Spotify profiel wijzigen.

Je Spotify-profielfoto en gebruikersnaam aanpassen doe je zo

Als je in Spotify je profielfoto wil aanpassen, moest je voorheen naar de desktop gaan. Nu kan dat ook via de app op je iPhone en iPad. In deze tip lees je hoe je je Spotify profielfoto aanpast en hoe je je gebruikersnaam wijzigt.

Maak een mooier Spotify-profiel

Met een duidelijke profielfoto en -naam in Spotify ben je makkelijker te vinden en te herkennen door je vrienden op Spotify. Zeker als je elkaar wil volgen helpt een goede foto en een duidelijke naam, zodat je eenvoudig elkaars afspeellijsten kan bekijken. Het aanpassen van je Spotify-profielfoto doe je in een paar stappen rechtstreeks vanuit de app. Ook het wijzigen van je naam in Spotify doe je in een handomdraai.

Spotify profielfoto aanpassen

Volg deze stappen om je profielfoto op Spotify aan te passen:

  1. Open de Spotify-app en ga naar het Home-scherm.
  2. Tik rechtsboven op het tandwiel om naar de instellingen te gaan.
  3. Tik op je naam en vervolgens op Bewerken. Zie je de knop niet? Sluit de app dan geforceerd af en doorloop de stappen opnieuw.
  4. Kies een nieuwe foto.

Spotify profiel

Je kan ook kiezen om je profielfoto te verwijderen en terug te gaan naar de standaard afbeelding. Tik daarvoor op de optie Huidige foto verwijderen in plaats van het uploaden van een nieuwe.

Lukt het niet om je profielfoto te wijzigen? Dan is deze mogelijk gelinkt aan je Facebook-account. Je moet daarvoor eerst de koppeling verbreken. Als je je account aangemaakt hebt via Facebook, dan kun je de koppeling wellicht niet ongedaan maken.

Spotify profielnaam aanpassen

Met dezelfde stappen kun je je naam van Spotify wijzigen:

  1. Open de Spotify-app en ga naar het Home-scherm.
  2. Tik rechtsboven op het tandwiel om naar de instellingen te gaan.
  3. Tik op je naam en vervolgens op Bewerken.
  4. Tik op je naam en typ een nieuwe profielnaam of nickname in.

Je account is gekoppeld aan je e-mailadres, dus het maakt niet uit welke naam je kiest.

Spotify profiel

Je wijzigingen zijn meteen zichtbaar op alle plekken waar je ingelogd bent in Spotify, dus ook op de desktop-app of bijvoorbeeld je televisie. Door je Spotify foto en naam te veranderen, is je hele profiel weer up-to-date.

Op zoek naar meer tips voor Spotify? Check dan ook deze handige tips:

Informatie

Laatst bijgewerkt
januari 2023
Onderwerp
Categorie
Apps

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone of iPad. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify