Spotify-apps met Beats headphone

De beste Spotify-apps om meer uit de muziekdienst te halen

Met deze Spotify-apps haal je het meeste uit je Spotify (Premium)-bundel. Wij bespreken de beste Spotify-apps om eindeloos muziek te luisteren.

Spotify-apps voor iPhone en iPad

Spotify is uitgegroeid tot de populairste en meest gebruikte muziekstreaming-dienst. Maar Spotify is meer dan alleen de officiële apps. Er zijn allerlei apps waarmee je meer uit je Spotify-account haalt. Sommige maken het gebruik ervan makkelijker, andere helpen je aan nóg leukere afspeellijsten of voorzien de nummers die je luistert van songteksten of andere extra’s.

Spotify werkt sinds juli 2020 niet meer samen met DJ-apps zoals Djay. Je kunt overstappen naar andere diensten zoals Soundcloud of Tidal. Ook maakt Spotify het voor externe partijen mogelijk om toegang te krijgen tot de catalogus aan podcasts, maar streaming is niet mogelijk.

Vaak heb je voor apps die een stap verder gaan een betaald Premium-abonnement nodig. En zoek je leuke afspeellijsten, dan kun je ook eens op de website van Perfects.nl kijken, een Nederlandse website met afspeellijsten gemaakt door Niels Aalberts (@ehpo) en andere muziekkenners.

Dashify

Met de gratis app Dashify (voorheen Dash) heb je de Spotify-app in principe niet nodig om je favoriete muziek af te spelen. De app geeft je snel toegang tot jouw afspeellijsten zodat je meteen kunt genieten van je favoriete muziek. Dankzij de 3D Touch-ondersteuning kies je je favoriete afspeellijst zelfs zónder de app te hoeven te starten.

MusiXmatch

Vroeger kreeg je bij cd’s een boekje met de songteksten. Nu moet je maar zelf op zoek gaan wat de zanger uitkraamt – tenzij je een app gebruik waarin je de songteksten kunt opzoeken. MusiXmatch laat de teksten zien voor nummers die je via Spotify beluistert. Begin met het luisteren van een nummer en kijk daarna in deze app wat de tekst is. Je kunt ook zelf bijdrages leveren aan de songteksten en eventuele fouten corrigeren.

Shazam (Encore)

Het maakt niet uit waar je bent: als je een mooi nummer hoort dat je wilt terugluisteren, scan je de muziek met Shazam en laat hij zien wat je hebt gehoord. Wat functionaliteit betreft zijn beide applicaties precies hetzelfde. Maar de betaalde versie (Shazam Encore) schotelt je als enige geen advertenties voor. Beide apps kun je koppelen aan je Spotify-account. Zo kun je nummers meteen open in de Spotify-app of toevoegen aan een afspeellijst.

 
 

Pacemaker

Een andere app die innovatief gebruik maakt van Spotify-integratie is Pacemaker. Met deze app maak je van jouw favoriete nummers uit je Spotify-bibliotheek (Premium-abonnement vereist) zelf mixtapes, remixes en mashups die je met vrienden kunt delen. Op de iPhone ben je enigszins beperkt en doet de app het meeste werk voor je, maar op een iPad heb je een complete live DJ-tool tot je beschikking waarmee je zelf zelf nummers aan elkaar mixt en voorziet van effecten. Er is ook een betaald Pacemaker+-abonnement voor nog meer mogelijkheden.

SoundHound ∞

Shazam is zeker niet de enige dienst voor het scannen van muziek. Daarvoor kun je ook terecht bij SoundHound. Deze heeft als extra functie dat je ook een nummer kan zingen, neuriën of fluiten SoundHound heeft ook een gratis en betaalde versie (te herkennen aan de ‘∞’), waarbij advertenties het enige verschil zijn. Verder zijn de apps identiek. SoundHound laat je je Spotify-account koppelen zodat je nummers meteen in Spotify kunt afspelen. Ook krijg je dan real-time songteksten te zien.

 
 

Sonos Controller

Ook de Sonos Controller-app mag in deze lijst niet ontbreken. Waar de app voorheen beperkt was in de integratie met Spotify is dat inmiddels aanzienlijk verbeterd. Vanuit de app heb je toegang tot je eigen muziekbibliotheek en alle lijsten die door Spotify zijn samengesteld, zoals hitlijsten, genres en stijlen, de nieuwste releases en aanbevelingen op basis van tijd, locatie of het weer. Handig daarbij is dat je meerdere Spotify-accounts kunt koppelen en zo wisselt tussen de muziek van jezelf of van je partner. Hiervoor geldt wel dat je een Spotify Premium-account nodig hebt.

Spotify op iPhone

Spotify

We kunnen in dit overzicht natuurlijk niet de officiële Spotify-app achterwege laten. Daarmee luister je op je iPhone of iPad naar je favoriete muziek, ontdek je nieuwe nummers en artiesten en beheer je je muziekbibliotheek. Zo maak je je eigen afspeellijsten of abonneer je je op afspeellijsten van Spotify zelf of van andere partners. Hoewel de app Spotify Music heet, kun je ook luisteren naar verschillende podcasts – ook Nederlandstalig. Muziek die niet online verkrijgbaar is bij Spotify, kun je handmatig (draadloos) overzetten van de desktop naar de app en offline opslaan en beluisteren. Met een Premium-abonnement omzeil je bovendien alle beperkingen die je als gratis gebruiker hebt.

Bekijk ook

Spotify: alles over deze populaire muziekdienst

Spotify is een streaming muziekdienst voor iPhone, iPad, Sonos en meer. Lees alles over onbeperkt muziek luisteren via Spotify met een gratis of betaald abonnement.

https://www.iculture.nl/gids/beste-streaming-muziekapp-iphone-ipad/

Informatie

Laatst bijgewerkt
december 2020
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone of iPad. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify