Spotify krijgt slaaptimer: zo val je in slaap met je muziek

Spotify rolt een nieuwe functie op de iPhone uit. Met de Spotify slaaptimer kun je in slaap vallen met je favoriete muziek. In deze tip lees je hoe je dit gebruikt.

Als je niet kan slapen en maar ligt te woelen, kan het helpen om een zacht muziekje op te zetten. Maar je wil natuurlijk niet dat de muziek de volgende ochtend nog aan staat. Daarom kun je een slaaptimer op je iPhone instellen. Dat kan nu ook rechtstreeks in de Spotify-app. Er wordt nu een functie uitgerold waarmee je dit in een paar stappen instelt.

Spotify slaaptimer: zo werkt het

Om de slaaptimer in Spotify te gebruiken, heb je de nieuwste versie van de app nodig. Het kan zijn dat de functie bij jou nog niet zichtbaar is, maar volgens Spotify wordt het nu wereldwijd uitgerold. Je stelt het als volgt in:

  1. Open de Spotify-app.
  2. Speel een nummer of een afspeellijst af.
  3. Tik in het scherm van het nummer op de drie puntjes rechtsboven.
  4. Kies voor de optie Slaaptimer.
  5. Selecteer de duur van je timer: je kan kiezen van vijf minuten tot een uur en alles wat daar tussen zit.

Heb je Apple Music? Dan kan je deze functie al een tijdje gebruiken via de Klok-app. In onze tip over de slaaptimer op de iPhone lees je precies hoe je dit instelt. Via deze omweg kon je ook al voor Spotify een slaaptimer gebruiken, maar nu komt het dus standaard naar de app van Spotify zelf.

Als je sowieso moeite hebt met slapen, dan zijn er allerlei apps voor slapen en slaap bijhouden. In onze lijst vind je zowel slimme wekkers als apps met rustgevende geluiden die je kunnen helpen. Je kan ook met apps voor de Apple Watch je slaap meten, mocht je die ‘s nachts willen dragen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2019
Categorie Apps
Onderwerpen slapen, spotify