tip legt uit hoe je de slaaptimer instelt in de Klok-app van je iPhone of iPad.

Als je sowieso moeite hebt met slapen, dan zijn er allerlei apps voor slapen en slaap bijhouden. In onze lijst vind je zowel slimme wekkers als apps met rustgevende geluiden die je kunnen helpen. Je kan ook met apps voor de Apple Watch je slaap meten, mocht je die ’s nachts willen dragen.

Bekijk ook

De beste iPhone-apps voor slapen en slaap bijhouden

Met deze iPhone apps voor beter slapen kun je je slaapkwaliteit meten, val je sneller in slaap en voel je je gezonder. We bespreken allerlei apps die je helpen om beter te slapen.

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone of iPad. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify